استقبال از توافق ایران و عربستان در شورای امنیت-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

استقبال از توافق ایران و عربستان در شورای امنیت

در جلسه امروز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل، از توافق ایران و عربستان استقبال شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 18
کد خبر: ۱۸۰۲۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، هانس گراندبرگ فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن گفت: ما از بیانیه وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در پکن، مبنی بر تعهد به تقویت همکاری‌ها برای ارتقای ثبات و امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم. قطعا یک منطقه با ثبات، تلاش‌ها را برای رسیدن به صلح در یمن تقویت می‌کند.

 

نماینده روسیه در سازمان ملل هم که کشورش ریاست شورای امنیت را برعهده دارد گفت: همه ذینفعان سیاسی تاثیرگذار بر اوضاع یمن، مواضع سازنده خود را حفظ کنند. ما تاکید داریم که مشکلات یمن باید به طورجامع و بلندمدت حل و فصل شود، اما متاسفانه بعضی از اعضای شورای امنیت، خلاف این روند را دنبال می‌کنند و این واقعا دلسرد کننده است.

 

معاون نمایندگی چین در سازمان ملل هم گفت: جامعه بین المللی باید کمک‌های بشردوستانه به یمن را افزایش دهد و بودجه کافی برای پیشبرد برنامه‌های سازمان ملل در یمن فراهم کند. در این شرایط، رفع محدودیت‌های غیرمنطقی هم که برای یمن ایجاد شده، ضروری است.

 

غاده موداوی، معاون دفترهماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در این جلسه گفت: در هفته‌های اخیر محدودیت‌ها برای ورود کالا‌های تجاری مورد نیاز به یمن کمتر شده است.

 

براساس بیانیه مشترک منتشر شده با چین، در قراردادی که ماه گذشته میلادی (مارس) امضا شد، دو کشور (ایران و عربستان سعودی) توافق کردند که سفارت‌خانه‌ها و اماکن دیپلماتیک خود در خاک یکدیگر را ظرف دو ماه بازگشایی کنند و متعهد به عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر باشند.

 

پس از اینکه عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ به دلیل انتقاد شدید ایران از دستور ریاض برای اعدام نمر النمر روحانی شیعه، روابط خود را با ایران قطع کرد، حاصل شدن این توافق در واقع به سال‌ها عدم روابط دیپلماتیک بین دو کشور پایان داد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده