برزیل رئیس شورای امنیت شد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

برزیل رئیس شورای امنیت شد

کشور برزیل که یکی از ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است ریاست این شورا را برای یک دوره یک ماهه بر عهده گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 03
کد خبر: ۲۰۶۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ برزیل از روز یکشنبه (۹ مهر- اول اکتبر) ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برای ماه اکتبر ۲۰۲۳ بر عهده گرفت.

به نوشته پایگاه «ایجنسیا برزیل»، برزیل در دستور کار دوران ریاست خود به دنبال برجسته کردن اهمیت نهاد‌های دوجانبه، چندجانبه و منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها، حل‌وفصل منازعات و همچنین واسطه شدن برای حل جنگ‌ها است.

«مائورو وی‌ِیرا»، وزیر امور خارجه برزیل ریاست جلسه استماعی درباره این مبحث در تاریخ ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) را بر عهده خواهد داشت.

«کارلوس مارسیو کوزندی»، سفیر برزیل در مصاحبه‌ای گفت: «ما قصد داریم این بحث را مطرح کنیم که باید با جامعیت بیشتری از شورای امنیت و دیگر ابزار‌ها با محوریت سازمان ملل، کشور‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها استفاده شود نه اینکه بعد از آنکه جنگ‌ها شروع شدند برای مدیریت آن‌ها تلاش کنند. ما همچنین به دنبال تقویت دیپلماسی دوجانبه، منطقه‌ای و چندجانبه برای جلوگیری از بروز جنگ‌ها هستیم.»

برزیل به گفته این دیپلمات ارشد این کشور، همچنین در طول دوره ریاستش بر شورای امنیت در ماه جاری میلادی به مسائل دیگری شامل ماموریت حمایت از نیرو‌های امنیتی در هائیتی، فعالیت هیات سازمان ملل برای نظارت بر مذاکرات صلح در کامبوج و مسائل مربوط به جنگ اوکراین و روسیه خواهد پرداخت.

شورای امنیت سازمان ملل که بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۸ با هدف تضمین حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تاسیس شد دارای پنج عضو دائم (چین، آمریکا، فرانسه، بریتانیا و روسیه) به علاوه ۱۰ عضور غیر دائمی که برای دوره‌های دو ساله منصوب می‌شوند، است.

این ۱۰ عضو غیردائم هم اکنون شامل برزیل، آلبانی، اکوادور، امارات متحده عربی، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک و سوئیس هستند و حکم آن‌ها تا ماه دسامبر به اتمام می‌رسد.

این برای دومین بار در طول دوره عضویت غیردائم برزیل در شورای امنیت است که این کشور ریاست این شورا را به دست می‌آورد و نخستین بار در ژوئیه ۲۰۲۲ به آن رسید.

«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور برزیل خواستار اصلاحات در نهاد‌های حاکمیت جهانی از جمله سازمان ملل و اختصاص دادن یک کرسی دائم به کشورش و همچنین، آفریقای جنوبی و هند، در شورای امنیت شده است.

آلبانی قبل از برزیل در ماه سپتامبر همزمان با برگزاری نشست‌های هفتاد و هشتمین دوره مجمع عمومی سالانه سازمان ملل ریاست شورای امنیت را در دست داشت و ماه قبل از آن هم ایالات متحده آمریکا رئیس این شورا بود. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده