صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۴:۲۹
  • دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Monday 20 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۶ - 2018 January 25
کد خبر: ۱۲۴

شکست ریاض از ابوظبی در یمن

طی روزهای اخیر، اختلافات میان طیف نزدیک به امارات با طیف نزدیک به عربستان در یمن اوج گرفته و این دو را وارد یک جنگ سرد کرده است.
به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از الجزیره عيدروس زبيدی، رئیس شورای انتقالی جنوب ضمن اعلام وضعیت فوق العاده در شهر عدن، پایتخت موقت مخالفان انصارالله، گفت: تا زمانی که احمد بن دغر، نخست‌وزیر کنونی و تمام اعضای دولت او از قدرت کنار نروند، از برگزاری نشستهای پارلمانی در عدن و هر نقطۀ دیگر از جنوب این کشور ممانعت خواهد کرد. عيدروس زبيدی که در نشستی با حضور شماری از فرماندهان نظامی جنوب صحبت می‌کرد، دولت کنونی را متهم به فساد گسترده و به راه انداختن کمپینی از اخبار کذب علیه رهبران جنوب با استفاده از بودجه دولتی کرد. در بیانیه‌ای که در همین زمینه صادر شده نیز آمده است: «نیروهای مقاومت جنوب با برقراری وضعیت فوق‌العاده در عدن، اعلام می‌کند که روند سرنگونی دولت و جایگزینی آن با کابینه‌ای از تکنوکرات‌ها را آغاز شده است.» "نیروی مقاومت جنوب"، شبه نظامیان مسلحی هستند که با نیروهای وفادار به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن که از سال ۲۰۱۵ میلادی در عربستان سعودی به سر می‌برد، برای کنترل مناطق استراتژیک همچون فرودگاه عدن در حال نبردند.

با کشته شدن طاهر العقیلی، رئیس ستاد کل ارتش دولت مستعفی و پناهنده منصور هادی، طیف نزدیک به عربستان در جنگ یمن، یکی از مهم ترین مهره های خود را از دست داد. همزمان اظهارات زبیدی نشان داد که طیف نزدیک به امارات قصد کنترل شهر عدن را دارد. همچنین طبق گزارش اندیشکده چتم هاوس، منصور هادی اصولا مهره مقبولی در میان یمنی ها نیست. برآیند این واقعیت ها، ریاض را به این جمع بندی رسانده که در یمن، نه تنها نتوانسته انصارالله را شکست دهد بلکه مناطق نفت خیز این کشور را تقدیم امارات کرده است. (ابوظبی با گسیل سربازان بلک واتر به استان مآرب، چاه های نفتی بزرگی از این کشور را تحت کنترل خود دارد). به عبارت دیگر، عربستان تنها در جنگ یمن هزینه می کند حال آن که امارات در این کشور، منافع اقتصادی بسیاری برده است. اکنون با اقدامات طیف نزدیک به امارات، اختلافات میان ریاض و ابوظبی در عرصه یمن شدت می گیرد. اختلافاتی که پیش از این با عدم مجوز سفر به منصور هادی برای سفر به عدن در عید قربان (از سوی جبهه نزدیک به امارات) و اظهارات شدید اللحن منصور هادی ضد امارات بر همگان نمایان شده بود.
بنظر می رسد عربستان برای فرار از شکست در یمن، قصد مواجهه با امارات را ندارد چراکه در صورت خروج امارات از ائتلاف ضد یمنی، عربستان شکست دیپلماتیک سختی خواهد خورد و عرصه های وسیعی برای پیشروی انصارالله باز می شود. از همین رو، ریاض کوشیده تا منصور هادی را وجه المصالحه خود با امارات قرار دهد. گزارشات تائید نشده از این حکایت دارد که منصور هادی در حصر خانگی آل سعود است؛ سفیر عربستان به عدن سفر کرده ( که پس از شروع جنگ بی سابقه بوده است) و نیروهای عربستانی در استان المهره که چندان مورد توجه امارات نبوده است پیاده شده اند. پس می توان گفت که عربستان قصد ندارد شکاف میان خود و امارات را تعمیق کند و به دنبال حفظ این دولت کوچک در ائتلاف خود به هر قیمیتی است.
نظر شما