تنش‌زایی آمریکا در تنگه تایوان بعد از سفر بلینکن به چین-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

تنش‌زایی آمریکا در تنگه تایوان بعد از سفر بلینکن به چین

علی‌رغم تاکید مقام‌های چینی بر لزوم پایان تنش‌زایی‌های واشنگتن در دریای جنوبی چین و تنگه تایوان در دیدار با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، این کشور اما همچنان به اقدامات تحریک‌آمیز در منطقه ادامه می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 22
کد خبر: ۱۹۰۶۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا بامداد پنجشنبه گفت که یک کشتی گارد ساحلی این کشور فقط یک روز بعد از اتمام سفر بلینکن به چین، از تنگه تایوان - که پکن مدعی مالکیت بر آن است - عبور کرده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این تنگه که سرزمین اصلی چین را از جزیره تایوان جدا می‌کند، با افزایش فشارهای سیاسی و نظامی پکن برای وادار کردن تایپه به پذیرش حاکمیت این کشور، به محل تنش‌های مکرر تبدیل شده است.

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای توضیح داد که ناوگان امنیت ملی «استراتون» از گارد ساحلی این کشور، از طریق آب‌هایی که آزادی دریانوردی را مطابق با قوانین بین‌المللی تضمین می‌کنند، به صورت معمول از تنگه تایوان عبور کرده است.

طبق این گزارش، در این بیانیه آمده است: «عبور استراتون از طریق تنگه تایوان نشان‌دهنده تعهد آمریکا به منطقه آزاد هند و اقیانوس آرام است. ارتش آمریکا در هر جایی که قوانین بین‌المللی اجازه دهد فعالیت می‌کند».

به نوشته رویترز، این اقدام - که نه چین و نه تایوان هنوز درباره آن اظهار نظر نکرده‌اند - یک روز پس از پایان سفر بلینکن به پکن اتفاق افتاد؛ سفری که طی آن دو کشور توافق کردند رقابت شدید خود را کاهش داده تا به درگیری کشیده نشود.

عبور کشتی‌های نظامی آمریکا و متحدانش از تنگه تایوان در سال‌های اخیر خشم چین را برانگیخته و پکن اینگونه مأموریت‌ها را تحریک‌آمیز می‌داند.

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل متحد به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند.

پیش از این، «وانگ یی» مدیر دفتر کمیسیون امور خارجه حزب حاکم چین در دیدار با وزیر خارجه آمریکا، ضمن تاکید بر لزوم بهبود روابط دو کشور، گفته بود که واشنگتن باید تصور اشتباه از پکن را اصلاح نماید./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار