به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر دفاع روسیه با اشاره به گسترش فعالیتهای نظامی ناتو در نزدیکی مرزهای این کشور، از تلاش آمریکا برای ایجاد ساختاری مشابه ناتو در جنوب شرق آسیا و استقرار سامانههای دفاع ضدموشکی در جهت گیری به سمت روسیه و چین ابراز نگرانی کرد.
"سرگئی شایگو" وزیر دفاع روسیه در سخنرانی خود در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) اعلام کرد که نگرانیهای جدی در رابطه با افزایش قابل توجه توان بالقوه نظامی کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نزدیکی مرزهای روسیه و بلاروس در بخشهای شرقی اروپا وجود دارد. به گفته وی، زیرساختارهای نظامی در منطقه در حال توسعه و نوسازی هستند، انبارهایی برای ذخیره مواد، تسلیحات و فناوریهای نظامی ایجاد شده و مسیرها برای انتقال سریع نیروهای نظامی به منطقه در حال گسترش است.
شایگو ادامه داد: «این در حالی است که کشورهای غربی از بررسی پیشنهادات طرف روسی درباره کاهش وخامت اوضاع، از جمله دور کردن مانورهای نظامی از خطوط تماس و خودداری دوجانبه از استقرار موشکهای دارای برد متوسط و کوتاهتر در خاک اروپا ممانعت میکنند و این حق را برای خود قائلند که توان نظامی ناتو را در نزدیکترین فاصله از مرزهای ما تقویت و گسترش دهند.»
وزیر دفاع روسیه همچنین هشدار داد که ایالات متحده کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا را وادار به ایجاد ساختاری مشابه ناتو کرده و در این رابطه کانونهای دراز مدت تنشهای منطقهای در حوزه نفوذ سازمان همکاریهای شانگهای در حال شکل گیری هستند.
به گفته وی، طرف آمریکایی با استفاده از روشهایی مانند اعمال فشارهای اقتصادی تهاجمی، انواع تحریمها و تحریک مناقشات مسلحانه و فعالیتهایی در راستای انتشار اطلاعات نادرست، سعی دارند به این هدف خود برسند و این تلاشها کشورهای پیرامون اعضای سازمان شانگهای را بی ثبات کرده است.
سرگئی شایگو افزود: «در این منطقه گروههای نظامی دارای آمادگی رزمی بالا در حال تشکیل است و بیش از پیش مانورهای نظامی با حضور کشورهای فرامنطقهای برگزار می شود که خطر برخوردهای نظامی را افزایش داده است. این در حالی است که سیستمهای دفاع ضدموشکی با تجهیزات تهاجمی بصورت گسترده در منطقه جنوب شرقی آسیا مستقر شده است.
وی یادآور شد که وزارت دفاع روسیه بارها بر نقش بی ثبات کننده سیستمهای دفاع ضدموشکی آمریکا که آشکارا علیه روسیه و چین جهت گیری شدهاند، تأکید کرده است و وخامت اوضاع در این منطقه در حالی تشدید شده که پیمان مربوط به نابودی موشکهای دارای برد متوسط و کوتاهتر نیز از بین رفته و این خطر کاملاً جدی است که انواع تسلیحاتی با این ویژگیها ممکن است در مناطق مختلف قاره آسیا مستقر شوند./تسنیم