برقراری روابط نظامی میان ونزوئلا و کلمبیا-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

برقراری روابط نظامی میان ونزوئلا و کلمبیا

وزیر دفاع ونزوئلا اعلام کرده است که قصد دارد مجددا با کشور همسایه خود کلمبیا که چند سالی با یکدیگر دشمن شده بودند، روابط نظامی برقرار کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 10
کد خبر: ۱۴۶۲۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، «ولادیمیر پادرینو» وزیر دفاع ونزوئلا روز گذشته (سه‌شنبه) از تصمیم برای برقراری روابط دوستانه با دشمن دیرینه این کشور یعنی کلمبیا خبر داد و گفت که ونزوئلا به دنبال برقراری مجدد روابط نظامی با همسایه خود کلمبیا است.

 

 پس از سال‌ها درگیری میان کلمبیا و ونزوئلا، وزیر دفاع کاراکاس گفته است که کشورش قصد دارد تا مجدداً روابط نظامی را با همسایه‌اش کلمبیا برقرار کند.

 

طبق این گزارش، پادرینو گفت که دستورالعمل‌هایی را از «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا برای برقراری تماس با «ایوان ولاسکز» وزیر دفاع کلمبا دریافت کرده است تا «مجدداً روابط نظامی را برقرار کنند».

 

طبق گزارش حساب کاربری توییتری وزارت دفاع ونزوئلا، کاراکاس به دنبال برقراری مجدد روابط نظامی با کلمبیا است. وزارت دفاع کلمبیا به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ نداده است.

 

طبق این گزارش،‌ پس از آن که کاراکاس به طور کامل روابط خود را با کلمبیا در سال ۲۰۱۹ قطع کرد و دلیل آن تلاش مخالفان ونزوئلا تحت حمایت آمریکا برای انتقال کمک‌های انساندوستانه از کلمبیا به ونزوئلا بود که کاراکاس آن را تهاجم بوگوتا می‌دانست، هم‌اکنون دو کشور در فرایند ترمیم روابط دیپلماتیک قرار دارند.

 

 ممیزی در سال ۲۰۲۱ از سوی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (USAID) نشان داد که تلاش‌های امدادرسانی دولت ترامپ در راستای همسویی با اصول بشردوستانه برنامه‌ریزی نشده بود.

 

در تاریخ 28 ژوئیه، دولت جدید کلمبیا و ونزوئلا اعلام کردند که پس از سال‌ها عدم روابط دیپلماتیک، سفرایی را برای پایتخت‌های دو کشور منصوب خواهند کرد و برای تقویت امنیت در امتداد مرز مشترک خود تلاش می‌کنند.

 

کلمبیا و ونزوئلا با یکدیگر یک مرز زمینی به طول ۲۲۱۹ کیلومتر با دهها گذرگاه غیرقانونی به اشتراک دارند و فعالیت‌هایی مانند قاچاق سوخت و مواد غذایی و همچنین قاچاق مواد مخدر در این مسیرها صورت می‌گیرد. پیش از این، مقامات کلمبیایی و ونزوئلا به خاطر نبود امنیت یکدیگر را مقصر جلوه می‌دادند.

 

بر اساس این گزارش، با این حال، «گوستاوو پترو» رئیس جمهور چپگرای تازه منصوب شده کلمبیا، قبلاً تمایل خود را برای ایجاد مجدد و عادی سازی گذرگاههای مرزی اعلام کرده است./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده