صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۸:۲۲ - ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - 2021 November 26
کد خبر: ۱۱۱۲۴۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

آخرین اخبار رتبه بندی معلمان/ دولت می تواند لایحه را پس بگیرد؟

نائب رئیس مجلس می گوید دولت قصد دارد لایحه رتبه بندی معلمان را پس گیرد و اصلاحاتی در آن انجام دهد.

به گزارش راهبرد معاصر علی نیکزاد نائب رئیس مجلس اعلام کرده است که دولت در صدد بازپسگیری لایحه رتبه بندی معلمان است تا در آن تغییراتی ایجاد کند. با این حال مجلس با بازگشت این لایحه به دولت مخالفت کرده و در تلاش است تا با همکاری دولت سیزدهم برای اجرای این لایحه در نیمه دوم سال ۲۵ هزار میلیارد تومان منابع اختصاص پیدا کند.به گفته نیکزاد اجرای این لایحه رتبه بندی فرهنگیان برای معلمان همراه با بازنشستگان و کارکنان اداری آموزش و پرورش ۸۰ هزار میلیارد تومان منابع می‌خواهد که دولت قادر به تأمین این منابع نیست و از همین رو تا سقف ۲۵ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده تا برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود.

بنا بر آخرین اخبار رتبه بندی  در کمیسیون اموزش مصوب شده است حقوق فرهنگیان با اجرای این لایحه بین 25 تا 75 درصد افزایش خواهد یافت.

 

دولت در صدد بازپس‌گیری لایحه رتبه ‌بندی است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در تلاش است تا لایحه رتبه‌بندی معلمان را بازپس گرفته و اصلاحاتی را در آن انجام دهد. علی نیکزاد ۵ آذر در دیدار مردمی در اردبیل اظهار کرد: مجلس با بازگشت این لایحه به دولت مخالفت کرده و در تلاش است تا با همکاری دولت سیزدهم برای اجرای این لایحه در نیمه دوم سال 25 هزار میلیارد تومان منابع اختصاص پیدا کند.

وی تصریح کرد: اکثر نمایندگان مجلس با تصویب و اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان موافق هستند ولی تأمین اعتبار آن با مشکلاتی روبه‌رو شده به طوری که سازمان برنامه و بودجه به صراحت اعلام کرده که در تأمین منابع مشکلات و برخی تنگناهای مالی وجود دارد. نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای این لایحه برای معلمان همراه با بازنشستگان و کارکنان اداری آموزش و پرورش 80 هزار میلیارد تومان منابع می‌خواهد که دولت قادر به تأمین این منابع نیست و از همین رو تا سقف 25 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده تا برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود.نیکزاد اولویت دولت را در حل مشکلات جان و نان مردم یادآور شد و افزود: با خرید واکسن مورد نیاز از کشور چین و تولید داخلی بخش عظیمی از دغدغه مردم از بابت شیوع کرونا کاهش یافته و به سرعت التهابات این بیماری در حال برطرف شدن است.

 

تعهد کتبی برای تخصیص ۲۵ هزار میلیارد تومان

محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: آقای میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه در مجلس اعلام کرد که می‌توان مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان برای شش ماهه دوم ۱۴۰۰ اختصاص دهند، ولی باید این موضوع را کتبی اعلام کنند. ما اگر این موضوع را با مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان مصوب کنیم برای این است که قصد داریم جایگاه این پول را در قانون بودجه مشخص کنیم. زمانی که دولت خودش این عدد را تایید می‌کند که البته الان هم تایید کرده است و آن را کتبی هم می‌کند، دیگر در مراحل بعدی شورای نگهبان روی این موضوع به عنوان مخالف، انگشت نخواهد گذاشت، یعنی عملاً از حمایت شورای نگهبان هم برخوردار خواهد شد و با این کار ما سوپاپ اطمینان پیدا خواهیم کرد.

وحیدی تصریح کرد: لایحه مهمی مثل این مورد، قرار است که با این مبلغ شروع شود، ما نمی‌توانیم بگوییم هر بار مالی که داشته باشد دولت در این شرایط بد اقتصادی آن را می‌پذیرد، چون دولت هم‌اکنون مشکلات زیادی در حوزه‌های مالی دارد، شاید محدودیت نیز داشته باشد و فعلاً بخواهد با این عدد شروع کند. پس ما این عدد را شروع‌کننده لایحه رتبه بندی معلمان تلقی می‌کنیم و باید این رقم مورد توافق دولت و مجلس قرار بگیرد. در حال حاضر ما همین عدد را هم عدد خوبی می‌دانیم.

 

بررسی نهایی لایحه رتبه ‌بندی معلمان در جلسه هفته آینده

علیرضا منادی سفیدان با اشاره به جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی درخصوص لایحه رتبه بندی معلمان با رئیس سازمان برنامه و بودجه و تصمیمات مثبت این جلسه درخصوص این لایحه تصریح کرد: در این جلسه آقای قالیباف رئیس مجلس درخواست ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای این لایحه در سال ۱۴۰۰ را داشت که مورد موافقت دولت قرار گرفت.

منادی گفت: به دنبال موافقت رئیس سازمان برنامه و بودجه با این رقم؛ رئیس مجلس شورای اسلامی نامه ای به دولت درخصوص این موضوع ارسال و دولت نیز جواب موافقت آن را به رئیس مجلس داد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی به دنبال نهایی کردن لایحه رتبه بندی معلمان است و در این زمینه رئیس و نواب رئیس مجلس حمایت های خوبی را انجام داده اند گفت: این لایحه در کمیسیون آموزش و تحقیقات بر اساس تخصیص ۲۵ هزار میلیارد تومان به رتبه بندی معلمان تدوین و برای ارائه و بررسی در صحن علنی به هیات رئیسه مجلس ارسال شد.منادی تصریح کرد: براساس گفته آقای قالیباف، این لایحه در اولین جلسه هفته آینده مجلس شورای اسلامی به بحث و بررسی نهایی گذاشته خواهد شد.وی افزود: با توجه به اینکه اولین دستور جلسه هفته آینده مجلس شورای اسلامی بررسی برنامه ها و صلاحیت آقای یوسف نادری وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است، بررسی لایحه رتبه بندی معلمان پس از این دستور قرار دارد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین بررسی و تصویب لایحه رتبه بندی معلمان را در راستای طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش و ارتقای سطح معیشت و علمی معلمان ذکر کرد.

 

 

تعیین تکلیف رتبه بندی در آذر ماه

محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش  با اشاره به اینکه برای اجرای لایحه رتبه بندی در سال جاری ۲۵ هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا می‌کند، اظهار کرد: به میزان توانایی مالی دولت، طرح رتبه بندی معلمان اجرا می‌شود و اعتبارات مربوط به این طرح در سال ۱۴۰۱ نیز در مجلس بررسی خواهد شد.

وی با بیان اینکه طرح رتبه بندی معلمان مهم‌ترین اقدام ۵۰ ساله آموزش و پرورش ایران است، تأکید کرد: طرح رتبه بندی معلمان تزاحمی با نظام پرداخت حقوق سایر کارمندان ندارد و این اطمینان را به کارمندان می‌دهیم طرح رتبه بندی معلمان به معنای عدم توجه به سایر کارکنان دولت نیست.وحیدی با اشاره به اینکه اجرای رتبه بندی معلمان به معنای توجه به نسل‌های آینده کشور است، افزود: ظرفیت تولید علم و دانش از طریق معلم به دانش‌آموزان منتقل می‌شود و این موضوع نشان‌دهنده اهمیت اجرای رتبه بندی معلمان است.

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لایحه رتبه بندی معلمان هفته آینده در مجلس بررسی می‌شود و تعیین تکلیف این لایحه در آذرماه مشخص می‌شود.عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای تاکید کرد: مجلس فرصت شایستگی را در درون نهاد تعلیم و تربیت کشور پایه‌گذاری می‌کند و رئیس جمهور نیز دولت را مکلف به اجرای این لایحه می‌کند.وی در پایان تصریح کرد: اگر گروهی مخالف اجرای این طرح هستند به معنای عدم درک مناسب افراد است؛ این طرح در بسیاری از کشورهای دنیا در حالِ اجرا است که اهمیت بسیاری نیز دارد.

 

زمان ارسال لایحه به شورای نگهبان

علی کریمی فیروز جائی دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور امروز (۱ آذر) در نشست با جامعه فرهنگیان استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: چهارشنبه گذشته در کمیسیون مجلس در زمینه طرح رتبه‌ بندی مجلس مصوب و به صحن مجلس فرستاده شد و برای این موضوع ۱۲ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. دبیرکل جامعه فرهنگیان کشور افزود: هفته آینده رتبه‌ بندی معلمان در مجلس بسته و برای تصویب نهایی به شورای نگهبان فرستاده خواهد شد که با توجه به همکاری دولت در تأمین منابع مالی موضوع در تأیید شورای نگهبان تردیدی وجود ندارد.

 

دومینوی تقاضای افزایش حقوق کارکنان دولت با تصویب رتبه بندی

غلامحسین کرمی دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مورد بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت: آقای میرکاظمی؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، در جلسه علنی صحن مجلس در رابطه با بررسی لایحه رتبه‌بندی معلمان گفت که دولت تا ۲۵ هزار میلیارد تومان را به بحث رتبه‌بندی معلمان اختصاص می‌دهد و بیش از این مقدار در توان دولت نیست. نماینده مردم دشتی و تنگستان در ادامه گفت: اما به اعتقاد من بودجه لازم برای آن که رتبه‌بندی با مواد فعلی که در کمیسیون آموزش به تصویب رسیده‌ است بخواهد به درستی اجرا شود قطعاً خیلی بیشتر از این است و من فکر می‌کنم بودجه لازم حدود ۷۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود.کرمی در پایان با تاکید بر لزوم مهار تورم در کشور گفت: ما نمی‌توانیم از یک طرف بحث تورم افسار گسیخته را رها کنیم و صرفا به دنبال افزایش حقوق باشیم بلکه باید همه جوانب را در کنار هم ببینیم و برای عموم مردم و منافع ملی تصمیم گیری کنیم.

 

همسان سازی یا رتبه بندی؟

 پس اصلاح جدید لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون آموزش و توضیحات رئیس این کمیسیون درباره افزایش حقوق ها و میزان حداقل حقوق ها معلمان به نتیجه رسیده اند که اجرای رتبه بندی فرهنگیان اکثر معلمان در رتبه های یک و دو نهایت سه قرار خواهند گرفت و میانگین افزایش ها همان ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود. بر همین اساس آنها معتقدند  چنین افزایشی تاثیری در معیشت آنها نخواهد داشت و بهتر است دولت همسان سازی حقوق معلمان با کارکنان دولت را در دستور کار خود قرار دهد.

 

 

اکثر فرهنگیان در کدام رتبه قرار می گیرند؟

 لایحه رتبه بندی معلمان به زودی در صحن مجلس بررسی خواهد شد. بررسی این لایحه دو روز پیش در کمیسیون اجتماعی به پایان رسید. پس از آن منادی رئیس کمیسیون آموزش از افزایش بین 25 تا 75 درصدی حقوق معلمان خبر داد. به طوری که برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم 25 درصد، مربی معلم 45 درصد، استادیار معلم 60 درصد، دانشیار معلم 70 درصد و استاد معلم 75 درصد افزایش حقوق اعمال می شود. اما معلمان می گویند با توضیحاتی که منادی داده است همترازی با ۸۰ درصد حداقل حقوق بعد اعمال درصد ها خواهد بود که عملا تمام معلمان کف حقوقی اعلام شده را  رد میکنند. به طوری که شاید در سال اول برای نو معلمان کمی خوب به نظر بیاد اما بعد از دو سال بی اثر میشود. با توجه به این توضیحات رتبه ۴ و ۵ شامل هر معلمی نخواهد شد و دقیقا مثل طرح دولت نهایت ۱۰ درصد  افزایش حقوق حتی کمتر شامل این رتبه ها شوند که آن هم قطعا با شرایط خاص مثل داشتن دکتری و مدیریت و ....خواهد بود. همچنین  اکثر معلمان در رتبه های یک و دو نهایت سه قرار خواهند گرفت که میانگین افزایش ها همان ۳۰ تا ۳۵ درصد خواهد بود. معلمان می گویند اجرای رتبه بندی فرهنگیان به هیچ وجه مشکلات معیشتی معلمان را حل نخواهد کرد.

 

پاسخ به ابهاماتی درباره کف حقوق فرهنگیان در رتبه بندی معلمان

در رتبه بندی معلمان ابتدا همه با توجه به امتیازاتشان در رتبه های پنج گانه قرار می گیرند و از درصدی افزایش بهره مند خواهند شد؛ اما در ادامه برای کف حقوق و تازه استخدام هایی که غالبا در رتبه آموزشیار مربی قرار میگیرند و شامل ۲۵ درصد افزایش حقوق می شوند امتیاز دیگری نیز وجود دارد تحت عنوان همسان سازی ۸۰ درصدی با کف حقوق هیئت علمی ها.به این‌صورت اگر با افزایش ۲۵ درصدی حقوق آنهایی که لیسانس دارند به ۵۹۰۰ یا آنهایی که ارشد دارند به ۶۹۰۰ نرسد، در بندی تحت عنوان تفاوت تطبیق این تفاوت جبران‌ خواهد شد. به عبارتی در هر صورت حداقل حقوق معلم با مدرک‌ کارشناسی ۵۹۰۰ و با مدرک‌ کارشناسی ارشد نیز ۶۹۰۰ می‌شود.

 

نحوه اختصاص رتبه ها و میزان افزایش حقوق در رتبه بندی معلمان

لایحه رتبه بندی معلمان پس از بررسی در کمیسیون آموزش به صحن علنی مجلس ارجاع شد و به نظر می رسد به زودی در صحن مورد بررسی قرار گیرد. در این میان اما امروز منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس توضیحاتی درباره نحوه قرار گرفتن فرهنگیان در رتبه ها و میزان افزایش هر رتبه در رتبه بندی فرهنگیان ارائه کرد.به گفته او تشخیص قرار گیری در هر رتبه با هیئت ممیزه استان است. به طوری که ممکن است معلمی با ۲۰ سال سابقه در رتبه ۲  بامربی قرار بگیرد. افزایش حقوق معلمان بین 25 تا 75 درصد خواهد بود. توضیحات بیشتر را در ویدئو زیر ببینید.

 

فیلم /توضیحات منادی درباره اختصاص رتبه در رتبه بندی جدید

 

جزییات افزایش حقوق معلمان پس از رتبه بندی فرهنگیان

علیرضا منادی سفیدان در تشریح نشست (یکشنبه، 18 آبان ) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، عنوان کرد: در نشست امروز بررسی مواد لایحه رتبه‌بندی مجلس به پایان رسید و این لایحه با اعمال تغییراتی راهی صحن علنی مجلس می‌شود.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس افزود: برابر نظر اعضای کمیسیون برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم 25 درصد، مربی معلم 45 درصد، استادیار معلم 60 درصد، دانشیار معلم 70 درصد و استاد معلم 75 درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوق‌العاده‌های مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان افزوده می‌شود.

منادی تصریح کرد: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون آموزش معلمان نباید از 80 درصد حداقل مجموع حقوق و فوق‌العاده‌های اعضای هیئت علمی، مربی آموزشیار و مربی دانشگاه‌های وزارت علوم دریافتی کمتری داشته باشند و این بند مهم با نظر کمیسیون باقی ماند.وی یکی دیگر از تغییرات لایحه رتبه‌بندی معلمان را حذف بند مربوط به لزوم تمام وقت بودن معلمان برشمرد و گفت: با نظر اعضای کمیسیون موضوع مربوط به تمام وقت بودن معلمان وزارات آموزش و پرورش حذف شد تا نگرانی‌ها از بابت تدریس 30 ساعته معلمان در آموزش و پرورش برای معلمان برطرف شود.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از ارائه لایحه رتبه‌بندی به صحن مجلس خبر داد و یادآور شد: این لایحه با تغیرات اعمال شده در کمیسیون راهی صحن مجلس خواهد شد.

 

 

 

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۵
تکلیف معلمان را مشخص کنید سزاوار نیست معلمان سر دو راهی اینقدر تحقیر شوند
اگر معلم را کارمند میدانند پس حقوق و مزایای تمام کارکنان دولت را هم به معلم بدهند
اگر معلم را آموزشی میدانند هشتاد درصد حقوق و مزایای اساتید دانشگاه رتبه بندی کنند اینهمه تعلل باعث نارضایتی فراوان به خاطر بی عدالتی خواهد شد