نگرانی آمریکا از حضور پرتراکم کشتی‌های چین در اقیانوس آرام-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

نگرانی آمریکا از حضور پرتراکم کشتی‌های چین در اقیانوس آرام

ارتش فیلیپین اعلام کرد ده‌ها فروند کشتی ماهیگیری و نظامی چین را در اطراف منطقه ادعایی اقتصادی خود در دریای چین جنوبی رویت کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۱:۲۵ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛  ارتش فیلیپین اعلام کرد که ۴۸ کشتی ماهیگیری و چند فروند کشتی نظامی چین را در اطراف منطقه ادعایی اقتصادی فیلیپین در دریای چین جنوبی، منطقه‌ای که چین ادعای مالکیت بر آن را دارد، رویت کرده است.

به گزارش «خبرگزاری فرانسه» این حادثه روز جمعه رخ داد و یگان فرماندهی غرب فیلیپین مدعی شد که یک هواپیمای گشتی حین ماموریت شمار بسیاری کشتی ماهیگیری چینی را مشاهده کرد. خلبان این هواپیما گفت که ازدحام کشتی‌های ماهیگیری چینی از هوا کاملا قابل مشاهده بود.

فرماندهی غربی فیلیپین گفت که مشاهدات اخیر توسط هواپیمای گشتی روند افزایشی کشتی‌های چینی در منطقه را تایید می‌کند. فیلیپین چندی قبل نیز از مشاهده ۱۲ کشتی دیگر چین در منطقه خبر داده بود.

فرماندهی فیلیپین همچنین از حضور گشت ساحلی و ۲ کشتی نیروی دریایی ارتش چین در منطقه خبر داد.

چین از به رسمیت شناختن منطقه اقتصادی فیلیپین خودداری می‌کند و اعلام کرده که این منطقه در قلمروی این کشور است. گفته می‌شود که این منطقه از نظر منابع هیدروکربنی غنی است. «وانگ ونبینگ» از سخنگویان وزارت خارجه چین، در تازه‌ترین نشست خبری جزایر مورد اختلاف با فیلیپین را با نام چینی خواند.

وی گفت، کشتی‌های گارد ساحلی فیلیپین بدون اجازه چین به آب‌های جزایر چین نفوذ کردند. طبق قانون، کشتی‌های گارد ساحلی چین برای حفظ حاکمیت ارضی و نظم دریایی فعالیت‌های قانونمند انجام داد.

به دنبال این حادثه، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با «ژیلبرتو تئودورو جونیور» وزیر دفاع فیلیپین گفتگو کرد و این دو اقدام چین را محکوم کردند. آستین در این تماس تلفنی تعهد ایالات متحده به فیلیپین را مجددا بیان و تاکید کرد که معاهده دفاعی با مانیل شامل کشتی‌ها هواپیما‌ها و نیرو‌های مسلح فیلیپین در هر نقطه از اقیانوس آرام می‌شود. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده