صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 03
کد خبر: ۱۱۲۰۷۸
تعداد نظرات: ۴ نظر

لایحه رتبه‌بندی معلمان اجرایی می‌شود؟+ علت تعلیق

سال‌هاست که اجرایی کردن لایحه رتبه‌بندی معلمان با اما و اگرها به تعویق می‌افتد. نبود بودجه دلیلی است که برای اجرایی نشدن آن ذکر شده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ بیش از ده سال از طرح لایحه رتبه‌بندی معلمان می‌گذرد. حالا یک نماینده مجلس از تائید نهایی این لایحه تا دو هفته دیگر خبر داده است.

 

نداشتن منابع مالی برای اجرایی کردن لایحه رتبه‌بندی معلمان مانعی است که بارها از آن سخن گفته‌اند. سرانجام دولت با اختصاص رقم ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای این لایحه موافقت کرد. اما اخیرا نیکزاد، نایب رئیس مجلس بار دیگر از کمبود بودجه برای اجرای این لایحه و بازپس گرفتن آن توسط دولت خبر داد.


علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اظهارات نیکزاد گفته بود: «دولت تاکنون چنین درخواستی نداشته است. دولت هم گفته باشد لایحه در مجلس بالای ۹۵ درصد رای آورده است. رئیسی هم این لایحه را پس نمی‌گیرد چون از مدافعان لایحه رتبه‌بندی معلمان است.»

 

آنطور که این نماینده مجلس گفته با اجرایی شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان حقوق معلمان حداقل سه میلیون تومان و حداکثر پنج میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند.

 

در گزارشی به لایحه رتبه‌بندی معلمان پرداخت. در ادامه نظر برخی از مخاطبان را در این مورد می‌خوانید.


«با مدرک تحصیلی لیسانس مکانیک، با ۲۰ سابقه کار و با ۷۰ ساعت در هفته کار در کارخانه، حقوقم ۶ میلیون تومان است. اما هم دانشگاهی من با ۳۴ ساعت معلمی همان حقوق را دریافت می‌کند، با تعطیلات سه ماهه. خودتان قضاوت کنید.»

 

«چرا دولت نمی‌تواند لایحه رتبه‌بندی را اجرایی کند؟ اگر اجرایی بشود هم حقوق عادلانه به معلمان نخواهد داد. این همه حقوق‌های نجومی در کشور به زیر مجموعه‌ها داده می‌شود. چطور برخی میلیاردها تومان حقوق می‌گیرند و برخی دستشان به ته دیگ می‌خورد؟»

 

«در تمام کشورهای مترقی، معلمان بیشترین حقوق را از سایر اقشار دریافت می‌کنند حتی به مراتب بیشتر از پزشکان متخصص.»

 

«اول مهر امسال با ۳۲ سال سابقه کار بازنشسته شدم. مدرک تحصیلی ارشد و آخرین حکمم ۸ میلیون و۲۰۰ هزار تومان بود. ۳۲ سال ریاضی تدریس کردم. در مدرسه حکم‌های را دیدم که نصف من سابقه داشتند، یا محصل خودم بودند و حکمشان ۱۰تا ۱۲ بود ولی علت اختلاف را نمی‌دانم. متاسفانه بین خود معلم ها نیز تبعیض وجود دارد.»

 

«تصویب نمی‌شود چون ظلم به معلم است. با دو میلیون تومان ارزش معلم بالا نمی‌رود بلکه تحقیر و توهین به معلم است.»

 

«یک معلم هفته‌ای ۲۴ ساعت تدریس می‌کند ولی هیئت علمی در ماه ۱۸ ساعت تدریس دارد، تابستان دانشگاه مثل مدارس تعطیل است.»

 

«چه کسی گفته معلمان کارشان کاملا مفید است؟ این جمله اط واقعیت دور است. اگر اینطوری بود وضعیت قبولی مدارس دولتی در کنکور به این شکل نبود. این نتایج به وضوح نشان از مطالعه کم و کم‌کاری معلمان رسمی است، در حالی که معلمان مدارس غیرانتفاعی بعضا با حقوق کمتر نتایج خیلی بهتری دارند.»

 

شرایط ارتقای رتبه معلمان از«۱» به «۲»
ناصر سلیمان زاده، رئیس مرکز منابع انسانی آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «معلمانی که قبل از تاریخ اول مهر ۱۳۹۸ سنوات تجربی آنان بیشتر از ۲سال بوده و در تاریخ اول مهر ۱۳۹۸ در رتبه یک تخصیص یافته‌اند، برای ارتقاء به رتبه دو، به جای چهار سال توقف در رتبه یک، چهار سال تجربه آموزشی آنان جایگزین شده است.»

 

او همچنین گفته: «کارکنانی که با رعایت ضوابط شیوه‌نامه نظام رتبه‌بندی معلمان در رتبه یک قرار می‌گیرند، ارتقای به رتبه ۲ آنان منوط به داشتن شش سال سابقه خدمت است که چهار سال از این سوابق خدمت در مشاغل آموزشی، موضوع بند «یک» شیوه‌نامه خواهد بود.»

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فرهنگی
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
اگر رتبه بندی درست بشود سایت اخبار فرهنگیان دیگر حرفی برای گفتن ندارد .
علی ....
۱۴:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
فراموش نکنید که همه افراد جامعه به هر موفقیتی که دست یافته اند حاصل زحمات معلمین در درجه اول است لذا شغل خود را با معلمین هیچ گاه مقایسه نکنید.مگر یک معلم با مدرک دکتری به اندازه یک وکیل با مدرک لیسانس که فقط 4سال درس خونده خودشو مقایسه میکنه ودرامدشون هم مگر یکسانه؟
جواد
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
البته این تلاش معلمان ومدیران مدارس غیرانتفاعی نیست که دانش آموزان آنها درکنکورقبول می شوند بلکه؛۱- تعداد دانش آموز در یک کلاس غیرانتفاعی(۸ تا ۱۴) نفر است، اما در مدارس دولتی ( ۳۲ تا ۴۸) نفر ۲- پول والدین دانش آموزان غیرانتفاعی( یعنی سرمایه گذاری پدرانشان ) بعث قبولی آن‌ها دردانشگاههامی شود نه تلاش خودشان یا معلمانشان، پس مقایسه بین این نوع مدارس غلط است! عاقلان می فهمند!!
جعفری
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
پاسخ مخاطب عزیز
کی به شما گفته معلم سه ماه تعطیل
در تیر ماه درسته دانش آموز در کلاس نیست
اما معلم به اصلاح اوراق امتحانی وثبت نمرات پرداخته که شما در دو ماه هم نمیتوانید
در شهریور تو مدرسه به تهیه سوالات امتحانی و اصلاح وثبت نمرات مشغوله

میمونه یه ماه مرداد

در تمامی ادارات خود شماهم ازحق مرخصی یه ماهه استفاده مکنید
اگه هم نکنید حق الزحمه آن را چند برابر میدن

علاوه بر آن مال معلم فقط حقوقشه
ولی به شما بن حق مسکن پاداش اعیاد و..... میدن
پس ندانسته قضاوت نکنین