مخالفت تل‌آویو با خروج شهروندان روسیه از غزه-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

مخالفت تل‌آویو با خروج شهروندان روسیه از غزه

وزارت امور خارجه روسیه ضمن محکومیت تهدید استفاده از سلاح هسته‌ای علیه مردم غزه، گفت: بیش از ۱۰۰ شهروند روس دارای تابعیت دوگانه، از جمله ۳۰۰ کودک منتظر تخلیه از منطقه درگیری هستند، با این حال طرف اسرائیلی هنوز با فهرست ارائه شده موافقت نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 10
کد خبر: ۲۱۲۸۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنج شنبه اعلام کرد که مسکو فهرستی از شهروندان روسی برای تخلیه از نوار غزه تهیه و به طرف اسرائیلی ارائه کرده است. وی در عین حال، اشاره کرد که روسیه از اظهارات سفیر اسرائیل مبنی بر اینکه توافق بر سر فهرست تخلیه ممکن است حداقل دو هفته طول بکشد، شوکه شده است. به گفته وی، حدود 300 کودک خردسال تبعه روس نیز در فهرست تخلیه از نوار غزه قرار دارند.

 

زاخارووا شب گذشته در کانال تلگرام خود نوشت:«در فهرست ما کودکان زیادی برای تخلیه از غزه وجود دارد. صحبت بر سر حداقل 300 شهروند خردسال روس است که حدود یک ماه است که در محاصره قرار دارند.»

 

به گفته منابع آگاه، فهرست شهروندان روس دارای تابعیت دوگانه که وزارت امور خارجه روسیه قصد دارد آنها را از نوار غزه از طریق ایست بازرسی رفح به مصر تخلیه کند، بیش از یک هزار نفر شده، ولی طرف اسرائیلی هنوز بر سر این اسناد به توافق نرسیده است.

 

طبق این گزارش، روسیه یکی از اولین کشورهایی بود که فهرستی از روس‌های دارای تابعیت دوگانه را برای تخلیه به مقامات تل آویو ارسال کرد. ولی این فهرست هنوز مورد موافقت طرف اسرائیلی قرار نگرفته است. به گفته منابع خبری، جالب است که در همین زمان، شهروندان اوکراینی و مولداوی از منطقه درگیری خارج شدند. با این حال، هنوز نام هیچ شهروند روسی در فهرست‌های مورد توافق وجود ندارد.

 

یک مقام دیپلماتیک روز گذشته گفت که مشکل همچنان حل نشده است: «از طرف روسیه همه چیز برای تخلیه این افراد آماده شده است، اما اسرائیلی‌ها با لیست شهروندان روس موافقت نمی‌کنند.» به گفته وی، چنین برخوردی از سوی مقامات اسرائیلی ممکن است با موضع گیری قاطع مسکو در قبال بحران فلسطین و اسرائیل مرتبط باشد.

 

روسیه بر لزوم اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل متحد برای حل بحران کنونی و تشکیل دو دولت مستقل تاکید دارد.

 

چند روز قبل، سخنگوی کرملین، دیمیتری پسکوف گفت که توقف‌های بشردوستانه برای تخلیه شهروندان روسی از منطقه غزه ضروری است.

 

در عین حال، یوآف گالانت، وزیر جنگ اسرائیل گفت که تل‌آویو با توقف کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه موافقت نخواهد کرد تا زمانی که گروگان‌های نگهداری شده در این منطقه آزاد نشده باشند.

 

وزارت خارجه روسیه اظهارات وزیر اسرائیلی در مورد استفاده از سلاح هسته‌ای را محکوم کرد

علاوه بر این، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که سخنان آمیچای الیاهو، وزیر میراث فرهنگی اسرائیل درباره احتمال استفاده از سلاح هسته‌ای علیه ساکنان غزه سخنانی تحریک آمیز و کاملا غیرقابل قبول است. این دیپلمات تاکید کرد: چنین تهدیدی با توجه به اینکه این اظهارات از زبان یک مقام دولتی شنیده می‌شود، هیچ توجیهی ندارد و نمی‌تواند قابل قبول باشد.

 

زاخارووا در بیانیه‌ای در وب سایت رسمی وزارت خارجه نوشت: ما این اظهارات را تحریک آمیز و کاملا غیرقابل قبول می دانیم. <…> چنین اظهاراتی به این معنی است که کل جمعیت غیرنظامی نوار غزه با سلاح های هسته‌ای تهدید می‌شود. آیا چنین تهدیدی به معنای نسل کشی مردم فلسطین نیست؟»

 

زاخارووا تأکید کرد که چنین سخنانی نه تنها به وضوح تأیید می‌کند که اسرائیل دارای تسلیحات هسته‌ای است، «بلکه نشان دهنده تمایل آنها به بررسی جدی احتمال استفاده از آنها در سناریوهای کاملاً نامطلوب است».

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان گفت: به طور کلی، موضوع ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی و سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه به طور فزاینده‌ای مهم و دارای فوریت شده است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده