صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۲ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ - 2022 March 15
کد خبر: ۱۲۶۳۱۱

برای راه اندازی سالن پرورش مرغ گوشتی چه تجهیزاتی مورد نیاز است ؟

تجهیزات مرغداری نقش بسزایی در فراهم کردن شرایط مناسب نگهداری طیور دارند.

به گزارش راهبرد معاصر؛  انتخاب صحیح قطعات و استفاده مناسب از آنها همچنین میتواند در افزایش راندمان استفاده از دستگاه ها نیز تاثیر گذار باشد. در ادامه این مقاله به معرفی تجهیزات معمول و مهم مورد استافده در سالن های مرغداری خواهیم پرداخت.

تجهیزات تهویه :

طیور از نظر سیستم تنفسی بسیار حساس می باشند و از این رو توجه به سیستم تهویه در آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. از مهمترین ابزارهایی که در سیستم تهویه مورد استفاده قرار میگیرند می توان به فن  مرغداری ، پنجره ها و دریچه های هوا و ... اشاره کرد. انتخاب سیستم تهویه مناسب ارتباط مستقیمی با شرایط سالن پرورش و نوع طیور دارد و بدین صورت امکان ارائه ی نسخه ای یکسان برای تمامی طیور وجود نخواهد داشت.

فن مرغداری امکان نصب در دیواره های کناری و همینطور دیواره ی انتهایی سالن را دارد که محل نصب بستگی به طراحی سیستم تهویه دارد. جنس بدنه ی فن باید در مقابل زنگ زدگی مقاوم باشد و از این رو بهتر است از گالوانیزه های مقاوم و یا استیل در بدنه ی فن و هواکش مرغداری استفاده شود. قدرت مکش از دیگر موارد بسیار مهمی می باشد که به اندازه ی فن و همینطور قدرت موتور آن بستگی دارد. هر چقدر که اندازه ی فن بزرگتر باشد ، میزان هوایی که قادر به تبادل آن می باشد بیشتر است ، از این رو در انتخاب فن با اندازه ی مناسب باید حداکثر دقت صورت گیرد.

همچنین فن های استاندارد مورد استفاده در سالن های مرغداری دارای قطعه ای به نام دمپر می باشند. دمپر یک محافظ می باشد که در زمان خاموش بودن فن ، ارتباط هوایی سالن داخل با بیرون را قطع می کند. در نتیجه از ورود بدون برنامه ریزی هوا و همینطور الودگی ها به داخل و ورود نور کنترل نشده و ... جلوگیری خواهد کرد.

تجهیزات تغذیه مرغداری :

تغذیه در رشد صحیح طیور پرورشی و بخصوص طیور گوشتی بسیار موثر می باشد. یکی از فاکتورهای مهم در امر تهیه ی غذای مناسب استفاده از دستگاه های استاندار در خط تولید غذای طیور می باشد.

در خط تولیدی مواد غذایی طیور از دستگاه های آسیاب مرغداری ، بالابر مرغداری و همینطور میکسر مرغداری استفاده میشود.

آسیاب مرغداری همانطور که از اسمش پیداست وظیفه ی آسیاب مواد غذایی طیور را برعهده دارد. طیور و بخصوص مرغ های گوشتی توانایی بسیار بالایی در تشخیص نوع دان مصرفی دارند. از این رو اگر از طعم دانی خوششان نیاید، آن یک مورد دان را نخواهند خورد و از دان های دیگر تغذیه خواهند کرد. در نتیجه ممکن است که بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی را از دست داده و در نتیجه اختلالی در رشد آنها صورت گیرد.

از این رو پرورش دهنده ها اقدام به اسیاب دان ها کرده و دان های اسیاب شده را در اختیار طیور قرار میدهند . با اسیاب دان ها طیور توان تشخیص نوع دانه ها را نخواهند داشت و در نتیجه جیره غذایی که پرورش دهنده برای آنها در نظر گرفته اند را به صورت کامل دریافت خواهند کرد.

بالابر مرغداری دان های اسیاب شده را به میکسر منتقل میکند.

نکته ی حائز اهمیت این است که دستگاه های موجود در خط تولید باید در یک سطح از نظر تولید و مخزن و ... باشند. گاها مشاهده میشود که کاربر برای کاهش هزینه ها اقدام به خرید میکسر مرغداری کوچکتر می کند . در این صورت با توجه به حجم تولیدی و ورودی از آسیاب میکسر توان میکس مناسب دان ها را نداشته و در نتیجه کار با اختلال مواجه شده و به کندی صورت خواهد گرفت.

قیمت آسیاب مرغداری و سایر تجهیزات خط تولید جیره غذایی بستگی به قطعات مورد استفاده در آنها دارد. در انتخاب تجهیزات خط تولید ، توجه ویژه ای به کیفیت دستگاه ها داشته باشید چرا که این دستگاه ها جزو دستگاه های صنعتی بوده و از این رو باید طول عمر بالایی داشته باشند.

علاوه بر تجهیزات تولید تغذیه ، آبخوری و دانخوری داخل سالن نیز از دیگر تجهیزات مهم و ضروری به شمار میروند. با توجه به اینکه در سالن های پرورش مرغ گوشتی ، رفت و آمد از خارج سالن باید حداقل مقدار ممکنه باشد، بهتر است که آبخوری ها و دانخوری ها از نمونه های اتوماتیک استفاده شوند تا نیازی به حضور فیزیکی اپراتور مرغداری برای پر کردن آنها نباشد.

بهترین نوع آبخوری مورد استفاده در سالن های پرورش، آبخوری های نیپل می باشد. در این آبخوری ها زمانی آب در اختیار پرنده قرار میگیرد که پرنده به آبخوری نوک بزند. در نتیجه میزان مصرف آب کاهش پیدا کرده و هدر رفت آن به صفر خواهد رسید . از سویی دیگر بستر نگهداری طیور نیز خیس نمیشود و الودگی در محیط ایجاد نخواهد شد.

سیستم های سرمایشی و گرمایشی :

سیستم های سرمایشی و گرمایشی از دیگر تجهیزات بسیار ضروری برای سالن های نگهداری مرغ گوشتی می باشند که در فصل های مختلف شرایط محیط را برای نگهداری مناسب فراهم میکنند.

برای سیستم های گرمایشی از هیترها استفاده میشود. هیترها شامل چند مدل مختلف هیترهای ایستاده ، جت هیترها ، هیترهای برقی ، هیترهای تابشی و ... هستند که انتخاب نمونه ی مناسب به شرایط سالن ، میزان گرمای مورد نیاز ، نوع طیور و ... بستگی دارد.

توجه به این نکته ضروری است که در هنگام خرید و راه اندازی سیستم های گرمایشی سیستم تهویه سالن را نیز درنظر بگیرید تا در زمان استفاده از دستگاه های مشکلی برای طیور ایجاد نشود.

سیستم های سرمایشی بیشتر شامل انواع فن ها و هواکش ها و همینطور دیواره های پد سلولزی می شود. پدسلولزی دارای کاغذهای مخصوص در لابه لای لایه های خود می باشد که به آنها کاغذ کرافت گفته میشود. این کاغذ ها زمانی که آب به آنها برخورد میکند، آب را به میزان حداکثری جذب میکنند و در خود نگه میدارند. سپس زمانی که هوا از آن ها عبور داده میشود، هوا خنک شده و در داخل سالن ازاد میشود. این هوای خنک توسط فن های موجود در داخل سالن به گردش درآمده و از سمت دیگر خارج میشود.

نتیجه گیری :

استفاده از تجهیزات مدرن در سالن های مرغداری در شرایط کنونی بسیار ضروری است، چرا که در صورت عدم توجه به این ابزارها و انتخاب نمونه های نامناسب، راندمان سالن های پرورش به شدت افت کرده و زیان بسیاری به پرورش دهنده وارد خواهد شد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: