صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۱:۵۳
  • پنجشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 15 September 2022
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 03
کد خبر: ۱۰۳۸۹۶
حمیدرضا ترقی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با راهبرد معاصر پاسخ داد؛

شروط ایران برای آغاز دور جدید مذاکرات برجامی چیست؟

حمیدرضا ترقی، کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مذاکرات برجام و آینده این مذاکرات در دولت سیزدهم، گفت: با توجه به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران متکی به قدرت مردمی است، قطعا آنچه در مذاکرات دنبال می‌شود، باید انتفاع اقتصادی برای مردم ایران و کشور را در بر داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به رفع تحریم‌ها و آزادسازی ذخایر پولی ما در خارج از کشور اشاره کرد، بنابراین این موارد حتما باید در توافقی که صورت می‌گیرد لحاظ و نتیجه آن راستی آزمایی شود.

 

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ایران در پی دعوت‌های طرفین برجامی، نظر مقامات ومسئولین جمهوری اسلامی ایران را برای بازگشت به میز مذاکره برجامی بیان کرد. هر چند بین رفتن دولت قبلی و روی کار آمدن دولت جدید ایران در مذاکرات برجامی وقفه‌ای ایجاد شد اما این موضوع در ثابت قدم جمهوری اسلامی ایران بر حفظ وتامین منافع ملی مردم ایران و مواضع قبلی نظام کمترین تاثیری نگذاشته است. حمید رضا ترقی کارشناس سیاست خارجی درباره دور جدید مذاکرات برجامی و مطالبات جمهوری اسلامی ایران به چند پرسش راهبرد معاصر پاسخ داده است.

 

حمیدرضا ترقی کارشناس سیاست خارجی و منطقه در گفت‌وگو با راهبرد معاصر به موضوع آغاز مذاکرات برجامی دولت سیزدهم با کشورهای عضو توافق وین پرداخت و دراین باره گفت: همانگونه که وزیر امور خارجه کشور اعلام کردند ایران به میز مذاکره باز می‌گردد برای توافقی که تحمیل‌هایی غیر از مفواد برجامی را در پی نداشته باشد و بدون اتلاف وقت از سوی طرف‌های غربی صورت گیرد. از این جهت دولت آیت‌الله رئیسی با چارچوب‌های مشخص جمهوری اسلامی ایران در راستای حفظ منافع عمومی پای میز مذاکره برجامی می‌رود .

 

وی دراین باره خاطر نشان کرد: چارچوبی که برای مذاکرات در دولت آیت‌الله رئیسی مورد توجه قرار گرفته و امید می‌رود که مباحث مورد نظر ما به عنوان کشوری که آمریکا به قرارداد برجام عمل نکرد و از آن خارج شد و ایران تک تک تعهدات خود را اجرا کرد، به منصه ظهور برسد این است که جمهوری اسلامی همچنان در موضع قدرت مذاکره خواهد کرد و از هیچ کدام از اصولی که تاکنون بر آن مقاومت کرده عقب نشینی نمی‌کند.

 

ترقی در این باره توضیح داد: با توجه به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران متکی به قدرت مردمی است، قطعا آنچه در مذاکرات دنبال می‌شود، باید انتفاع اقتصادی برای مردم ایران و کشور را در بر داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به رفع تحریم‌ها و آزادسازی ذخایر پولی ما در خارج از کشور اشاره کرد، بنابراین این موارد حتما باید در توافقی که صورت می‌گیرد لحاظ و نتیجه آن راستی آزمایی شود.

کارشناس مسائل سیاسی درباره تاکید جمهوری اسلامی ایران بر عدم فرسایشی کردن مذاکرات خاطر نشان کرد: نکته سوم اینکه هر گونه نشست یا مذاکره‌ باید زمان بندی مشخصی داشته باشد تا در همان زمان مشخص، امکان جمع بندی و نتیجه‌گیری برای طرفین وجود داشته باشد.

 

وی در این باره تصریح کرد: یعنی بحث مهم زمان باید در مذاکرات حتما لحاظ شود تا به نتیجه مشخصی برسد و مذاکرات مانند دوره‌های قبلی دچار یک روند فرسایشی نگردد. مذاکرات بایستی در راستای چگونگی رفع تحریم‌ها و آزادسازی اموال ایران و چگونگی انجام تعهدات طرف‌های مقابل صورت بگیرد؛ ضمن اینکه ما همچنان بر راستی آزمایی طرف آمریکایی برای تحمیل یک خروج دیگر از برجام به ایران تاکید داریم. بنابراین تا موارد یاد شده اجرا شنود قطعا ایران به برجام بازنخواهد گشت و هر گونه مذاکره‌ای که قرار باشد مفادی غیر از برجام که شامل مسائل موشکی و منطقه‌ای وداخلی ماست به ایران تحمیل کند موجب از دست رفتن زمان و عدم به نتیجه رسیدن مذاکرات می‌شود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: