به گزارش راهبرد معاصر بر اساس آخرین اخبار رتبه بندی معلمان پس از اعلام لغو آزمون رتبه بندی معلمان در تیر ماه 1400 طبق اطلاعیه ای که در سامانه ltms قرار بر این شد تا احکام رتبه بندی معلمان از تاریخ اول فروردین 1400 صادر شود. حالا نادر سلیمان زاده رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری طی نامه ای مجوز صدور احکام رتبه بندی معلمان را ابلاغ کرده است. در این نامه آمده است: پیرو اطلاعیه شماره ۳۱۱۵ مورخ 5/4/1400 در سامانه ltms مبنی بر لغو آزمون رتبه بندی از ابتدای سال جاری همانطور که در جلسه گردهمایی (روز یکشنبه مورخ 13/4/1400) مدیران منابع انسانی اداره کل آموزش و پرورش استانها در اردوگاه شهید باهنر نیز اعلام شد:خواهشمند است نسبت به صدور احکام ارتقا رتبه مشمولان طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور که تا پایان اسفند ماه سال ۱۳۹۶ مشمول ارتقا رتبه شغلی می شدند بدون نیاز به آزمون و با رعایت سایر شرایط مندرج در بخشنامه شماره ۱۸۵۱۷۹ مورخ 4/10/1398 از تاریخ 1/1/1400 و احکام ارتقا رتبه شغلی افرادی که بعد از تاریخ ( 1/1/1400 ) مشمول ارتقا می شوند از تاريخ استحقاق (بدون نیاز به آزمون) اقدام نمایند .نادر سلیمان زاده/ رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری
متن اطلاعیه مهم سامانه ltms به قرار زیر است:
با توجه به لغو آزمون رتبه بندی فرهنگیان از تاريخ 01/01/1400 به استناد اطلاعيه 33115 سامانه ال تی ام اس و نظر به هماهنگی به عمل آمده خواهشمند است نسبت به صدور احکام رتبه ی مشمولين طبق روال ذيل اقدام نماييد.
یکم،احکام ارتقا رتبه کليه کسانی که تا 29/12/1399 مشمول ارتقا می گردند بدون نياز به آزمون و به شرط احراز ساير شرايط (حد نصاب سابقه ، توقف بين دور رتبه، حد نصاب ضمن خدمت و حد نصاب ارزشيابي) از تاريخ 01/01/1400 صادر گردد .
دوم، احکام ارتقا رتبه افرادي که بعد از 01/01/1400 مشمول ارتقا مي شوند از تاريخ استحقاق بدون نياز به آزمون و به شرط احراز ساير شرايط (حد نصاب سابقه ، توقف بين دور رتبه، حد نصاب ضمن خدمت و حد نصاب ارزشيابي) صادر گردد.
در شرایطی که احکام رتبه بندی صادر می شود که لایحه نظام رتبه بندی معلمان در مجلس در حال بررسی است در ادامه درباره این لایحه بخوانید.
بر اساس آخرین خبر رتبه بندی معلمان صفحه کمیسیون آموزش مجلس در اینستاگران از آماده شدن لایحه رتبه بندی برای طرح شدن در صحن مجلس خبر داده است. در متن این خبر کمیسیون آموزش آمده است به اطلاع می رساند لایحه رتبه بندی فرهنگیان در صحن علنی پارلمان مطرح خواهد شد. در ادامه این خبر آمده است ادامه تلاش و پیگیری ها به منظور اضافه کردن بازنشستگان به این لایحه ادامه دارد که در صورت افزوده شدن اطلاع رسانی خواهد شد. امروز همچنین رحمت الله نوروزی عضو کمیسیون آموزش مجلس در مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم گفته است: لایحه آماده مطرح شدن در صحن علنی است. به گفته او تاکنون موضوعی به نام رتبه بندی اجرا نشده و هر افزایشی بوده از ظرفیت قانون خدمات کشوری بوده است. همچنین رتبه بندی در سند تحول بنیادین نیز ذکر شده و کمیسیون آموزش مجلس بر اساس همین سند به بررسی و تصویب لایحه رتبه بندی معلمان پرداخته است. در این میان تاکید معلمان بر باقی ماندن ماده ۷ این لایحه یعنی حداقل حقوق معلمان ۸۰ درصد حقوق و مزایای هیات علمی است. آنها می گویند حذف ۸۰ درصد یعنی افزایش حقوق ساده که معلمان آن را به اسم رتبه بندی نخواهند پذیرفت.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات بررسی طرح رتبهبندی معلمان در کمیسیون اظهار داشت: این لایحه را دولت به مجلس آورده که درباره افزایش حقوق معلمان است به این صورت که ظرف مدت سه سال آینده ۲۵ درصد افزایش یابد؛ علاوه بر آن مسئله رتبهبندی معلمان است که بعد از سه سال از ورودشان به آموزش و پرورش رتبهبندی میشوند یعنی سه سال اول بدون رتبه میچرخند و بعد از آن میتوانند رتبهبندی شوند. وی افزود: همچنین بحثی درباره فاصله بین رتبهها بود؛ به این ترتیب که درجه پنجم که درجه آخر است ۲۶ و درجه چهارم ۲۱ سال سابقه را میخواهد. ما در کمیسیون پنج رتبه را عددگذاری و اینگونه تعریف کردیم: «آموزشیار معلم»، «مربی معلم»، «استادیار معلم»، «دانشیار معلم» و «استاد معلم»؛ علاوه بر اینها گفتیم از حیث جایگاه، متناظر با اعضای هیئت علمی دانشگاهها باشد به طوریکه پایه ۱۶ هم وزن استاد معلم باشد که ۸۰ درصد حقوق معلم است. همچنین غیر از بازنشستگان ۹۰ درصد شاغلان در رتبهبندی قرار میگیرند.نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: این طرح کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس است اما دولت مخالف است و میگوید ۲۵ درصد افزایش حقوق بعلاوه فاصلهها را قبول دارد. در کمیسیون سال فاصلهها را نیز کاهش دادیم. آقای نوبخت میگوید که از محل تبصره ۲ بند «و» بودجه آن را تامین کنید، اما طرحی که ما داریم حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد در حالی که اکنون کل بودجه آموزش و پرورش ۸۰ هزار میلیارد تومان است.وی با بیان اینکه دولت به این مسئله اعتراض دارد، خاطرنشان کرد: از سویی بحث تحول بنیادین آموزش و پرورش وجود دارد که میگوید معلم باید تمام وقت شود که حدود شش ساعت روی طرح کار آنها میآید اما وقتی ضرب و تقسیم میکنیم، میبینم باعث میشود که هزینه طرح دربیاید. یعنی افزایش ساعت کار معلم (حضور معلم در محیط آموزشی به طوریکه اگر لازم باشد تدریس کند اگر لازم نبود نیز حضور داشته باشد) خودش درآمدزا است و کمک میکند.
معاصر بر اساس آخرین خبر رتبه بندی معلمان جلسات کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از اول تیر ماه بررسی مواد لایحه رتبه بندی معلمان را آغاز کرده است. طی روزهای گذشته برخی از مواد این لایحه به تصویب کمیسیون آموزش رسیده است و تغییراتی نیز در مفاد آن انجام شده است. در این میان فرهنگیان تلاش کردند تا برخی از خواسته های خود را برای گنجاندن در مواد این لایحه به نمایندگان مجلس ارائه دهند. برخی از درخوسات های فرهنگیان که بر اساس آخرین مصاحبه منادی رئیس کمیسیون آموزش تاکنون به تصویب کمیسیون آموزش رسیده، به قرار زیر است:
علاوه بر این بر اساس آخرین تغییرات لایحه رتبه بندی معلمان آموزگار ، دبیر ، هنر آموز، مربی امورتربیتی ، مشاور واحد آموزشی ، مراقب سلامت ، مدیر و معاون و معلمانی که در ادارات آموزش و پرورش کار می کنند شامل رتبه بندی معلمان می شوند. در این میان سوال برخی از فرهنگیان این است که آیا زیر لیسانس ها هم شامل رتبه بندی می شوند یا نه. بر اساس پیگیری های کانال فرهنگیان طی آخرین تماسی که یکی از نمایندگان معلمان با منادی رییس کمیسیون آموزش مجلس داشته است، او اعلام کرده است معلمان با مدرک پایین تر از لیسانس نیز مشمول رتبه بندی خواهند شد و نحوه اعمال سابقه و ... بر عهده وزارت آموزش پرورش است.
رامین کریمی نیا نماینده سازمان معلمان در مورد تغییرات لایحه رتبه بندی در کمیسیون آموزش مجلس گفته است: بر اساس تغییرات جدید در لایحه رتبه بندی معلمان رتبه بندی شامل افراد زیر می شود: آموزگار ، دبیر ، هنر آموز، مربی امورتربیتی ، مشاور واحد آموزشی ، مراقب سلامت ، مدیر و معاون و معلمانی که در ادارات آموزش و پرورش کار می کنند . تغییر دوم این است که معلمان در رتبه های زیر قرار می گیرند :
آموزشیار معلم معادل رتبه ۱
مربی معلم معادل رتبه ۲
استادیار معلم معادل رتبه ۳
دانشیار معلم معادل رتبه ۴
استاد معلم معادل رتبه ۵
طرح رتبه بندی معلمان قرار بود فروردین ماه ۱۴۰۰ اجرایی شود اما پروسه تدوین و تصویب آن در دولت و مجلس باعث شده است تا معلمان همچنان منتظر اجرای این طرح باشند. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در حال حاضر لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس به سر می برد و کمیسیون آموزش در حال بررسی آن است. رتبه بندی معلمان با هدف افزایش دریافتی معلمان تدوین شده و چندین مرحله از ان در سال های ۹۴، ۹۸ و ۹۹ اجرایی شده اما با این حال نتوانسته است رضایت معلمان در دریافت حقوق را جلب کند. به طوری که معلمان همچنان از فاصله پرداختی خود با سایر کارمندان دولتی گلایه دارند. از انجا برنامه ششم توسعه دولت را به ارائه لایحه رتبدی بندی معلمان در جهت افزایش حقوق انها مکلف کرده است اما تعلل دولت در تدوین و ارسال آن به مجلس و حالا تعلل نمایندگان مجلس در بررسی آن سبب نگرانی فرهنگیان شده است. این لایحه ۲۵ اسنفد ۹۹ به مجلس ارسال شد اما با این حال با گذشت نزدیک به دو ماه هنوز به صحن علنی مجلس نرسیده است. اجرای قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ در انتظار تصویب لایحه دولت در مجلس است. با این حال همزمان با روز معلم محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه از تامین مالی اجرای طرح رتبه بندی معلمان خبر داد. او در توئیتی نوشت: با تأمین مالی صورت گرفته پس از تصویب لایحه رتبه بندی و تهیه دستورالعمل منطقی و عادلانه همسان سازی از ١٤٠٠ / ١ / ١ اجرایی میشود.رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور پیشتر به هنگام تصویب لایحه بودجه کل کشور اعلام کرده بود مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان در ارتباط با رتبه بندی فرهنگیان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منظور شد که جای هیچ نگرانی نیست.
من یک معلم با 28 سال سابقه هستم چرا تفاوت دریافتی با همکار متناظر در ادارات دیگر بالای پنج میلیون هست ؟ این به جز مزایایی هست که معلم اصلا ندارد و کارمندان دیگر متوسط ماهیانه دو میلیون مزایا به جز آنچه در فیش هست دریافت میکنند.
من یک معلم با 28 سال سابقه هستم چرا تفاوت دریافتی با همکار متناظر در ادارات دیگر بالای پنج میلیون هست ؟ این به جز مزایایی هست که معلم اصلا ندارد و کارمندان دیگر متوسط ماهیانه دو میلیون مزایا به جز آنچه در فیش هست دریافت میکنند.