شعار روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱ چیست؟-راهبرد معاصر

شعار روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱ چیست؟

روز جهانی هپاتیت از ۲۸ جولای سال ۲۰۱۰، توسط سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یکی از چهار روز بهداشت جهانی بیماری‌های خاص انتخاب شد. در ادامه شعار روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱ را با هم می خوانیم.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 July 29
کد خبر: ۹۶۹۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز جهانی هپاتیت از ۲۸ جولای سال ۲۰۱۰، توسط سازمان جهانی بهداشت به‌ عنوان یکی از چهار روز بهداشت جهانی بیماری‌های خاص انتخاب شد تا آگاهی مردم از هپاتیت ویروسی افزایش یابد و مسیر جهانی حذف آن هموار شود.

 

هپاتیت، نوعی بیماری ویروسی است که با التهاب کبد خود را نشان می‌دهد و در پنج نوع A، B، C، D و E وجود دارد؛ احتمال شیوع بالا، اپیدمی شدن و میزان مرگ‌ومیر بسیار زیاد از خصوصیات این بیماری است که افراد بسیاری در سراسر جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند در حالی که اکثر آن‌ها بدون اطلاع از ابتلا، جان خود را بر اثر ابتلای هپاتیت از دست می‌دهند. هپاتیت می‌تواند به صورت خود ایمنی یا در پی مصرف بعضی از سموم، داروها و الکل نیز ایجاد شود. انواع B و C این بیماری بسیار شایع است که در صدها میلیون انسان منجر به بروز بیماری مزمن هپاتیت می‌شود. این دو ویروس سالانه جان یک‌میلیون و یک‌صد هزار نفر را می‌گیرد و سه میلیون نفر را مبتلا می‌کند. هپاتیت B و C در کنار هم شایع‌ترین علل بروز سیروز کبدی و سرطان است.

 

روز جهانی هپاتیت
روز جهانی هپاتیت علاوه بر این که تلاشی است برای بزرگداشت پیشرفت‌های به دست آمده در زمینه هپاتیت و مقابله با چالش‌های فعلی، مناسبتی بسیار مهم و مورد توجه برای افزایش میزان آگاهی در زمینه این بیماری کشنده است. بدون اغراق می‌توان روز جهانی هپاتیت و در کل مناسبت‌های اینچنینی را فرصت‌هایی دانست که نقش بسزایی در نجات جان انسان‌ها دارد چرا که افزایش آگاهی می‌تواند در تشخیص علائم مخفی یا نشانه‌های نادیده گرفته‌شده بیماری به افراد کمک کند. این امر حتی اگر باعث شود فقط یک نفر برای درمان اقدام کند، بسیار ارزشمند محسوب می‌شود زیرا در دنیایی که بسیاری از مردم به دلیل کمبود اطلاعات در زمینه ابتلا، مراقبت، تشخیص و غربال‌گری این بیماری جان خود را از دست می‌دهند جان یک نفر نجات پیدا کرده است.

 

زمانی اهمیت روز جهانی هپاتیت پررنگ‌تر می‌شود که در نظر بگیریم از هر ۱۰ انسان در سراسر کره زمین، ۹ نفر با هپاتیت ویروسی خصوصاً از نوع B یا C زندگی می‌کنند و از آن آگاهی ندارند یعنی بیش از ۲۹۰ میلیون نفر. از سوی دیگر اطلاعات غلط زیادی در مورد هپاتیت وجود دارد و حتی در بعضی از مناطق ابتلای به هپاتیت با بدنامی و آزارهای اجتماعی همراه است. در هر صورت انسان‌ها با انواع مختلفی از هپاتیت مواجه هستند که هر یک به طریقی روی آن‌ها تأثیر می‌گذارد لذا افزایش آگاهی در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

تاریخچه روز جهانی هپاتیت
روز جهانی هپاتیت از ۲۸ جولای سال ۲۰۱۰، توسط سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یکی از چهار روز بهداشت جهانی بیماری‌های خاص انتخاب شد. در این راستا گروهی تحت عنوان اتحادیه جهانی هپاتیت (WHA) شکل گرفت که یک سازمان غیردولتی مبتنی بر بیماران با ۲۳۰ عضو از ۸۱ کشور در سراسر جهان است.

 

سال ،۲۰۱۶ یک سال محوری برای بررسی هپاتیت ویروسی بود در این سال کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت با تعیین اهدافی بلندپروازانه، اولین استراتژی از بین بردن هپاتیت ویروسی را با هدف حذف هپاتیت به‌عنوان یک تهدید بهداشت عمومی تا سال ۲۰۳۰ به تصویب رساندند. اهمیت روز جهانی هپاتیت در این سال از این رو است که دولت‌های ملی سراسر جهان برای نخستین بار در راستای حذف هپاتیت ویروسی اقدام کردند و در راستای رسیدن به آن تا تاریخی مشخص متعهد شدند.

 

مضامین روز جهانی هپاتیت
روز جهانی هپاتیت هر سال با موضوع خاصی برگزار می‌شود که این مضامین مهم‌ترین مشکلات مربوط به هپاتیت را در بر می‌گیرد و به تقویت راهکارهای پیشگیری، افزایش آگاهی در مورد انواع مختلف هپاتیت، نحوه شیوع بیماری و مواردی از این قبیل کمک می‌کند. بعضی از این موضوعات عبارتند از "پیشگیری از هپاتیت ویروسی"، "همین الان اقدام کنید"، "برای پیشگیری از این قاتل خاموش باید بهتر عمل کرد"، "هپاتیت همه را هر جا تحت تأثیر قرار می‌دهد"، "آن را بشناسید، با آن مقابله کنید" و غیره.

 

هپاتیت و کرونا
هپاتیت در هر ۳۰ ثانیه جان یک نفر را می‌گیرد و با وجود بحران فراگیر فعلی که سراسر جهان را درنوردیده است امکان عمل کردن بر طبق دستورالعمل مشخص شده برای پایان دادن به هپاتیت چندان امکان‌پذیر نیست. در شرایط بحرانی کووید -۱۹ که حتی بعضی از بیمارستان‌ها تنها بیماران کرونایی و موارد حاد اورژانسی را پذیرش می‌کنند، مبتلایان به هپاتیت ویروسی که از ابتلای این بیماری بی‌اطلاع هستند، نمی‌توانند با آزمایش از وجود آن مطلع شوند.

 

از سوی دیگر مبتلایان به هپاتیت نمی‌توانند منتظر دریافت درمان‌های نجات‌بخش زندگی خود باشند، زنان باردار امکان غربالگری و درمان هپاتیت را ندارند، نوزادان متولد شده نمی‌توانند به موقع واکسینه شوند و امکان تزریق سرمایه بیشتر به سازمان‌های مربوطه وجود ندارد. لذا امروز بیش از هر زمان دیگری لازم است که مسئولین جهانی با صرف بودجه و به کار بستن اراده سیاسی خود در راستای از بین رفتن هپاتیت گام بردارند و هر چه سریع‌تر این رؤیا را به واقعیت بدل کنند.

 

علی‌رغم وخامت اوضاع به دلیل گسترش کووید -۱۹، بسیاری از متخصصان پزشکی، مسئولین و عامه مردم در روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۰ با موضوع "یافتن صدها میلیون بیمار ناشناخته هپاتیت"، میلیون‌ها انسان از مردم سراسر جهان را درباره هپاتیت و علائم آن آگاه کردند و زندگی بسیاری از آن‌ها را نجات دادند.

 

روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱
روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۱ با موضوع "هپاتیت صبر نمی‌کند"، در صدد انتقال اهمیت و فوریت تلاش‌های لازم برای رسیدن به هدف بلندپروازانه "از بین بردن تهدید عمومی هپاتیت تا سال ۲۰۳۰" است. به مناسبت این روز، WHO میزبان یک برنامه گفتگوی جهانی است که برای رهبران جهانی، منطقه‌ای و ملی، سیاست‌گذاران، جامعه پزشکی، متخصصان و سایر ذی‌نفعان بستری فراهم می‌آورد تا در مورد فرصت‌های تسریع مقابله به هپاتیت در راستای دستیابی به هدف مذکور بحث و گفتگو کنند.

 

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) نیز اقدام به انتشار چارچوب استراتژیک ایمن‌سازی جهانی ۲۰۲۱-۲۰۳۰ کرده که نقشه راهی برای دستیابی به پیشرفت در دنیایی است که در آن همه از بیماری‌های قابل پیشگیری توسط واکسن (VPDs)، از جمله هپاتیت‌های A و B، محافظت شوند. دستیابی به آینده‌ای بدون هپاتیت تنها با اتحاد جهانی امکان‌پذیر است و امید آن می‌رود که با تشکیل این اتحاد، تمامی انواع هپاتیت تا پایان سال ۲۰۳۰ ریشه‌کن شود./ایمنا

ارسال نظر