به گزارش راهبرد معاصر، دبیرکل نهاد ناتو و دبیرکل سازمان ملل انفجار در محوطه بیرونی فرودگاه کابل را محکوم کردند.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در پیامی توئیتری نوشت: «قویاً این حمله تروریستی وحشتناک در بیرون فرودگاه کابل را محکوم میکنم».
دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی در ادامه نوشت: «اولویت ناتو همچنان خارج کردن هرچه بیشتر افراد به مکانهای امن در اسرع وقت خواهد بود».
از سوی دیگر «آنتونیو گوترش» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در پیامی گفت: «[گوترش]این حمله تروریستی را محکوم کرده و اعلام کرد دشواری اوضاع میدانی در افغانستان عزم ما را تقویت کرده و به ارسال کمک اضطراری به سرتاسر این کشور در حمایت از مردم افغان ادامه میدهیم».
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، گوترش قصد دارد روز دوشنبه جلسهای را در سازمان ملل و با حضور نمایندگان انگلیس، فرانسه، آمریکاف چین و روسیه که همگی از اعضای دائم شورای امنیت هستند برگزار کند.
«بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس نیز پنجشنبه شب پس از اتمام جلسه اضطراری کابینه (کبرا) با محور تحولات افغانستان انفجار در محوطه بیرونی فرودگاه کابل را «حمله تروریستی وحشیانه» توصیف و آن را محکوم کرد و گفت در نتیجه این جلسه، عملیات خروج انگلیسیها از افغانستان تا موعد مقرر متوقف نخواهد شد.
این در حالی است که برخی کشورها از جمله کانادا، نروژ و آلمان اعلام کردهاند عملیات مشابه در افغانستان را متوقف کردهاند.
نخستوزیر انگلیس ضمن تأیید خبر کشته شدن شماری از نیروهای آمریکایی در این انفجار، به خانوادههای قربانیان افغان و آمریکایی این حادثه تسلیت گفت.
جانسون در ادامه گفت همواره روشن بود که «آسیبپذیریهایی در برابر تروریسم و حملات تروریستی فرصت طلبانه» در فرودگاه کابل وجود دارد.
رسانههای بینالمللی ساعاتی قبل از وقوع دو انفجار در نزدیکی فرودگاه کابل خبر دادند. تا لحظه تنظیم این خبر، یک منبع پزشکی در گفتگو با شبکه خبری الجزیره گفته در نتیجه انفجارهای به وقوع پیوسته در مجاورت فرودگاه کابل دستکم ۴۰ نفر کشته و ۱۱۰ نفر زخمی شدهاند.
یک سخنگوی پنتاگون گفته میتواند کشته شدن تعدادی از سربازان آمریکا و زخمی شدن تعدادی دیگر را در انفجارهای نزدیک فرودگاه کابل تأیید کند. با این حال او به تعداد این سربازان و رسته خدمتی آنها اشارهای نکرده است.
با این حال روزنامه والاستریتژورنال به نقل از مقامهای آمریکایی گزارش داد دوازده تفنگدار دریایی این کشور در انفجارهای کابل کشته شده و شماری دیگر زخمی شدهاند.
گروه تروریستی داعش مسئولیت این عملیات را به عهده گرفت. طالبان این حمله را «تروریستی» خوانده است. پولیتیکو به نقل از یک منبع آمریکایی گزارش داده عوامل انتحاری داعش عامل انفجارها بودهاند.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
با تصرف سریعتر از حد انتظار کابل از سوی گروه طالبان، آمریکا و متحدانش روند خروج از افغانستان را به شکلی سراسیمه و بینظم تسریع کردهاند و فرودگاه کابل که در تحت کنترل آنها قرار دارد با هرج و مرج گسترده مواجه است./فارس