صادرات نفت خام از سواحل مکران برای نخستین بار+ فیلم-راهبرد معاصر

صادرات نفت خام از سواحل مکران برای نخستین بار+ فیلم

وزیر نفت در آیین بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت نفت که به طور ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: برای اولین بار، عملیات صادرات نفت خام از سواحل مکران در دریای عمان آغاز می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۳۱ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 22
کد خبر: ۹۶۲۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، «بیژن زنگنه» در آیین بهره‌برداری از طرح های ملی وزارت نفت که به طور ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: برای اولین بار در تاریخ بیش از ۱۱۰ ساله صنعت نفت ایران، عملیات صادرات نفت خام از سواحل مکران در دریای عمان آغاز می‌شود.

وزیر نفت بیان داشت: ایجاد پایانه صادراتی نفت خام در منطقه مکران در سال‌های اولیه دهه ۶۰ و اوج جنگ تحمیلی مطرح شد.
خط لوله‌ای به نام محرم شروع شد که با جنگ تحمیلی این خط رها شد بخشی از این خط به قطر ۵۶ اینچ و طول ۲۲۰ کیلومتر در استان بوشهر به انتقال آب به مناطق ساحلی اختصاص یافت

 

 



وزیر نفت گفت: در جریان سفر سال ۱۳۹۹ رئیس جمهور به استان هرمزگان این فکر دوباره با دستور رئیس جمهور جنبه جدی گرفت و بر این اساس پس از بررسی کارشناسی موضوع، توجیه اقتصادی، فنی و زیست محیطی طرح با اعتباری نزدیک به ۲ میلیارد دلار در شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ شد.

زنگنه تاکید کرد: فرایند ساخت و تجهیزات از سال ۹۷ آغاز شد و عملیات لوله گذاری این طرح به طور رسمی در تیر ماه ۱۳۹۹ با دستور رئیس جمهور آغاز شد.

وی افزود: نفت خام در پایانه جاسک در ۲۰ مخزن با مجموع ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه ذخیره‌سازی می‌شود و اکنون نفت خام پس از طی مسافت تقریبی هزار کیلومتر بدون هیچ‌گونه مشکل عملیاتی به بندر جاسک رسیده و در حال بارگیری در کشتی است.

وزیر نفت گفت: پیشرفت کلی طرح گوره– جاسک بیش از ۸۲ درصد است و تاکنون بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه شده است. دو شرکت متن و نفت و گاز پارس به ترتیب مسئولیت بخش‌های خشکی و دریایی این طرح را بر عهده داشتند.

زنگنه بیان کرد: عملیات بارگیری و صادرات نفت خام از جاسک که هم اکنون از سوی شرکت نفت وگاز پارس انجام می‌شود به‌طور کامل به شرکت پایانه‌های نفتی ایران واگذار خواهد شد.

وی افزود: طرح انتقال نفت خام گوره- جاسک اکنون ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه دارد و سپس مرحله به مرحله تکمیل خواهد شد. بهره‌برداری تدریجی در طرح‌های بزرگ طبیعی است.

وزیر نفت در ادامه گفت: در تمامی بخش‌های طرح خط لوله گوره- جاسک تمامی الزامات استاندارد‌های ملی و بین المللی از جمله استاندارد‌های IPS، API و ASME رعایت شده است.

زنگنه گفت: به دلیل امکان­‌ناپذیری تأمین لوله‌های نِیس و الکتروپمپ‌ها در اثر تحریم، این طرح در ابتدا با بن بست روبرو شد، اما ما در داخل کشور به کمک سازندگان داخلی، توانستیم این مشکل را مرتفع و برای نخستین بار آن در کشور را داخلی‌سازی کنیم.

به گفته وی در خط انتقال نفت خام گوره– جاسک جلوه‌­های کم‌نظیر از ساخت داخل و درهم‌شکستن تحریم­‌ها به نمایش گذاشته شده است.

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که سواحل مکران پس از سال‌ها محرومیت با زمینه‌سازی و پیشگامی وزارت نفت و در همکاری با ستاد توسعه سواحل مکران، در اولویت نظام برنامه‌ریزی و مدیریت توسعه ملی و فراملی قرار گیرد.

زنگنه گفت: برای توسعه منطقه مکران هم‌اکنون مجوز اجرای سه طرح پالایشی و پتروپالایشی به بخش خصوصی با مجموع ظرفیت ۹۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز صادر شده است.

وی افزود: برنامه داریم در این منطقه یک هنرستان بسازیم تا بتوانیم نیرو‌های متخصص مورد نیاز طرح‌های کنونی و آینده منطقه را از مردم استان هرمزگان تأمین کنیم که این توسعه انسانی نیز اثری ماندگار در دراز مدت خواهد داشت.

وزیر نفت تاکید کرد: بهره‌برداری از خط لوله گوره – جاسک منجر به کوتاه‌تر شدن مسیر رفت و برگشت مشتریان نفت کشور حدود هزار مایل دریایی یعنی معادل قریب به ۱۰ روز می‌شود و هزینه انتقال نفت به جاسک کاهش می‌یابد.

زنگنه گفت: در این طرح بیش از ۲۵۰ شرکت بزرگ و کوچک داخلی، ظرفیت تولید خود را به این طرح اختصاص داده‌اند./ میزان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده