عراقچی: کاهش تعهدات ادامه خواهد داشت-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

عراقچی: کاهش تعهدات ادامه خواهد داشت

معاون وزیر امورخارجه که جهت حضور در کنفرانس عدم اشاعه، خلع سلاح و انرژی هسته‌ای به مسکو سفر نموده؛ اظهار داشت: در صورت عدم تحقق خواسته های ایران؛ کاهش تعهدات برجامی کشورمان تداوم خواهد یافت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 09
کد خبر: ۲۷۳۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ عباس عراقچی معاون وزیر امورخارجه کشورمان به منظور شرکت و سخنرانی در کنفرانس عدم اشاعه، خلع سلاح و انرژی هسته‌ای که در بخشی از آن موضوع آینده برجام مورد بررسی قرار می‌گیرد و همچنین رایزنی با مقامات روس پیرامون روابط فی مابین چند روزی است که به مسکو سفر کرده است.

 

کنفرانس بین‌المللی عدم اشاعه که از دیروز جمعه با حضور مقامات و شخصیت‌های ۴۰ کشور جهان و چند نهاد مهم بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مسکو آغاز شده است تا فردا ادامه خواهد یافت.

 

عراقچی صبح امروز و در گفتگویی با ایرنا به مشروح مذاکراتش در مسکو پرداخته و می گوید: شرایط ایران کاملا روشن است و توسط دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران بیان شده است، ما آمادگی داریم به اجرای کامل برجام برگردیم اگر تحریم‌هایی که در این مدت وضع شده، برداشته شوند.

 

وی ادامه داد: برداشته شدن تحریم‌های بانکی و نفتی از اولویت‌های ماست و اگر برداشته شوند امکان بازگشت ایران به اجرای کامل برجام و گفت‌وگو درخصوص نحوه اجرای کامل و بهینه برجام و بهرمندی کامل ایران از این توافق فراهم می‌شود.

 

معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: مواضع ما کاملا روشن و مشخص گفته شده و اراده ما نیز کاملا روشن بیان شده است، تا زمانی که خواسته‌های ایران تامین نشود کاهش تعهدات ادامه خواهد داشت.

 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به مذاکرات فشرده خود با مقامات روس در مسکو اشاره کرد و اظهار داشت: رایزنی‌های ما با روس‌ها جدی و فشرده است، ما با آنها درخصوص برجام که از ابتدای توافق هسته‌ای دقیق و فشرده ادامه داشته و هم سایر مسائل بین‌المللی، به صورت مستمر تبادل نظر و گفت‌وگو می‌کنیم.

 

عراقچی گفت: دیروز در وزارت خارجه روسیه با «میخائیل بوگدانف» (نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا و معاون وزیر امور خارجه روسیه) دیدار داشتم و با وی در خصوص تحولات در عراق، لبنان، خلیج فارس، طرح صلح امید، ایده‌ روس‌ها (طرح امنیت گروهی در خلیج فارس)، موضوعات منطقه‌ای و سوریه رایزنی‌های فشرده‌ای صورت گرفت و قطعا در آینده ادامه پیدا خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: صبح امروز شنبه نیز با «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه (مذاکره کننده ارشد هسته‌ای این کشور در برجام) گفت‌وگوی خوبی درباره برجام داشتم و تا ساعاتی دیگر با «ایگور مارگولوف» دیگر معاون وزیر امور خارجه روسیه (نماینده ویژه روسیه در مذاکرات کره شمالی و افغانستان) در خصوص روابط دو جانبه، موضوعات مهم در آسیای میانه و وضعیت افغانستان تبادل نظر خواهم کرد.

 

عراقچی اظهار داشت: ایران و روسیه در همه موضوعات مشورت‌های نزدیک و موثری دارند که به پیشرفت صلح و ثبات در منطقه کمک کرده است و باعث آرامش بیشتر در منطقه و مقابله با سیاست‌هایی شده است که آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه دنبال می‌کنند.

 

منافع ایران در برجام باید تأمین شود

 

سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه کنفرانس بین المللی منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و خلع سلاح در گفتگو با «اسپوتنیک روسیه» درباره اینکه نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال آینده چه تاثیری بر برجام خواهد داشت؟، گفت: هیچ تاثیری بر برنامه ریزی های ما ندارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که رئیس سازمان انرژی اتمی، اعلام کرد که از ۶ نوامبر ایران سطح غنی سازی اورانیوم در فردو را به ۵ درصد می‌رساند، در صورت عدم انجام تعهدات برجام از سوی کشورهای اروپایی، گام های بعدی ایران در زمینه غنی سازی اورانیوم چگونه خواهد بود؟، اظهار داشت: ما بسته به تحولاتی که شکل خواهد گرفت، تصمیم گیری خواهیم کرد. هیچ تصمیمی را از الان نمی توانیم اعلام کنیم.

 

معاون وزیر امور خارجه درباره اینکه منتظر چه گام‌هایی در اجرایی شدن برجام از طرف اروپا و آمریکا هستید؟ گفت: منافع ایران در برجام باید تامین شود که مهمترین آن بحث توانایی ایران برای فروش نفت خود و دریافت درآمدهای ناشی از آن از طریق مبادلات بانکی خواهد بود.

 

ریابکوف: روسیه برای حفظ برجام در شرایط سخت تحریم‌ها نظراتی دارد

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز (شنبه) بعد از گفت‌وگو با "عباس عراقچی" معاون وزیر خارجه ایران در مسائل سیاسی در مسکو، تاکید کرد، ایران تمایلی برای افزایش وخامت اوضاع پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ندارد.

 

ریابکوف گفت: «ما با همتای ایرانی در این باره هم عقیده هستیم که لازم است تا تماس‌های بیشتر و هماهنگی نزدیک‌تری صورت بگیرد. مقامات تهران علاقه‌ای به انجام اقداماتی که باعث افزایش وخامت اوضاع شود، ندارند. من یکبار دیگر تاکید می کنم که تامی اقدامات جمهوری اسلامی در راستای کاهش حجم تعهداتی که بطور داوطلبانه در چارچوب برجام برعهده گرفته بودند، قابل بازگشت هستند.»

 

وی با تاکید اینکه روسیه پیشنهاداتی دارد که این امکان را به اقدامات دیپلماسی می دهد تا اوضاع کنونی پیرامون توافق هسته‌ای را حل و فصل کند، گفت: «باید این امکان را به دیپلماسی داد. نظریاتی در اینباره وجود دارد که کم هم نیستند. و در صورت وجود اراده سیاسی لازم، می‌توانند تحقق یابند.

 

معاون وزیر خارجه روسیه ابراز تاسف کرد که تاکنون درکی در میان همه طرفین باقی ماننده در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بوجود نیامده که چگونه می توان لگاریتمی برای اقدامات آتی ترسیم کرد تا به همه طرفین، از جمله ایران، این اجازه را بدهد که تا بالاخره بتواند به نتایج مورد انتظار در عرصه اقتصادی در چارچوب توافقات دست یابد و از سوی دیگر، اجرای برجام در شرایط تحریک‌های سخت و اعمال فشارها از جانب آمریکا، قابل تحقق باشد.»

 

سرگئی ریابکوف همچنین در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران اعلام کرد که اظهارات شنیده شده از ایران درباره امکان خودداری از مدرنیزه سازی راکتور آب سنگین اراک که در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در نظر گرفته شده بود، باید نه بر اساس اظهارات مقامات تهران،بلکه با توجه به تلاش آمریکا برای از بین بردن توافق هسته‌ای مورد ارزیابی قرار بگیرد.

 

پیش از این،"بهروز کمالوندی" سخنگوی رسمی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که تهران ممکن است از مدرنیزه سازی راکتور آب سنگین اراک، بر اساس توافقات صورت گرفته در چارچوب برجام، خودداری کند.

 

ریابکوف در این باره گفت: «البته مسلماً می توان بعد از ظهور اقدامات یا ارسال علائم خاصی از تهران، به جمهوری اسلامی به چشم دیگری نگریست. ولی این دقیقاً همان چیزی است که دشمنان و مخالفان توافق هسته‌ای می‌خواهند. در حالیکه باید از زاویه دیگری به این مسائل نگاه شود: اگر تلاش‌های سرسختانه، مصرانه و مستمر آمریکا نبود، هیچیک از این اتفاقات نمی‌افتاد و هیچیک از مسائلی که اکنون از جمله درباره اجرای طرح تغییر کارکرد راکتور آب سنگین اراک بوجود آمده، مطرح نمی‌شد.»

 

معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شد، مشکل طرح اراک به میزان قابل توجهی به دیگر عوامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مربوط می شود که باید از مقاومت آنها در برابر اقدامات تحریمی آمریکا اطمینان حاصل شود. در واقع اقدامات آمریکاست که مانع جدی برای اجرای عادی برنامه‌های در نظر گرفته شده در چارچوب توافق هسته‌ای شده است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده