تخلف اروپا در راه‌‌ا‌ندازی اینستکس-راهبرد معاصر
سردار سلیمانی: روابط عمومی بسیج باید روابط عمومی مردم باشد دستور مخبر به وزیر صمت برای ساماندهی سامانه‌های متعدد حوزه تجارت حسینی‌پور انتصابش در معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور را تایید کرد معاون وزیر دفاع: اجزای مختلف پهپادهای ساخت ایران بومی هستند دستور رئیس جمهور برای رفع موانع تامین مالی بخش تولید بهادری‌جهرمی: دولت اولین برخوردکننده با پرونده چای دبش بود زمان اجرایی شدن مصوبه تعطیلی شنبه‌ها آیت الله رئیسی: ایستادگی ملت فلسطین نیازمند روایت صحیح و هنرمندانه است توضیحات وحیدی درباره یک اظهارنظر انتخاباتی اسلامی:‌ تنها دو مسئله بین ایران و آژانس باقی‌مانده است اصلاح آیین نامه رفع تعهدات ارزی صادر کنندگان تصویب شد غیبت قالیباف در مجلس به علت بیماری مستمری این مددجویان بهزیستی پرداخت می‌شود+ جزئیات رحیم صفوی: همه ما وظیفه داریم صدای مظلومان جهان باشیم وزیر کار: برای اولین‌بار نرخ بیکاری بعد از ۴ دهه به ۷ درصد رسید

تخلف اروپا در راه‌‌ا‌ندازی اینستکس

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است که اروپایی‌ها به دلیل تأخیر در راه‌اندازی اینستکس تخلف کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۰۱ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 21
کد خبر: ۷۰۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از تسنیم، سید قاسم جاسمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند فعالیت اقدامات اروپایی‌ها در چارچوب ساز و کار مالی "اینستکس"، گفت: متأسفانه اروپایی‌ها در اجرای تعهدات‌شان در چارچوب برجام نتوانسته‌اند استقلال خود را حفظ کنند و مرعوب آمریکایی‌ها شده‌اند.

 

وی با تأکید بر اینکه اروپا در اجرای برجام و ایجاد کانال مالی "اینستکس" کارنامه قابل قبولی ندارد، اظهار داشت: اروپایی‌ها به دلیل تعلل در راه‌اندازی "اینستکس" تخلف کرده‌اند که ایران می‌تواند از آنها به مراجع بین‌المللی شکایت کند و این حق محفوظ است، اما معتقدم در شرایط فعلی چنین کاری جایز نیست.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه اروپایی‌‌ها در راه‌اندازی و اجرایی کردن کانال مالی "اینستکس" نمی‌توانند شرط و شروط تعیین کنند، افزود: تصویب شدن و یا تصویب نشدن FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ارتباطی به اروپایی‌ها و هیچ کشور دیگری ندارد؛ جمهوری اسلامی ایران براساس منافع خودش تصمیم می‌گیرد.

 

جاسمی، ایجاد کانال مالی "اینستکس" را آزمونی برای اروپایی‌ها در قبال زیاده‌خواهی‌های آمریکایی‌ها دانست و گفت: امیدواریم اروپایی‌ها تصمیم عاقلانه‌ای در اجرایی کردن اینستکس اتخاذ کنند و بتوانند از منافع مشترک با جمهوری اسلامی ایران در تمامی زمینه‌ها بهره ببرند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: راه‌اندازی "اینستکس" هیچ ارتباطی به موضوع افزایش و یا حتی کاهش قیمت ارز در کشور ندارد و اینها مسائلی است که برای فشار به ارکان داخلی کشور مطرح می‌شود.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
0
0
به نام خدا
موضوع: اعتراض به اینستکس
سلام علیکم
تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر دشمنان زورگو، تکیه بر توانمندی و ظرفیت های داخلی و ارتباط با کشورهای غیر مستکبر است. آمریکا و این سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان حتی اگر در مقابل چشم ما، جنگ زرگری هم راه بیاندازند باز دو روی یک سکه اند. مگر یادمان رفته که امام راحل (ره) فرمود: «آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر.»
خلف صالح او امام خامنه ای فرمود: «آن ها اگر (برجام را) پاره کردند ما (آن را) آتش می زنیم.» پس چرا دولت با وجود خروج آمریکا از برجام پس از گذشت نزدیک به ده ماه هنوز منتظر وعده سر خرمن اروپایی ها است؟ آن هم وعده ای که از SPV به اینستکس تنزل یافت. اروپایی ها همان طور که خود اعتراف کرده اند، هیچگاه تحریم های آمریکا را دور نمی زنند، بلکه فقط در چارچوب آنچه ارباب آمریکایی به آن ها اجازه داده است، فقط به ایران وعده کمک های انسان دوستانه یعنی غذا، دارو و تجهیزات پزشکی را در برابر فروش نفت می دهند و همزمان ما را تحت فشار می گذارند که در برابر همین وعده های ننگ آور توخالی بدون تضمین، به برجام های 2، 3، 4 و 5 ( خود تحریمی مالی FATF، موشکی، منطقه ای و حقوق بشر) بپیوندیم.
باز به این جملات امام خامنه ای توجه فرمایید: «حالا گفته می‌شود که برجام را می‌خواهیم با این سه کشور اروپایی ادامه بدهیم؛ من به این سه کشور هم اعتماد ندارم. من می‌گویم به اینها هم اعتماد نکنید؛ [اگر] می‌خواهید قرارداد بگذارید، ... تضمین به دست بیاورید، تضمین واقعی، تضمین عملی، والا فردا اینها هم همان کاری را خواهند کرد که آمریکا کرد، [اما] به یک شیوه‌ی دیگر.»
بار دیگر در جلسه با حضور هیأت دولت فرمودند: «در روزنامه خواندم که ترامپ گفته که من می خواستم به ترزا مِی سفارش کنم راجع به سخت‌گیری نسبت به ایران، [اما] او به من سفارش کرد درباره‌ی سخت‌گیری راجع به ایران! اینها این [جور] هستند دیگر. آن‌وقت تلفن می زند به آقای دکتر روحانی و اظهار ارادت و اخلاص هم به ایشان می کند. اینها را بایستی این‌جوری و با این چشم نگاه کرد؛ بدند اینها، اینها خیلی بدند. بنده یک سینه حرف دارم در زمینه‌ی اروپایی‌ها - نه به‌خاطر سیاستهای امروزشان ‌- به‌خاطر ذات خبیثی که حکومتهای اروپایی در طول این چند قرن از خودشان نشان داده‌اند؛ خیلی حرف گفتنی اینجا زیاد است، نمیخواهیم حالا وارد آن مسائل بشویم.»
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار