اروپا چه کسی را عامل حمله به آرامکو می‌داند؟-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

اروپا چه کسی را عامل حمله به آرامکو می‌داند؟

برخلاف موضع صریح آمریکا که در آن ایران را عامل حمله به پالایشگاه‌های سعودی معرفی نموده است، آلمان، فرانسه و بریتانیا با احتیاط با این مسئله برخورد نموده اند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 16
کد خبر: ۲۲۴۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ بامداد شنبه ۱۴ سپتامبر در دو حمله جداگانه، پالایشگاه بقیق و پس از آن در میدان نفتی حقل خریص هدف حمله قرار گرفتند. پس از حملات وزیر نفت عربستان تایید کرده است که در نتیجه این حملات تولید ۵ میلیون ۷۰۰ هزار بشکه نفت این کشور دچار اختلال شده است.

 

انصارالله یمن بلافاصله مدعی‌ شد که با ۱۰ پهپاد حملات سنگینی را علیه تاسیسات نفتی اصلی عربستان صورت داده‌اند.

 

با این حال ایالات متحده نوک پیکان را به سوی ایران گرفته و ایران را عامل این حمله قلمداد نمود. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در واکنش به این حمله چنین مدعی شده است که : "خطوط عرضه نفت عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفته. دلایلی برای این باور هست که می دانیم کار چه کسی بوده، ما بسته به تایید موضوع آماده اقدام نظامی هستیم، اما منتظریم عربستان سعودی نظر خود را درباره اینکه به باور آنها چه کسی عامل این حمله بوده بگوید و اینکه تحت چه شرایطی اقدام خواهیم کرد!".

 

ریک پری، وزیر انرژی آمریکا نیز امروز در جریان مجمع سالیانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که "ایران مسئول حملات صورت گرفته به تاسیسات نفتی عربستان است" و افزود: "با وجود رفتارهای خصمانه ایران ما مطمئن هستیم که بازار نفت واکنش منفی به این اتفاقات نشان نخواهد داد".

 

پومپئو نیز روز شنبه گفت ایران تا به حال صد حمله به عربستان انجام داده و هیچ نشانه‌ای نیست که حمله دیروز از خاک یمن انجام شده باشد. خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به نقل از مقام های ارشد دولت آمریکا که نامشان فاش نشد گزارش داد که ارزیابی اطلاعاتی، از جمله تصاویر ماهواره ای، موید این نظر است که ایران مسئول حملات روز شنبه بود.

 

بنابه این گزارش دولت آمریکا درحال انتشار تصاویر ماهواره ای است که مقام ها می گویند حداقل ۱۹ نقطه محل اصابت مهمات در دو تاسیسات انرژی عربستان سعودی را نشان می دهد.

 

اظهارات صریح مقامات آمریکایی مبنی بر متهم کرده تهران در حالی است که شرکای اروپایی آمریکا با احتیاط بیشتری در این باره اظهار نظر کرده‌اند.

 

بریتانیا: تصویر روشنی در مورد عاملین حمله نداریم

خبرگزاری رویترز در گزارشی که روز ۱۶ سپتامبر از لندن منتشر کرده، به مواضع وزارت امور خارجه بریتانیا در قبال حملات پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان اشاره کرده است.

 

در این گزارش به نقل از دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا آمده است که حملات پهپادی به تاسیسات نفتی یاد شده اقدامی جدی و در عین حال تاسف بار بوده و نقض خشن قوانین بین‌المللی است.

 

وزارت امور خارجه بریتانیا بر پشتیبانی و حمایت این کشور از عربستان سعودی تاکید کرده است. دومینیک راب درباره عاملان این حملات گفته است:

 

«در مورد این پرسش که عاملان این حملات چه کسانی هستند، تصویر کاملا روشنی وجود ندارد.»

 

وزیر امور خارجه بریتانیا گفته است که این کشور در مورد این حملات تحقیق خواهد کرد و این تحقیقات به‌زودی به نتیجه خواهد رسید.

 

هشدار آلمان نسبت به افزایش تنش در منطقه

وزیر امور خارجه آلمان ضمن محکوم کردن حملات پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان، نسبت به افزایش تنش در منطقه ابراز نگرانی کرده است.

 

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان با انتشار یک پست توییتری، موضع و رویکرد این کشور را در قبال حملات پهپادی به پالایشگاه بقیق و میدان نفتی خریص عربستان بیان کرده است.

 

هایکو ماس، این حملات را محکوم کرده و گفته است که هیچ چیز نمی‌تواند این حملات را توجیه کند. افزون بر آن، هایکو ماس این حملات را خطری بزرگ برای افزایش تنش در منطقه ارزیابی کرده است.

 

وزیر امور خارجه آلمان گفته است که این کشور در همراهی با متحدان خود اقدام به تحلیل و بررسی این حملات خواهد کرد. او هدف از این اقدام را شناسایی مسئولانه عامل این حملات اعلام کرده است.

 

هایکو ماس در عین نسبت به اوضاع سیاسی حاکم بر خاورمیانه ابراز نگرانی کرده است.

 

موگرینی خواستار خویشتن داری طرفین شد

در پی موضعگیری های دولت واشنگتن علیه ایران پس از حملۀ پهپادها به تأسیسات نفتی عربستان، اتحادیۀ اروپا دو طرف را به خویشتنداری فراخواند. سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا، فدریکا موگرینی، با اظهار این مطلب افزود که "حمله‌ی دیروز پهپادها به تأسیسات نفتی آرامکو در عربستان تهدیدی واقعی علیه امنیت منطقه به شمار می رود."

 

سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا در ادامه افزوده است که در وضعیت بحرانی و پرتنش کنونی منطقه این قبیل حملات تلاش های جاری را برای کاهش تنش ها و ترغیب گفتگو به خطر می اندازند. اتحادیه‌ی اروپا همانند چین، خواستار تحقیق برای "شناسایی مسئول و مسبب این حملات" شده است.

 

در اظهاراتی مشابه دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهوری روسیه از همۀ کشورها خواست که از هر گونه اقدام و نتیجه گیری عجولانه پرهیز کنند که می توانند، به گفتۀ او، وضعیت کنونی منطقه را وخیم‌تر سازند. 

 

همبستگی پاریس با ریاض

وزارت خارجه فرانسه، روز یکشنبه ۲۴ شهریور، با انتشار بیانیه‌ای نوشت این کشور حمله دیروز به تاسیسات نفتی بقیق و خریص را «شدیدا» محکوم می‌کند.

 

فرانسه همچنین در این بیانیه با عربستان سعودی ابراز «همبستگی کامل» کرد.

 

وزارت خارجه فرانسه تاکید کرد که «این اقدامات فقط موجب تشدید تنش‌های منطقه‌ای و خطر جنگ» می‌شوند و این اقدامات «باید متوقف شوند».

 

واکنش سازمان ملل متحد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، حمله پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را محکوم کرد و از همه طرف‌ها خواست از افزایش تنش‌ها بپرهیزند.

 

سخنگوی گوترش در بیانیه‌ای که روز یکشنبه ۲۴ شهریورماه منتشر شد گفت دبیرکل سازمان ملل «از همه طرف‌ها می‌خواهد نهایت خویشتنداری را اعمال کرده و در میانه تنش‌ها از افزایش آن خودداری ورزند و در همه زمان‌ها از قوانین انسان‌دوستانه بین المللی تبعیت کنند.»

 

نسبت دادن حملات یاد شده به ایران در حالی است که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در پیامی توییتری ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره دست داشتن ایران در عملیات پهپادی مقاومت یمن علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی را رد کرد.

 

وزیر خارجه ایران در پیام توییتری امروز یکشنبه خود نوشت: «مایک پامپئو بعد از ناکامی در (سیاست) "فشار حداکثری" (علیه ایران)، دارد به "فریبکاری حداکثری" روی می‌آورد. ایالات متحده و مشتریانش در یمن به خاطر این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی منجر نمی‌شود، گیر افتاده‌اند».

 

محمد جواد ظریف افزود: «اتهام زدن به ایران باعث پایان فاجعه نخواهد شد [اما] قبول پیشنهاد آوریل 2015 ما برای پایان جنگ و آغاز گفت‌وگو ممکن است [منجر به پایان فاجعه شود».

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار