آخرین اخبار تعطیلی تهران / پیشنهاد تعطیلی سه روزه تهران و کرج+ فیلم
آخرین اخبار تعطیلی تهران حاکی از آن است با ورود موج پنجم کرونا وزیر کشور پیشنهاد تعطیلی ۳ روز ه برای تهران و کرج را به ستاد کرونا داده است.هم چنین با افزایش تعداد بیماران مبتلا به ویروس دلتا ظرفیت برخی از مراکز درمانی کلانشهرها تکمیل شده است.
به گزارش راهبرد معاصر، آخرین اخبار تعطیلی تهران حاکی از آن است که با ورود موج پنجم کرونا و فعال شدن ویروس دلتای کرونا و هم چنین کاهش رعایت پروتکل ها از بالای هشتاد درصد به حدود 50 درصد، رئیس قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا به ستاد پیشنهاد تعطیلی 3 روزه برای تهران و کرج را داده است. رحمانی فضلی ، وزیر کشور از برگزاری جلسات فوق العاده در همه استان های کشور خبرداد و افزود در صورت سفر با مبدا یا مقصد شهرهای قرمز، علاوه بر اعمال جریمه، نیروی انتظامی مسافرین را عودت خواهد داد.
پیشنهاد ۳ روز تعطیلی اضافه برای تهران و کرج/ بازگرداندن مسافران از جادهها
عبدالرضا رحمانی فضلی در پایان جلسه قرارگاه ستاد مقابله با کرونا در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به روند بیماری و در خصوص چگونگی مدیریت آن در جلسه امروز وزارت بهداشت ابراز نگرانی کرد که این ابراز نگرانی بیشتر در حوزه سرعت بالای انتشار این بیماری در خیز پنجم است که پیشنهاد شد با کمک مردم اقدامات موثری در دستور کار قرار گیرد. همچنین از سوی دیگر میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور از حدود ۷۷ درصد به حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده که این موضوع نگران کننده است و در جلسه امروز تصمیماتی در خصوص تقویت رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور اتخاذ شد.
وی افزود: مقرر شد تصمیماتی که در جلسه ستاد ملی اتخاذ شده است در جلسه امروز قرارگاه تکمیل و همه افراد مسئول در همه حوزهها اعم از اصناف و فرمانداری و ... جلسات فوق العادهای را در همه استانها برگزار و کارگروههایی برای برخورد با تخلفات تشکیل دهند.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع تعطیلیهای پایان هفته جاری اشاره و افزود: پیشنهادی مطرح شده به ستاد ملی که با تعطیلی دو یا سه روزه موافقت کنند که به تعطیلات این هفته اضافه شود تا برای تهران و کرج این تعطیلات را داشته باشیم البته این موضوع منوط به مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا است که در صورت تحقق شاید بتواند کمکی به روند کنترل بیماری داشته باشد.
وی تاکید کرد: دستورالعملهای شیوع کرونا ویروس صادر و برای همه شهرهای قرمز ابلاغ شده به این ترتیب سفر در این شهرها ممنوع است و علاوه بر جرایم دستور العملها هر کجا که با سفر مواجهه باشیم ضمن عرض معذرت از خانواده ها، نیروی انتظامی آنها را عودت خواهد داد. بی تردید لازم است در این مقطع نظارتهای سختگیرانه تری داشته باشیم لذا از همین جا تذکر میدهیم که مسافرتها انجام نشود.
وی ادامه داد: مهمترین و موثرترین راه مقابله با کرونا رعایت پروتکلها و واکسن است ما برای تزریق دو دُز واکسن برای سنین بالای ۶۰ سال واکسن به حد کافی تامین کردیم به شکلی که در روز گذشته بیش از ۳۰۰ هزار نفر واکسن برایشان تزریق شده و امیدواریم با قولی که وزارت بهداشت داده که در بیش از ۸۰۰ مرکز تزریق واکسن در سراسر کشور صورت میگیرد این امر هر چه زودتر محقق شود.
به گفته رحمانی فضلی، به شکلی که در مناطق حساس برای بالای ۵۰ سال واکسن تزریق خواهد شد و پس از آن به سراغ گروههای پرخطر و پر ریسک خواهند رفت که ظرف یک ماه میتوان واکسن آنها را تزریق کرد به این ترتیب میتوان گام موثری در جلوگیری از ابتلا برداریم. البته دو درصد از مردم به خاطر نگرانی و دغدغه بدون رعایت وقت تنظیم شده به مراکز تزریق واکسن مراجعه میکنند که موجب ایجاد صف و سختی میشود و امکان ابتلا را بالا میبرد؛ لذا از همه شهروندان درخواست میکنیم که بدون نوبت مراجعه نکنند چرا که فاصله مراجعه بدون نوبت و با نوبت حداکثر یک هفته است لذا لازم است که این موضوع را مورد توجه قرار دهند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: باید از همه اصنافی که در این مدت همکاری داشتند و صبور بوده اند و در این ایام خسارت دیده اند عذرخواهی کنیم، اما باید همه به این نکته توجه داشته باشیم که تصمیمات در جهت منفعت سلامت مردم بوده است البته این موضوع مختص به کشور ما نیست و درهمه دنیا چنین موضوعی مطرح بوده است.
وی به اعیاد پیش رو و همچنین ماه محرم اشاره کرد و افزود: اعیاد غدیر پیش رو است و پس از آن نیز محرم را داریم لذا در این جلسه مطرح شد تا همه پروتکلهای سال قبل را امسال نیز مراعات کنیم و قطعا همه باید تابع قانون باشیم بی تردید مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا همانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و همه باید قانون را رعایت کنیم در کنار این موضوع ظرفیتهای مناسب اطمینان بخشی نیز برای عزاداریها فراهم خواهیم کرد.
جدیدترین اخبار کرونا در ایران / تکمیل ظرفیت برخی مراکز درمانی کلانشهرها
روز گذشته درحالی مقامات ارشد وزارت بهداشت ودرمان تایید کردند ویروس دلتا در سراسر کشور فعال شده که کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به واقعیت مراکز درمانی معتقدند تکیه کردن به آمارهای کاغذی و همچنین نمودارهای منتشر شده برای سیاستگذاری شاید در شرایط فعلی منطقی نیست.
این گروه تاکید دارند با توجه به روند روبهرشد بیماری و البته قابلیتهای بیماریزایی ویروس دلتا که اکنون در بسیاری از نقاط ایران فعال شده موج ورود بیماران کرونایی به مراکز درمانی رفته رفته سهمگینتر و بیشتر خواهد شد و حتی تشکیل ستاد ترخیص و همچنین اتخصاص مراکز سرپایی برای توزیع و کاهش شدت ورود بیماران به مراکز درمانی کفایت نخواهد کرد.
در این زمینه کارشناسان ضمن اشاره به تکمیل ظرفیت برخی مراکز درمانی و همچنین فعالیت بیمارستانهای صحرایی حتی در پایتخت معتقدند؛ برای جلوگیری از گسترش بیماری و مدیریت کم هزینه پیک پنجم بهترین راهکار کاهش تجمعها، ممانعت از جابهجایی افراد و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی درکنار انجام گسترده واکسیناسیون و انجام غربالگری هوشمند است.
مواردی که ظاهرا در تمامی بخشهای دچار مشکلاتی هستم که نهایتاً به روند افزایش تعدادبیماران و موارد بستری در سراسر کشور دامن زده است و به گواهی مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا میتواند درصورت ادامه مشکلات دو چندانی به سیستم بهداشت و درمان کشور تحمیل کند.
تهویه نامناسب عامل اصلی انتقال بیماری
از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به برخی از اظهار نظرهای مقامات مسئول وزارت بهداشت مبنی بر روند افزایشی تعداد بیماران در اغلب نقاط بخصوص کلانشهرها تاکید میکنند: این روند در کلانشهرها بیشتر به دلیل جابهجایی گسترده جمعیت بهمنظور انجام فعالیتهای اقتصادی و امور روزانه است، درحالی که رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در این شرایط پیک پنجم بهنوعی پاشنه آشیل مدیریت کرونا در کشور است.
این گروه معتقدند مشکلات معیشتی در بخش کارگری و البته برخی بیتوجهیها در میان کسبه و صنوف باعث شده تا تمامی سیاستگذاریهای انجام شده ستاد ملی مقابله با کرونا به نتیجه نرسد درحالی که اصولاً تاخیر واکسیناسیون در هفتههای گذشته نیز زمینه را برای جهش ناگهانی تعداد بیماران مبتلا به ویروس دلتا فراهم کرده است.
در این زمینه علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی در بسیاری از موارد باعث افزایش تعداد موارد ابتلا شده است که این روند میتواند درصورت ادامه به مشکل بزرگی برای مدیریت پیک پنجم در ایران تبدیل شود.
زالی با اشاره به اینکه در 24 ساعت گذشته مراکز درمانی استان تهران میزبان 1300 بیمار جدید کرونایی بوده که 243 مورد دلیل بدحال بودند و مستقیماً در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند افزود: متاسفانه عدد دیگری که میتواند نگرانکننده باشد این است که 17 هزار و 200 بیمار به صورت سرپایی در 24 ساعت گذشته در شهر تهران مراجعه کردند که 4هزار نفر در بخش بهداشت و بیش از 13 هزار نفر در بخش درمان مراجعه داشتند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت تصریح کرد: در حال حاضر در تهران کلینیکهای سرپایی و بستری موقت را راهاندازی کردیم، هر شب در تهران بین 1500 تا 2 هزار بیمار در آنجا تحت درمان قرار می گیرند.
تکمیل ظرفیت تختهای بیمارستانی
زالی با اشاره به اینکه تختهای بیمارستانها در حال پر شدن هستند، گفت: در حال ظرفیتسازی هستیم تا مجموعه جدید را به بخشهای بیمارستانی اضافه کنیم، اما همین الان که آخرین آمار را بررسی میکردم، دیدم که 520 بیمار در بخش اورژانس آماده ورود به تختهای اورژانسی هستند لذا به محض اینکه تخت خالی شود 520 بیماری که در بخش اورژانس هستند وارد بخشهای بستری خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در حال افزایش بخشهای جدید هستیم، عنوان کرد: دوستان ما شهامت و شجاعت ویژهای را به خرج داده اند و مسئولین بیمارستانهای تهران شبانه روز در حال تلاش هستند تا بیماری پشت در اورژانس بیمارستانها نماند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونای پایتخت با اشاره به اینکه با راه اندازی سامانه 6070 تلاش میکنیم تا جایابی برای بیماران جدید صورت بگیرد، گفت: در مراسم جمعی و در عروسیها، افراد به صورت نزدیک با هم در مواجه هستند و در هنگام تناول غذا ماسک را بر میدارند که این مساله موجب میشود تا شانس بروز بیماری افزایش پیدا کند.
زالی با اشاره به اینکه فردی که بیماری کرونا دارد میتواند ویروس را به صورت گسترده پخش کند، بیان کرد: ویروس بین 15 تا 30 دقیقه در محیطهای بدون تهویه میتواند حضور داشته باشد و در مواردی در همین تهران توانسته بودیم ویروس زنده را در فضا پیدا کنیم، خیلی از افرادی که به ما مراجعه میکنند متعلق به یک خانواده هستند، لذا خوشههای خانوادگی بسیار خطرناک است.
از سوی دیگر کارشناسان با اشاره به اظهار نظر زالی تاکید میکنند: بررسی آمارهای رسمی منتشر شده از کلانشهر تهران به عنوان پر امکاناتترین مرکز برای ارایه خدمات حکایت از واقعیتی نگران کننده در سایر نقاط که امکانات کمتری نسبت به پایتخت دارند، خواهد داشت و کلا نباید تنها براساس نمودارهای کاغذی برای مدیریت کم هزینه پیک پنجم کرونا برنامهریزی کرد چون واقعیت مراکز درمانی احتمالاً تفاوتی فاحش با اعداد و ارقام این نمودارها دارد چون نتیجه توجه بیش از حد به آمارهای کاغذی را در پیک چهارم دیدهایم.
آخرین آمار کرونا ایران تیر ماه 1400؛ ۱۷۵ فوتی و ۱۵۱۳۹ ابتلای جدید
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص آمار جدید ابتلاء به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز _ شنبه ۲۶ تیرماه_ اعلام کرد: در این بازه زمانی بر پایه جدیدترین نتایج آزمایشهای کرونا در کشور ۱۵ هزار و ۱۳۹ نفر مبتلای جدید شناسایی شده است که با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در کشور تا امروز به سه میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۹ نفر رسیده است.
از تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای کشور تاکنون سه میلیون و ۱۱۸ هزار و ۳۴۸ نفر بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۵ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند که با احتساب این آمار از ابتدا تا کنون ۸۶ هزار و ۹۶۶ نفر در کشور بر اثر بیماری کرونا جان باختهاند.
از شمار مبتلایان شناسایی شده، هزار و ۷۲۵ نفر بستریهای بیمارستان به شمار میروند و چهار هزار و ۲۳۷ نفر از مبتلایان کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.