سودان؛ محور گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان، امارات و آمریکا-راهبرد معاصر

سودان؛ محور گفت‌وگوی وزرای خارجه عربستان، امارات و آمریکا

رسانه‌های مختلف اعلام کردند که وزرای خارجه عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آمریکا طی گفت وگوی تلفنی درباره آخرین تحولات سودان گفت وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 16
کد خبر: ۱۷۹۸۵۴

به گزارش راهبرد معاصر. منابع خبری اعلام کردند که وزرای خارجه عربستان ، امارات و آمریکا روز شنبه در تماس تلفنی درباره وضعیت فعلی سودان گفتگو کردند.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان با «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات متحده عربی و «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا تلفنی گفت وگو کرد.

 

آن‌ها طی این تماس تلفنی بر اهمیت توقف تنش‌های نظامی و بازگشت به توافقات گذشته که تضمین کننده امنیت و ثبات برای سودان و مردم این کشور است، تأکید کردند.

 

در همین راستا وزارت خارجه انگلیس نیز از طرف‌های سودانی خواست تا فورا تنش‌های نظامی را متوقف کنند.

 

«جیمز کلورلی» وزیر خارجه انگلیس گفت: خشونت در سراسر سودان باید فورا متوقف شود.

 

روز گذشته وزارت خارجه عربستان طی بیانیه‌ای از نگرانی شدید ریاض از شدت گرفتن تنش و درگیری نظامی بین نیروهای ارتش و نیروهای شبه نظامی زیر نظر دولت خبر داد.

 

عربستان سعودی در بیانیه خود از ساختار نظامی و تمامی رهبران سیاسی سودان خواست تا گفتمان را جایگزین درگیری کرده و خویشتنداری و عقلانیت را پیشه خود سازند.

 

در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است، همبستگی می‌تواند سهم عمده‌ای در تکمیل دست آوردهای توافق‌های پیشین شده وبه موجب آن استقرار سیاسی و رونق اقتصادی برای سودان ملت آن فراهم شود.

 

رسانه‌ها روز شنبه از درگیری شدید بین نظامیان سودان در شهر ورزشی در جنوب خارطوم، پایتخت سودان خبر داده گفتند که راه‌های منتهی به کاخ ریاست‌جمهوری با نفربرهای زرهی متعلق به ارتش به فرماندهی عبدالفتاح البرهان بسته شده است و هم اکنون پخش تلویزیونی در خارطوم متوقف شده است.

 

چندی است که اختلاف میان ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش سودان با سرلشکر «محمد حمدان دقلو» مشهور به «حمیدی» فرمانده نیروهای واکنش سریع شعله‌ور شده‌‌ است، ریشه این اختلاف کاهش قدرت و اختیارات فرمانده نیروهای واکنش سریع و حتی مطرح شدن بحث ادغام این نیروها در ارتش سودان است، به‌علاوه، این دو فرمانده درباره توافقنامه چارچوب (تشکیل دولت مدنی و خروج نظامیان از صحنه سیاست) اصلاح ساختار ارتش و تشکیلات امنیتی، روابط خارجی سودان با یکدیگر اختلاف نظر دارند.

 

با اوج گرفتن اختلافات ژنرال برهان و سرلشکر حمیدتی، سیاستمداران سودانی احتمال بروز جنگ میان ارتش و نیروهای واکنش سریع را مطرح کردند لذا به‌همراه شماری از شخصیت‌های اجتماعی و نظامی در مسیر میانجیگری میان این دو فرمانده نظامی گام برداشتند.

 

برهان و حمیدتی در نشست مشترکی توافق کرده بودند که یک کمیته مشترک امنیتی تشکیل دهند که اعضای آن متشکل از نظامیان، گروه‌های مسلح و نهادهای حاکمیتی ذی‌ربط باشد، وظیفه این کمیته نظارت بر وضعیت امنیتی سودان بود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده