به گزارش راهبرد معاصر در حالی چند روزی به ماه محرم 1400 باقی نمانده است که کشور در موج پنجم کرونا به سر می برد و تعدادفوتی های کرونا به بیش 450 نفر در روز رسیده است. بر همین اساس امروز عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور دستورالعمل برگزاری مراسم محرم را به وزرا، مسئولین دستگاهها، استانداران و رؤسای ستادهای استانی ابلاغ کرد. بر اساس این دستورالعمل توسط تمامی دست اندرکاران و هموطنان باید پروتکلهای بهداشتی مرتبط با برگزاری مراسم به صورت کامل، دقیق و همه جانبه رعایت کنند.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نامهای خطاب وزرا، مسئولین دستگاهها، استانداران و رؤسای ستادهای استانی دستوالعمل برگزاری مراسمات مذهبی در ایام ماه محرم و صفر را ابلاغ کرد.
این این نامه به شرح زیر است:
استانداران محترم و رؤسای ستادهای استانی مدیریت بیماری کرونا
سلام علیکم
بااحترام، در راستای اجرای بند اول مصوبات هفتاد و هفتمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مورخ ۱۴۰۰/۴/۲۶ موضوع نامه شماره ۴۴٩٠٢ مورخ ۹۹/۴/۲۶ (رئیس محترم دفتر رئیس جمهور و سرپرست نهاد) به پیوست «دستورالعمل ضوابط برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم و صفر سال ١۴٠٠» ارسال میشود. با عنایت به تغییرات اعمال شده در بخشهای سوم و چهارم در مقایسه با دستورالعمل سال گذشته ترتیبی اتخاذ تا با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان مسئول کارگروه برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر در سطح ملی و ادارات کل ذیربط این سازمان در استانها اقدامات لازم در راستای اجرای کامل مفاد ابلاغی صورت پذیرد.
شایان ذکر است با توجه به شرایط حاد بیماری در کشور ضروری است:
١ -پروتکلهای بهداشتی مرتبط با برگزاری مراسم به صورت کامل، دقیق و همه جانبه توسط تمامی دست اندرکاران و هموطنان شرکت کننده در مراسم، اجرایی گردد.
٢ -ستاد مدیریت بیماری استان تمهیدات همه جانبه و جامعی را برای اعمال نظارت دقیق و شدید بر رعایت پروتکلها، فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، رعایت بهداشت محیط و اماکن، رعایت نکات مرتبط با نحوه توزیع نذورات و… اتخاذ و با محوریت ادارات کل تبلیغات اسلامی و همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، هلال احمر، نیروی انتظامی و مردم اجرایی تا اولویت سلامت در برگزاری مراسم به عنوان اصل اساسی و مورد تاکید مقام معظم رهبری، حفظ گردد.
٣ -اقناع سازی و هماهنگی میان همه مسئولین در سطوح مختلف به منظور ایجاد قرائت واحد و صیانت از تصمیمات متخذه، یکی از مهمترین نکات اساسی بوده که لازم است چارچوب کلی آن در ستادهای استانی تعیین و توسط دستگاههای ذیربط از جمله سازمان تبلیغات اسلامی و ادارات کل ذیربط آن عملیاتی تا موجب جلوگیری از ایجاد دوگانههای ابهام آلود و مغرضانه سلامت و امور مذهبی گردد.