خصومت محمد بن سلمان با جوانان عرب از کجا نشات می گیرد؟-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

خصومت محمد بن سلمان با جوانان عرب از کجا نشات می گیرد؟

پایگاه اینترنتی العربی الجدید در تحلیلی به سیاست ولیعهد سعودی علیه جوانان عرب پرداخت و او را جوانی توصیف کرد که از هم‌نسل‌های خود فاصله دارد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 12
کد خبر: ۸۳۸۱

به گزارش راهبرد معصر ، پایگاه اینترنتی العربی الجدید در یادداشتی نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی اگرچه فرد جوانی است و مشاوران جوانی نیز در اطراف او هستند، اما سیاست او علیه جوانان است و این مسئله قابل درک نیست. محمد بن سلمان قاعدتاً باید خود را جزء جوانان عربی به شمار بیاورد که به خیابان‌ها ریخته اند و خواستار آزادی و کرامت و برخورداری از زندگی محترمانه هستند.

 

بنابر این مطلب، از زمانی که بن سلمان علیه محمد بن نایف کودتا کرد عملاً حاکم عربستان به شمار می‌رود و از زمانی که به قدرت رسیده است جوانان سعودی و حتی کسانی که طرفدار او به شمار می‌آیند و مسالمت جو هستند دیگر فرصتی برای ابراز عقایدشان ندارند. آن‌ها به نحو بی سابقه‌ای در عربستان سرکوب می‌شوند. موج بازداشت‌ها در عربستان همه طیف‌ها را شامل می‌شود.

 

این رفتار خصمانه حتی از مرز‌های عربستان فراتر رفته است. مواضع او درخصوص الجزایر نشان دهنده این رویکرد است. وی علناً از خلیفه حفتر، رئیس نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی، خواسته است الجزایر را محاصره کند و رؤیای جوانان الجزایری را به کابوس تبدیل کند. اگرچه او از نحوه استقبال الجزایری‌ها در سفری که به این کشور داشت خشمگین است، اما مردم الجزایر مثل مردم تونس با محمد بن سلمان مسائل شخصی ندارند.

 

قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار عربستانی مسئله‌ای بود که در عرصه بین المللی و عربی به آن واکنش نشان داده شد. مسئله خاشقجی به الجزایر ارتباط ندارد و مردم این کشور به اندازه‌ای مشکلات دارند که محمد بن سلمان و جنایات او را فراموش می‌کنند. فردی که خود را آماده می‌کند تا نیم قرن حکومت کند نباید با مردم کشورش و یا مردم الجزایر یا هر کشور دیگری در جهان عرب وارد خصومت شود، اما او دچار توهم شده است و تصور می‌کند موفقیت ظاهری اش در تحت کنترل گرفتن جامعه عربستان و خفه کردن هرگونه صدای اعتراض در جهان عرب قابل تکرار است. ولی او متوجه خواهد شد که حتی در عربستان نیز این موفقیت دوامی ندارد.

 

بسیاری معتقدند رفتار محمد بن سلمان تحت تاثیر محمد بن زاید، ولیعهد ابوظبی است. بخشی از این نظر درست است، اما مسئله عمیق‌تر از آن است. او در واقع از نسل خود فاصله دارد و نمی‌خواهد به مردان جوان تکیه کند. او می‌خواهد به افراد سالمند یا جوانانی اتکا داشته باشد که برای او خوش رقصی می‌کنند. به همین علت است که افرادی نظیر سعود القحطانی، ترکی الدخیل و ترکی آل الشیخ در اطراف او هستند. آن‌ها رقصیدن را به خوبی می‌دانند و جرأت ندارند در هیچ موضوعی با او وارد بحث شوند. به همین علت است که براساس گزارش‌های سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا وقتی به ترکی الدخیل گفت جمال خاشقجی به یک گلوله نیاز دارد وی هیچ اعتراضی نکرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده