صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۱ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 20
کد خبر: ۱۰۶۰۰۱
ایرج رهبر، نائب رئیس انجمن انبوه سازان مسکن درگفت‌و‌گو با راهبرد معاصر بررسی کرد:

نقش بخش خصوصی در طرح مسکن دولت سیزدهم

ایرج رهبر، نائب رئیس انجمن انبوه سازان مسکن با اشاره به نقش نظارتی دولت در طرح ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، گفت: در صورتی که دولت به عنوان ناظر،  مدیریت توسعه مسکن سازی در کشور را به دست بخش خصوصی بسپارد و از مدیران شجاع برای حمایت از بخش خصوصی در ورود به ساخت و ساز مسکن استفاده کند. قطعا در سال‌های آتی با رونق ساخت وساز مسکن رو به رو خواهیم شد و بخش بزرگی از نیازهای بخش مسکن کشور جواب داده می‌شود.

 

به گزارش راهبرد معاصر، به منصه ظهور رسیدن وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال موضوع مهمی است که دولت آیت‌الله رئیسی برای تحقق آن باید پیش شرط‌ها و زمینه‌های لازم را فراهم کند. رئیس انجمن انبوه سازان در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» به چند محور برای پیشبرد و تحقق ساخت و ساز مسکن در دولت آیت‌الله رئیسی اشاره کرده است.

 

ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوه سازان در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» به موضوع استفاده از بافت‌های فرسوده برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال پرداخت و در این‌باره گفت: یکی از مواردی که برای کمک به پیشرفت‌ و ‌توسعه طرح ساخت ‌و ساز یک میلیون واحد مسکونی در سال مورد بحث و نظر است استفاده از بافت‌های فرسوده است. استفاده از بافت‌های فرسوده برای افزایش ساخت مسکن طرح قدیمی است که به دلایل زیاد دولت‌ها موفق به اجرای درست آن نشدند. استفاده از بافت‌های فرسوده برای توسعه ساخت و ساز مسکن هزینه بالاتری نسبت به استفاده از زمین های دولتی دارد.

 

وی دراین باره افزود: دولت برای استفاده از زمین بافت‌‎های فرسوده در وهله اول باید مالک را راضی به فروش با قیمت خوب کند. اگر مالکین برای  توسعه خیابان‌ها و ساخت و سازهای بیشتر با دولت همکاری لازم را نداشته باشند، استفاده از بافت‌های فرسوده برای افزایش ساخت و ساز مسکن به این سادگی‌ها میسر نیست.

 

ایرج رهبر در این باره افزود: لذا برای اینکه آقای رئیس جمهور بتواند وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را محقق کند قطعا باید برنامه اساسی برای ساخت و ساز در هر سال داشته باشد. اگر دولت روی استفاده از بافت های فرسوده کار کند، همزمان با این طرح باید واحدهایی را برای فروشندگان یا واگذارکنندگان بافت‌های فرسوده که بعد از ساخت و ساز به واحد مسکونی نو خود باز می‌گردند یا فروشندگان تا یافتن خانه مناسب برای خرید آماده کند.

 

نایب رئیس انجمن انبوه سازان دراین موضوع تصریح کرد: بنابراین دولت برای استفاده از بافت های فرسوده، دروهله اول، باید اعتماد مردم را به خود جلب کند تا با ارائه طرح‌های قابل اجرا، کار ساخت و ساز روی بافت‌های فرسوده انجام شود، هر چند این کار زمان بر است.

 

نایب رئیس انجمن انبوه سازان مسکن در پاسخ به این سوال که آیا دولت قادر به ساخت چهار میلیون واحد مسکونی تا چهار سال آینده خواهد بود گفت: ساخت  چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال آینده، وابسته به عزم، اراده ومدیریت دولت است. اگر دولت برای تحقق این منظور، هرگونه بروکراسی‌های اداری و ضعف‌های مدیریتی را از بین ببرد، قطعا ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال برای دولت ممکن می شود و امکان پذیر است.

 

وی در خصوص اهمیت مشارکت بخش خصوصی در ساخت و ساز واحدهای مسکونی در کل کشور گفت: دولت برای تحقق و پیشبرد هر چه بهتر کار باید زمینه را برای ورود و مشارکت بخش خصوصی باز کند. قطعا انتقال منابع بخش خصوصی به ساخت و ساز مسکن در کشورهایی که در بخش تامین مسکن جامعه مشکلات چندانی ندارند، موضوع مهمی است که دولت آیت‌الله رئیسی نباید از این مهم غفلت کند.

 

او در این باره افزود: مثلا اگر دولت برای هر متر مربع دویست هزار تومان با بخش خصوصی وارد بحث وجدل شود و پروژه برای یک سال خاک بخورد، قطعا در سال بعد بیش از پنجاه درصد به مبلغ افزوده می‌شود، دولت و نیازمندان به مسکن دچار ضررمی‌کنند، بنابراین دولت در ساخت و ساز مسکن با مشارکت بخش خصوصی بایستی نگاه دراز مدتی داشته باشد.

 

رهبر با بیان اینکه بخش مسکن کشور نیازمند رقابت جدی بخش خصوصی در عرصه ساخت و سازاست گفت:  اگر زمینه‌ها برای ایجاد رقابت در ساخت و ساز مسکن در بخش خصوصی فراهم شود. با ورود بخش خصوصی وسرمایه گذاری در ساخت و ساز مسکن، با توجه به اینکه دولت منبع مالی وآورده‌‎ای برای ساخت و ساز ندارد می‌توان به رشد و توسعه ساخت وساز مسکن امیدوار بود.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: در صورتی که دولت به عنوان ناظر، مدیریت توسعه مسکن سازی در کشور را به دست بخش خصوصی بسپارد و از مدیران شجاع برای حمایت از بخش خصوصی در ورود به ساخت و ساز مسکن استفاده کند، قطعا در سال‌های آتی با رونق ساخت وساز مسکن رو به رو خواهیم شد و بخش بزرگی از نیازهای بخش مسکن کشور جواب داده می‌شود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: