به گزارش راهبرد معاصر، آخرین اخبار از تعطیلی تهران و کرج به مدت شش روز از روز سه شنبه 29 تیر ماه تا روز یکشنبه هفته آینده می باشد. بنا به گفته سخنگوی دولت، رئیس جمهور با درخواست تعطیلی تهران و کرج به علت وضعیت قرمز این دو شهر بنابر پیشنهاد قرار گاه عملیاتی و کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی کرونا موافقت کرده است .بدین ترتیب تردد از استان های البرز و تهران ممنوع بوده و در صورت رعابت نکردن علاوه بر جریمه، خودرو ها نیز از مسیر بازگردانده خواهند شد.ممنوعیت تردد به شهرهای وضعیت قرمز و نارنجی براساس طرح مدیریت هوشمند محدودیت ها ادامه خواهد داشت و براساس وضعیت شهر ها اطلاع رسانی خواهد شد.
اطلاعیه قرار گاه عملیاتی مقابله با کرونا و جزییات تعطیلی تهران و البرز
طبق اطلاعیه قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا سفر از و به کلیه شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی سراسرکشور مطلقاً ممنوع است.
متن کامل اطلاعیه قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا بدین شرح است:
باسمه تعالی
نظر به درخواست وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، مبنی بر"تعطیلی همزمان دواستان تهران والبرز" با توجه به تعطیلات پایان هفته جاری و بررسی این پیشنهاد در نشست فوق العاده مشترک قرارگاه عملیاتی وکمیته امنیتی، اجتماعی وانتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و با عنایت به موافقت رییس جمهور محترم با پیشنهاد ارائه شده، جزئیات تعطیلی یکپارچه تمامی دستگاه¬های دولتی، بانک¬ها و گروههای پر خطر اصناف و مشاغل به شرح ذیل به استحضار عموم مردم در استانهای تهران و البرز و سایر استانهای کشور میرسد؛
۱- اعمال محدودیتها از ساعت ۱۸:۰۰ روز دوشنبه مورخ ۲۸-۴-۱۴۰۰ شروع و تا ساعت هفت صبح روز دوشنبه ۴ – ۵ - ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت.
۲- خروج خودروهای شخصی، با پلاک استانهای تهران و البرز و ورود خودروهای شخصی با پلاکهای دیگرشهرها به تهران و البرزممنوع میباشد.
۳- سفر از/ به کلیه شهرهای دارای وضعیت قرمز کرونایی سراسرکشور، مطلقاً ممنوع است.
۴- عوامل نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی رانندگی، به منظورجلوگیری از تردد خودروها به صورت محسوس و نامحسوس، نسبت به تشدید کنترلها در مبادی اصلی وفرعی ورودی وخروجی به مقاصد دو استان اقدامات لازم را معمول مینمایند.
۵- خودروهای شخصی دارای پلاک این دواستان، چنانچه برای خروج مراجعه نمودند، عودت و درصورت عدم تمکین، علاوه بر اعمال قانون، عودت میگردند.
۶- نیروی انتظامی وفرمانداریها درفاصله زمانی یاد شده دربند (۱) ازصدورمجوزتردد غیراضطراری تعریف شده قبلی، مطلقاً خودداری میکنند و تمامی مجوزهای صادره قبل از این مصوبه، غیرقابل استفاده و باطل اعلام میگردد.
۷- وزارت راه وشهر سازی؛ حداکثرهمکاریهای لازم را برای کنترل مسیرها و مسدود نمودن محورهای مورد درخواست نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی به عمل میآورد.
۸- استانداران وفرمانداران سراسرکشور، به فوریت ضمن تشکیل جلسات استانی وشهرستانی ستاد مدیریت بیماری کرونا واعمال مقررات محدودیتهای کرونایی، براساس رنگ بندی هرشهرستان، از صدور هرگونه مجوز برای ورود خودروهای شخصی به تهران و البرز خودداری کنند.
۹- وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، ضمن اطلاع رسانی مستمر از وضعیت شیوع و بروز بیماری و دادن هشدارهای لازم به مردم، تلاش نماید؛ تا مردم ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی، ازهرگونه تجمع و عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی اجتناب ورزند.
۱۰- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ سریعاً به کلیه بانکهای عامل درسطح استانهای البرز و تهران ابلاغ مینماید؛ تا ضمن افزایش حداکثری خدمات غیر حضوری بانکی، نسبت به تعطیل نمودن تمامی شعبههای بانکها در این دو استان، در بازه زمانی اعلامی، اقدام شود.
۱۱- ضمن یادآوری مجدد محدودیتهای اعمالی در خصوص اصناف و مشاغل بر اساس طرح جامع محدودیتها و متناسب با رنگ بندی شهرهای مختلف کشور، و در اجرای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا با عنوان"تشدید اعمال محدودیتها درشهرهای قرمز" تعطیلی مشاغل با نظارت اتاق اصناف به شرح ذیل، در همه شهرهای قرمز کشور در سراسر کشور، مورد تأکید قرار میگیرد؛ رستورانها و قهوه خانهها (به استثنای فعالیتهای بیرون بر)
- تالارهای پذیرائی
- سالنهای سینما و تأتر
- پاساژها و بازارهای سربسته
- استخرهای سرپوشیده و باشگاههای بدن سازی
- شهربازیها و باغ وحشها
- نمایشگاههای عمومی و تخصصی
طرح پیشنهاد تعطیلی تهران و کرج به مدت 3 روز
روز گذشته ، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: یکی از پیشنهاداتی که در این جلسه مطرح شد، این بود که بتوانیم علاوه بر تطعیلی آخر هفته بتوانیم ۲ یا ۳ روز دیگر از ستاد مجوز بگیریم تا به تعطیلی تهران و کرج اضافه شود. تهران و کرج با توجه به شرایط ویژه شان و با توجه به میزان ترددی که از تهران به کرج و از تهران به کرج است این کار شاید بتواند به ما کمک کند.
وی ادامه داد: تاکید میکنم دستورالعملی که در حوزه مدیریت کرونا تاکنون صادر شده، برای شهرهای قرمز سفر ممنوع است و نباید سفر صورت بگیرد.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: به نیروی انتظامی ماموریت داده شده، علاوه بر جرائمی که در دستورالعمل بوده است، در این مقطع ضمن عرض معذرت از خانواده محترم همه مسافران و رانندگان، اما اگر خودرویی در جاده بود آن را عودت دهد. این شاید برای خانوادهها سخت باشد و لازم است برای مصالح بالاتر برخی مقررات را سختگیرانهتر انجام دهیم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن و رعایت پروتکلها مهمترین و موثرترین راه برای مقابله با ویروس کرونا است. در حوزه واکسن نگرانیهایی در جلسه قبل بود و توضیحاتی در این خصوص وزارت بهداشت ارائه کرد برای تزریق دو دز برای سنین بالای ۶۰ سال به اندازه کافی واکسن تامین کرده اند و با اعلام اینکه در ۸۰۰ مرکز تجمیعی واکسن تزریق میشود ظرف ۲ هفته همه افراد بالای ۶۰ سال واکسینه خواهند شد.
وی با بیان اینکه براساس اعلام وزارت بهداشت روز گذشته ۳۰۰ هزار نفر واکسن دریافت کرده اند، گفت: با قولی که وزارت بهداشت داده است و این مقدمات این موضوع حاصل میشود. بعد از گروه بالای ۶۰ سال نیز در مناطق خاص تا سنین ۵۰ سال نیز به سرعت واکسینه میشوند و همچنین گروهاهی پرخطر و پرریسک که شناسایی شده اند براساس قولی که وزارت بهداشت داده ظرف یک ماه تزریق واکسن برای آنها نیز انجام میشود؛ بنابراین تا شهریور تزریق واکسن برای هم سنین بیش از ۶۰ سال و هم سنین تا ۵۰ سال در مناطق خاص و همچنین گروههای پرریسک را تمام کرده باشیم.
وی درباره اعیاد و مراسم پیش رو نیز گفت: با توجه به اینکه روزهای عرفه، عید قربان، عید غدیر و محرم را در پیش داریم همان پروتکلهایی که سال قبل بوده را مراعات میکنیم همه ما تابع قانون هستیم و مصوبات ستاد طبق مصوبات شورای امنیت ملی است و همان قانون است البته تلاش ما این است که ظرفیتهای مناسبی که اطمینان بخش باشد برای این مناسکها ایجاد کنیم.
جدیدترین اخبار کرونا در ایران| افزایش ۳۵ درصدی موارد بستری/ ثبت رکوردهای تازه در پایتخت
درحالی که اوایل هفته آمارها شرایط بهتری نسبت به گذشته را نشان میدادند انتشار آمارهای رسمی همهگیری در پیک پنجم روز گذشته همه را شوکه کرد بخصوص اینکه برای اولین بار در سال 1400 پایتخت رکورد تازهای در دوره پاندمی با ویروس دلتا ثبت کرد.
بررسی آمارهای رسمی در زمینه همهگیری کرونا نشان میدهد روند صعودی شاخصهای مختلف نسبت به هفته گذشته دوباره سرعت گرفته و در همین زمینه برخی از کلانشهرها از جمله تهران رکوردهای تازهای را همانطور که قبلا کارشناسان پیشبینی کرده بودند ثبت کردهاند. به عنوان مثال علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته اعلام کرد: مجموع بیماران بستری کرونایی در تهران برای اولین بار از مرز 7640 نفر گذشت.
این اظهار نظر درحالی مطرح شده است که تایید فعالیت ویروس دلتا در سراسر ایران با قدرت سرایت و بیماریزایی بالا عاملی در بروز نگرانی نه تنها میان هموطنان بلکه مسئولان مربوطه نیز بوده و دائم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی به هموطنان برای مدیریت کم هزینه پیک پنجم هشدار دادهاند.
نکته نگران کنندهتر اینجاست که در همین دوره که اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی تعیین کننده است میبینیم بررسیهای رسمی نشان میدهد میزان رعایت پروتکلها در میان هموطنان به کمتر از 50 درصد رسیده است و کارشناسان در این زمینه معتقدند به دلیل طولانی شدن پیک چهارم در واقع بیماری کرونا برای مردم عادی شده و بسیاری را نسبت به خطرات موجود بیتفاوت کرده است.
در این زمینه معاون وزیر بهداشت رسما اعلام کرد: کاهش میزان عمل به توصیههای بهداشتی در کشور در حال حاضر در طول ماههای اخیر بیسابقه بوده و هم اکنون به 48 درصد رسیده و استانهای گیلان، البرز، یزد، کرمان، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دارای پایینترین میزان عمل به دستورالعملهای بهداشتی در کشور هستند.
سیما لاری در ادامه تاکید کرد: امیدواریم با همکاری جدی دستگاههای اجرایی در اعمال محدودیتها و تقویت همکاری مردم کشورمان با پرسنل نظام سلامت در عمل به توصیههای موکد بهداشتی شاهد توقف روند رو به رشد بیماری در کشور باشیم.
لاری درباره شرایط همهگیری پیکپنجم نیز افزود: در هفتهای که گذشت تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت در کشور با افزایش حدود 25 درصدی مواجه بوده است. همچنین در این هفته با افزایش حدود 35 درصدی در تعداد بیماران بستری مثبت و افزایش 18.5 درصدی در تعداد بیماران فوت شده کووید 19 بودیم.
وی ادامه داد: در همین دوره زمانی استانهای ایلام، کرمان، یزد، مازندران و هرمزگان به ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد بستری مثبت در کشور بودند.
معاون وزیر بهداشت گفت: همچنین استانهای سیستان و بلوچستان، یزد، هرمزگان و البرز به ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد مرگ و میر ناشی از کووید19 بودند.
موج پنجم نگران کنندهتر از پیک قبلیدر همین زمینه کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به آغاز ثبت رکوردهای تازه پیک پنجم با ویروس دلتا معتقدند: افزایش شاخصهای همهگیری در 48 ساعت گذشته حکایت از این دارند که در پیک پنجم احتمالا فراز و فرودهای بسیاری داریم که این امواج سینوسی میتوانند در نهایت روند کلی را مشخص کنند؛ اما نکته اینجاست که نوع ویروس دلتا و کاهش سطح توجه مردم به پروتکلها میتواند نهایتا مشکلات را گسترده و مدیریت را بسیار سختتر از گذشته کند.
این گروه تاکید دارند: با درنظر گرفتن اینکه در بخش واکسیناسیون ضعیف عمل شده خیز پنجم به نظر میرسد از نظر دامنه، سرعت، شتاب و میزان درگیری نسبت به چهار خیز قبلی بشدت نگران کننده بوده و مشکلات بسیار بیشتری به نظام بهداشت و درمان ایران تحمیل کند که برای جلوگیری از شکلگیری این بحران باید از همین امروز برنامه جدی داشته باشیم و هموطنان نیز مثل پیک اول همراه مسئولان باشند و از عادی انگاری جدا خودداری کنند.
از سوی دیگر افزایش روند بیماری در سراسر ایران عاملی شده برای تکمیل ظرفیت مراکزدرمانی در برخی مراکز درمانی بخصوص مراکز درمانی کلانشهرها که این روند با درنظر گرفتن سیر صعودی مراجعه بیماران به این مراکز نهایتاً به کاهش کیفیت ارایه خدمات درمانی به بیماران منجر میشود مشکلی که به گفته مسئولان اکنون در تهران آغاز شده است.
در این زمینه علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید براینکه آرایش اجرایی کشور متناسب با مقابله با کرونا نیست، گفت: در حال حاضر تختهای بیمارستانهای تهران در حال پر شدن است و بیش از 500 بیمار کرونایی در اورژانس بیمارستانهای تهران در انتظار بستری شدن هستند.
به گفته زالی تا ظهر روز گذشته مجموعه تعداد بیماران بستری شده کرونایی در تهران به هفت هزار و 640 مورد رسید که هزار و 844 بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند این درحالی است که از ابتدای هفته تا ظهر روز قبل مراکز درمانی پذیرای 1300 بیمار جدید کرونایی بودهاند که 243 مورد بدحال بودند و مستقیماً در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند.
این مقام مسئول تصریح کرد: نگرانی اصلی درباره شرایط بیماری 17200 مورد بیمار سرپایی است که در همین دوره به مراکز درمانی تهران مراجعه کرده و از این تعداد 4000 در بخش بهداشت و 13000 نفر در بخش درمان ثبت شده و نگاه آماری دقیق به این اعداد حکایت از ثبت رکوردهای جدید در تهران طی چند روز آینده دارد.
زالی اظهار داشت: در حال حاضر در تهران کلینیکهای سرپایی و بستری موقت را راهاندازی کردیم و هر شب در تهران حدود 2000 بیمار در آنجا تحت درمان قرار میگیرند تا به این ترتیب بتوانیم پاسخ مناسبی به تقاضای دریافت خدمات بدهیم، اما تا این لحظه براساس آمارها 520 بیمار در بخش اورژانس مراکز درمانی تهران منتظر خالی شدن تخت برای بستری و دریافت خدمات دوران درمانشان هستند.
اهمیت جلوگیری از جابهجایی جمعیتدر همین حال یکی از تعیین کنندهترین نکات در مدیریت پیک پنجم بخصوص با گسترش فعالیت ویروس دلتا در گوشه و کنار کشور این است که جابهجایی جمعیت به حداقل ممکن برسد تا به این وسیله مانع از شکلگیری خوشههای تازه بیماری و گسترش تعداد بیماران به صورت تصاعدی باشیم.
اما با توجه به فرارسیدن تعطیلات این هفته و کاهش قابل توجه سطح توجه هموطنان به پروتکلهای بهداشتی مسئولان مربوطه ظاهرا تصمیمگرفتهاند اینبار برای جلوگیری از جابهجایی گسترده جمعیت محدودیتهای سختگیرانهتری داشته باشند که یکی از آنها را میتوان ممنوعیت ورود مسافر به جزیره قشم عنوان کرد .
به گفته کارشناسان این سیاست اگرچه دیر اتخاذ شده اما با درنظر گرفتن اهمیت جلوگیری از سفرهای غیرضروری مردم میتواند کمکی به مدیریت بهتر در اقصینقاط کشور شناخته شود رویکردی که ظاهرا مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا هم اینبار درنظر دارند چون تصمیم براین شده که نه تنها از فردا مجوز تازهای حداقل از استان تهران برای سفر به سایر استانها صادر نمیشود بلکه تا روز 4 مرداد 1400 همه مجوزهای صادر شده قبلی نیز فاقد اعتبار خواهند شد.
در این زمینه مسئولان پلیس راه و نیروی انتظامی به تمام هموطنان تاکید کردهاند که درصورت بیتوجهی به محدودیتهای ایجاد شده نه تنها رانندگان متخلف اعمال قانون میشوند بلکه ملزم به بازگشت به مبداء سفر نیز خواهند بود بنابراین تا بهبودی شرایط همهگیری کرونا بهترین راهکار این است که تصمیم به سفر گرفته نشود.