بایدن رئیس‌جمهور چین را «دیکتاتور» نامید-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

بایدن رئیس‌جمهور چین را «دیکتاتور» نامید

رئیس‌جمهور آمریکا یک روز بعد از سفر وزیر خارجه این کشور به پکن رئیس‌جمهور چین را با لفظ «دیکتاتور» مورد خطاب قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۱۹۰۴۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در یک سخنرانی بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین را «دیکتاتور» توصیف کرد.

 

بایدن که یک روز بعد از سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا به پکن در یک مراسم درآمدزایی انتخاباتی در کالیفرنیا صحبت می‌کرد مدعی شد که شی بعد از ورود یک بالن چینی به حریم هوایی آمریکا «خیلی ناراحت» شده است.

 

رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی نه چندان روشن گفت: «علت اینکه وقتی من آن بالن را با دو کانتینر پر از تجهیزات جاسوسی داخلش ساقط کردم شی جین پینگ خیلی ناراحت شد این بود که خبر نداشت که آن بالن آنجا بود.»

 

وی اضافه کرد: «برای دیکتاتورها خیلی مایه پریشانی است که خبر نداشته باشند چه اتفاقی افتاده است.»

 

اظهارات بایدن در حالی مطرح شده که بسیاری از کارشناسان سفر بلینکن به چین برای کاستن از تنش‌ها میان پکن و واشنگتن را موفقیت‌آمیز ارزیابی نمی‌کنند.

 

بعد از ظهر دوشنبه، رئیس‌جمهور چین در جریان دیدار با بلینکن تأکید کرد که واشنگتن باید به چین و منافع و حقوق قانونی این کشور احترام بگذارد.

 

برخی از کاربران فضای مجازی در چین نحوه رفتار رئیس‌جمهور چین با بلینکن در این سفر را نشانه دست بالای چین در برابر آمریکا توصیف کردند.

 

گروهی از کاربران فضای مجازی در چین هم با یادآوری اینکه سفر بلینکن به چین در روز جهانی پدر صورت گرفته با لحنی کنایه‌وار آن را به دست‌بوسی آمریکا از چین (به عنوان پدر) تعبیر کردند.

 

بلینکن پس از دیدارهای ۲ روزه در «پکن» با مقامات چینی از جمله رئیس جمهور این کشور گفت، هیچ پیشرفتی در از سرگیری خط تماس مستقیم نظامی با چین حاصل نشده است.

 

چین و آمریکا بر سر طیفی وسیعی از مسائل از تجارت تا مسائل حاکمیتی چین اختلاف‌نظر دارند. کمک‌های نظامی آمریکا به تایوان که چین آن را متعلق به خود می‌داند، این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است کار پکن و واشنگتن به درگیری نظامی بر سر این جزیره بکشد. چین بارها با حضور نظامی آمریکا در منطقه اعتراض کرده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده