پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم

پایان مذاکرات طالبان و کابل بدون آتش‌بس

پایان مذاکرات طالبان و کابل بدون آتش‌بس در پایان نشست دو روزه دوحه، هیات دولت افغانستان و طالبان بر ادامه و تسریع مذاکرات و همچنین دستیابی به راه‌حل سیاسی توافق کردند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۱ - ۲۸ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 19
کد خبر: ۹۵۸۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ مذاکرات صلح دوحه که میان هیات جمهوری اسلامی افغانستان به ریاست «عبدالله عبدالله» و هیات طالبان به سرپرستی «ملا عبدالغنی برادر» در دوحه، پایتخت قطر برگزار شده بود، یک‌شنبه‌شب، بیست‌وهفتم تیر، پایان یافت. دو طرف در مورد لزوم تسریع مذاکرات برای دست‌یابی به راه حل سیاسی عادلانه و پایدار توافق کرده‌اند.

 

دو طرف در پایان این نشست یک بیانیه مشترک را به منتشر کردند اما در آن از آتش‌بس سخنی به‌میان نیامده است.

 

طبق بیانیه، دو طرف توافق کرده‌اند که مذاکرات تسریع شود تا از این طریق برای بیرون رفت از وضعیت کنونی افغانستان هرچه زودتر راه حل دایمی پیدا شود.

 

همچنین دو طرف تعهد کردند که تا رسیدن به توافق عادلانه و پایدار به سطح عالی‌رتبه در مذاکرات دخیل باشند و برای رسیدن به این هدف در آینده به چنین نشست‌ها ادامه دهند.

 

رهبران دو طرف به هیات‌های مذاکره‌کننده دستور داده‌اند که مذاکرات را سرعت ببخشند.

 

در بیانیه مشترک گفته شده است که دو طرف نیاز دست‌یابی به یک توافق را که پاسخ‌گوی منافع و خواست‌های همه زنان و مردان افغانستان در روشنایی اصول اسلامی باشد، درک می‌کنند.

 

هر دو طرف اطمینان داده‌اند که در سراسر افغانستان از زیربناهای عمومی محافظت می‌شود، از تلفات غیرنظامیان جلوگیری و در مورد کمک‌های بشری همکاری می‌کنند.

 

در بیانیه آمده است که با توجه به گسترش چشم‌گیر ویروس همه‌گیر کووید-۱۹ در سراسر افغانستان، تمام اقدامات مناسب را برای امنیت پرسنل واکسیناسیون انجام خواهند داد و نیز از حمل و نقل اکسیژن و سایر مواد ضروری به شکل شفاف برای درمان بیماران کرونایی اطمینان حاصل خواهند کرد.

 

در این بیانیه درباره آتش‌بس و آزادی زندانیان طالبان چیزی گفته نشده است. پیش‌تر گفته شده بود که آتش‌بس یکی از محورهای اصلی این مذاکرات است.

 

مذاکرات در سطح بالا روز شنبه آغاز شد. برای دو روز نشست‌های پی‌درپی بین دو هیات برگزار شده است. سه محور؛ آتش‌بس، دولت موقت و تعیین میانجی برای مذاکرات از اجندهای این مذاکرات گفته شده بود.

 

عبدالله عبدالله، محمدکریم خلیلی، عبدالسلام رحیمی، عطامحمد نور، محمدمعصوم استانکزی، فاطمه گیلانی و باتور دوستم به نمایند‌گی از جمهوری اسلامی افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، شهاب‌الدین دلاور، عبدالسلام حنفی، ملا دین محمد، مولانا فرید، ملا فاضل و شیخ عبدالحکیم حقانی به نماینده‌گی از طالبان در این نشست‌ها حضور داشتند.

 

در نشست اختتامیه این نشست، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی و ملا عبدالغنی، معاون سیاسی طالبان، سخنان کوتاهی را ایراد کردند./فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار