صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۱
  • Monday 19 September 2022
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 August 30
کد خبر: ۱۰۰۳۹۰

بخش کشاورزی قادر به تولید قدرت برای کشور است

ساداتی نژاد گفت: ظرفیت کم نظیر کشاورزی ما علاوه بر اینکه می‌تواند غذای مورد نیاز داخل کشور را تامین کند، قادر است برای کشورمان تولید قدرت کند.

به گزارش راهبرد معاصر، ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در برنامه تیتر امشب تصریح کرد: ما به دلیل شرایط متنوع اقلیمی، ظرفیت طبیعی خوبی در کشاورزی داریم.در حوزه منابع انسانی نیز ظرفیت خوبی داریم و ۴.۵ میلیون تولیدکننده فعال و حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در این بخش فعالیت می‌کنند.

او افزود: کمتر کشوری در جهان وجود دارد که چنین ظرفیت‌های طبیعی و اقلیمی در بخش کشاورزی داشته باشد و اگر ما به شکل مناسب و معقولانه‌ای از این نعمات استفاده نکنیم، جفا کرده ایم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ظرفیت کم نظیر کشاورزی ما علاوه بر اینکه می‌تواند غذای مورد نیاز داخل کشور را تامین کند، قادر است برای کشورمان تولید قدرت کند. یکی از ابعاد قدرت ملی کشورها، اقتدار غذایی است. کشاورزان و دامداران ما، علاوه بر اینکه غذای مردم را تامین می‌کنند، تولیدکننده قدرت برای کشور نیز هستند.

ساداتی نژاد بیان کرد: صنعت مرغ در کشور یک صنعت فعال و پویاست که واردات مرغ اجداد از خارج به عنوان داده اصلی و وابستگی در جیره غذایی از نقاط ضعف این صنعت است.

وی افزود: با وجود آنکه ۲.۵ میلیون تن نیاز پروتئین کشور را صنعت طیور تامین می کند، اما زمانی که وارد بخش می شویم می بینیم که با واردات مرغ لاین از بیرون، این بخش مونتاژی است.

ساداتی نژاد با اشاره به اینکه سالیانه بیش از ۹ میلیون تن ذرت و ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا از طریق واردات تامین‌می شود، بیان کرد: با توجه به آنکه کشت این محصولات جزو کشت های آب بر محسوب می شود، از این رو نمی توان همه آنها را در داخل تامین کرد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بسیاری از نقایص سامانه بازارگاه مرتفع شده است، گفت: بحث توزیع بعد از کشتار موجب شده تا قیمت مرغ در بازار واقعی نباشد، هر چند دامنه کنترل و نظارت براین بخش سخت است، اما با همکاری وزارت صمت بدنبال بکارگیری ظرفیت های هوشمند هستیم تا به نابه سامانی ها پایان دهیم.

ساداتی نژاد گفت: در دراز مدت می ‎توانیم بالای ۵۰ درصد نهاده ‎ها را در داخل تولید کنیم. برنامه ما این است که تولید مرغ لاینِ آرین را احیا کرده و مسائل ژنتیکی آن را حل کنیم.

او ادامه داد: مشکلات سامانه بازارگاه تاحدودی برطرف شده و الان مشکل آن تاخیر در رساندن نهاده به دامدار است که درحال رفع آن هستیم.

ساداتی نژاد تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت‎ باسکول‎ های دیجیتال و پرنده ‎شمار می‎ توان فهمید که مرغِ کسی که نهاده گرفته به کشتارگاه رفته است. با توجه به ظرفیت ‎های هوشمند نابسامانی‎ های توزیع مرغ را کنترل می‎ کنیم.

وی با تاکید بر اعلام قیمت های دستوری منطبق بر واقعیت های تولید بیان کرد: سال گذشته به رغم آنکه قیمت هر کیلو مرغ زنده بالای ۱۷ هزار تومان بود، اما قیمت مصوب ۱۴ هزار تومان بود که این امر‌منجر به برهم زدن تنظیم بازار یا تخلف در عرضه می شود که با این وجود تعیین قیمت نباید دستوری و غیرواقعی باشد.

به گفته وی، تعیین قیمت باید واقعی باشد تا تولیدکننده دام و طیور متحمل زیان نشود چرا که این امر به تولید ضربه می زند.

ساداتی نژاد قیمت تمام شده هر لیتر شیر را ۶ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: خرید کمتر از این‌نرخ از دامدار برای تولیدکننده غیراقتصادی است و در نهایت منجر به کشتار دام های مولد می شود، درحالیکه گاوداری صنعتی سرمایه ملی در بخش کشاورزی محاسبه می شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: قیمت ۶ هزار و ۴۰۰ تومانی برای هر کیلو شیرخام تعیین و ابلاغ شده است و برای تمهیدات مابقی زنجیره هم‌جلساتی تشکیل خواهد شد.

وی در بخش دیگر اظهارات خود با اشاره به خودکفایی محصولات استراتژیک بیان کرد: در خودکفایی محصولات استراتژیک همچون گندم تجربه بسیار خوبی داریم. امسال خرید کمتر از ۵ میلیون تن گندم ناشی از خشکسالی است که در نهایت ناچار به واردات بیشتر گندم از طریق واردات هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم را ۷ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: امروز تمامی کارها برای اعلام‌نرخ خرید تضمینی گندم انجام شده است./باشگاه خبرنگاران

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: