مخالفت نخست وزیر عراق با موضوع ادغام الحشد الشعبی-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

مخالفت نخست وزیر عراق با موضوع ادغام الحشد الشعبی

نخست وزیر عراق ضمن رد مسئله ادغام الحشد الشعبی با نیروهای مسلح، این سازمان را «حقیقت واقعی» دانست که نمی‌توان به تضعیف یا کنار گذاشتن آن فکر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 23
کد خبر: ۱۷۲۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق دهم تیرماه گذشته، یک فرمان ده بندی برای تعیین وضعیت نیروهای سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) صادر کرد.

 

بر اساس فرمان نخست وزیر عراق، الحشد الشعبی «بخشی جدانشدنی از نیروهای مسلح عراق» است و آن دسته از گروه‌هایی که تمایل ندارند به «نیروی مسلح عراق»‌ بپیوندند، می‌توانند جدا شوند و به کار سیاسی بپردازند.

 

پس از این فرمان، برخی از رسانه‌های مخالف محور مقاومت از جمله رسانه‌های سعودی و اماراتی، سعی در حاشیه‌سازی داشتند (+) تا این فرمان را علیه الحشد قلمداد کنند.

 

عبدالمهدی در واکنش به برداشت‌هایی که از این فرمان صورت گرفته بود، اعلام کرد که «الحشد الشعبی یک حقیقت واقعی است و نمی‌توان به تضعیف یا کنار گذاشتن آن فکر کرد».

 

 

نخست وزیر عراق ادامه داد: «هر کس به چنین چیزی فکر کند، معنایش این است که اهمیتی برای امنیت عراق قائل نیست».

 

پایگاه خبری المعلومه به نقل از عبدالمهدی گزارش داد که «الحشد الشعبی باید به صورت اصولی و سازمان یافته باشد و هیچ سلاحی در خارج از چارچوب حکومت وجود نداشته باشد».

 

وی با اشاره به سازمان‌دهی الحشد الشعبی تصریح کرد که این اقدام بدین سبب است که «الحشد الشعبی مانند ارتش و پلیس بوده و یک صنف سازمان‌یافته شود که دارای ساختار، درجه‌بندی و آیین‌نامه داخلی باشد».

 

نخست وزیر عراق، این اقدامات را که در راستای اجرای فرمان مذکور است، در راستای حمایت از الحشد دانست و تأکید کرد که این مسئله، «برای کنترل کامل وضعیت نیروهای مسلح است».

 

عبدالمهدی ادامه داد: «الحشد الشعبی از طریق پیام‌ها و بیانیه‌های رسمی از فرمانی که ما برای سازمان‌دهی وضعیت نیروهای الحشد الشعبی صادر کردیم، به صورت علنی استقبال کرده است».

 

وی همچنین اظهار داشت که «الحشد الشعبی با نیروهای مسلح ادغام نمی‌شود، بلکه، یک گروه از گروه‌های مسلح عراق است».

 

نخست وزیر عراق افزود: «هر کسی که سلاح حمل می‌کند، باید تحت حاکمیت عراق باشد. هیچ سلاحی خارج از حکومت و هیچ فعالیتی خارج از آن وجود ندارد».

 

عبدالمهدی با بیان اینکه طرف‌هایی قصد دارند، حکومت عراق در درگیری باقی بماند، اظهار داشت که برخی می‌کوشند که فاصله‌ای بین الحشد و نیروهای مسلح داشته باشند و بین آنان، تمایز قائل شوند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده