صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۸:۳۲
  • سه‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱
  • Tuesday 09 August 2022
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 23
کد خبر: ۱۴۳۶۴۵
«راهبرد معاصر» بررسی می‌کند؛

چرا اجلاس سالانه منافقین به تعویق افتاد؟

در روزهای اخیر سامانه‌های خدمات آنلاین گروهک منافقین مورد حملات گسترده سایبری قرار گرفت و عملکرد آنها با اخلال مواجه شده است. همچنین دولت آلبانی و سفارت امریکا در این کشور با اعلام وضعیت قرمز، نسبت به حضور اتباع خود در این نشست هشدار دادند. انتشار رسمی این خبر یعنی گروهک منافقین با وجود برخورداری از چتر امنیتی سرویس‌های اطلاعاتی غربی دیگر خود را در حاشیه امن نمی‌بیند و با احتیاط بیشتری برنامه‌های خود را دنبال می‌کند.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ پس از فروپاشی رژیم بعث در عراق، یکی از قدیمی‌ترین مخالفان جمهوری اسلامی یعنی گروهک «منافقین» زیر فشار دولت و نیروهای وابسته به جبهه مقاومت مجبور به ترک خاک عراق و کوچ اجباری به اروپا شد. این گروه تا اواخر دهه 80 میلادی به عنوان ستون پنجم ارتش صدام در زمینه نظامی، امنیتی و اطلاعاتی به میهن خود آسیب زد و به مقاومت مردم ایران حمله می‌کرد. پس از سقوط «پدر خوانده» این گروهک، ریاض و تل‌آویو در برنامه‌ای مشترک تصمیم گرفتند با حمایت مالی و اطلاعاتی از منافقین، به عنوان ابزار برای ضربه زدن به منافع تهران در داخل و خارج از خاک ایران استفاده کنند.


به عبارت دیگر گروهک منافقین بدل به «نیروی نیابتی» عربستان و رژیم صهیونیستی برای انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی شد. حال به بهانه اجلاس سالانه این گروه تروریستی در قلب اروپا و اعلام خبر تعویق آن به دلیل هشدارهای امنیتی، بار دیگر به بررسی کارنامه این گروه التقاطی خواهیم پرداخت.


طبق اطلاعیه سایت منافقین، شورای رهبری این جریان تروریستی اجلاس سالانه این گروهک را که قرار بود روزهای ۲۳ و ۲۴ ژوئیه در کمپ اشرف 3 برگزار شود، تا اطلاع ثانوی به تعویق انداخت. بنابر گزارش رسانه‌های داخلی و خارجی در روزهای اخیر سامانه‌های خدمات آنلاین این گروه مورد حملات گسترده سایبری قرار گرفته و عملکرد آنها با اخلال مواجه شده است. همچنین دولت آلبانی و سفارت امریکا در این کشور با اعلام وضعیت قرمز، نسبت به حضور اتباع خود در این نشست هشدار داد. انتشار رسمی این خبر یعنی گروهک منافقین با وجود برخورداری از چتر امنیتی سرویس‌های اطلاعاتی غربی دیگر خود را حاشیه امن نمی‌بیند و با احتیاط بیشتری برنامه‌های خود را دنبال می‌کند.

 

مهره «موساد» در ایران

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سرویس اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی موسوم به موساد، تهران را به عنوان یکی از مراکز تهدید موجودیت این رژیم شناسایی و برای نفوذ و تضعیف جمهوری اسلامی شروع به برنامه ریزی کرد. تضعیف جریان پان عربیسم و سقوط صدام صهیونیست‌ها را متقاعد کرد باید ایران انقلابی را به عنوان دشمن «دولت صهیونیست» معرفی و ترتیبات امنیتی خود را برای مقابله با تهران و نیروهای وابسته با آن بازتعریف کنند. در این میان یکی از بازوهای مؤثر دستگاه جاسوسی رژیم صهیونستی برای ضربه به ایران گروهک منافقین بود.


این گروه که در زمان جنگ ایران و عراق به شکل رسمی در خاک دشمن مستقر و علیه کشور خود فعالیت می‌کرد، این بار به استخدام «موساد» درآمد. ترور سپهبد صیاد شیرازی، انتشار اسناد هسته‌ای ایران، ترور دانشمندان و عوامل مرتبط با برنامه اتمی ایران و ... از جمله اقدامات ضد ایرانی منافقین علیه تهران محسوب می‌شود. اقداماتی که همگی با حمایت لجستیکی و اطلاعاتی اسرائیل انجام شد. در چنین شرایطی که منافقین به ابزار موساد برای ضربه به منافع ملی ایران بدل شدند، باید به عنوان اقدامی مشروع و منطقی آماده واکنش سخت به تهران در هر نقطه‌ای از جهان باشند.

 

عملیات روانی در شبکه‌های اجتماعی

با گسترش روند جهانی شدن و انقلاب ارتباطات در سراسر عالم، شبکه‌های اجتماعی فراگیر نیز به عنوان وسیله‌ای برای برقراری ارتباط میان ملت‌ها، تبلیغ محصولات تجاری، انتشار سریع اخبار و عملیات روانی علیه رقیبان و دشمنان افراد، شرکت‌ها یا دولتها مورد استفاده قرار گرفت. گروهک منافقین که خود را بازنده میدان «نبرد سخت» یافته بود اسلحه را کنار گذاشت و به نیروهایش دستور دارد به هزاران حساب کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعی بدل شوند.

گروهک منافقین که خود را بازنده میدان «نبرد سخت» یافته بود اسلحه را کنار گذاشت و به نیروهایش دستور دارد به هزاران حساب کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعی بدل شوند


اگر روزگاری این گروه شهروندان و شخصیت‌های نظام را به صورت مستقیم ترور می‌کرد، این بار در پشت شبکه‌های اجتماعی و حساب های کاربری جعلی با «سیاه‌نمایی»، «پخش شایعات»، «دروغ پراکنی»، «ترند کردن هشتگ‌های جهت‌دار» و ... به دنبال «ترور شخصیت» افراد و گروه‌های مرجع در جامعه ایرانی است.

 

 

آلترناتیو تروریست

در دهه‌های اخیر سازمان منافقین نه تنها در ایران بلکه در کشورهای غربی نیز به عنوان گروهی تروریستی و خطرناک شناسایی می‌شد؛ اما پس از افزایش‌ فشارهای غرب بر تهران، این گروه نیز از لیست سیاه آمریکا خارج و به یکی از ابزارهای سیاسی، امنیتی و رسانه‌ای غرب برای زیر فشار گذاشتن جمهوری اسلامی بدل شد. فرآیند تطهیر گروهک منافقین تا آنجا پیش رفت که شبکه ایران اینترنشنال وابسته به عربستان بدون در نظر گرفتن سابقه این گروه در به شهادت رساندن 17 هزار نفر از شهروندان ایرانی، تمام فعالیت‌ها بیانیه‌ها، سخنرانی‌ها و گردهمایی‌های این گروه را پوشش مستقیم داده است و سعی می‌کند تا این جریان را به عنوان «آلترناتیوی ملی و دموکراتیک» در افکار عمومی ایران بازنمایی کند.

اگر روزی ایران و غرب به سمت کاهش تنش‌ها و بهبود روابط حرکت کنند، این گروه خاصیت عملیاتی خود را از دست داده و دوباره در لیست تروریستی کشورهای اروپایی و آمریکا قرار می‌گیرد


سابقه این گروه در دهه 60 شمسی نشان می‌دهد این جریان به جای توسل به صندوق‌های رأی یا مبارزه مدنی که روش‌های معمول دموکراتیک برای مبارزه سیاسی است، استفاده از ابزار اسلحه و ترور را انتخاب و شروع به حذف چهره‌های کلیدی انقلاب کرد.

 

بهره سخن

شاید هیچ گروهی به اندازه منافقین نزد افکار عمومی ایران منفور نباشد. سابقه طولانی این گروه در ترور، جاسوسی، ضربه به منافع ملی، عملیات روانی، همکاری با دشمنان خارجی و ... هیچ راه برگشتی برای حضور مجدد گروه به سپهر سیاسی ایران، حتی در میان نیروهای سکولار نگذاشته است. در چنین شرایطی نیروهای منافقین به ابزار موقتی غرب برای زیر فشار قرار دادن تهران برای کسب امتیازهای سیاسی تبدیل شده است.


این یعنی اگر روزی ایران و غرب به سمت کاهش تنش‌ها و بهبود روابط حرکت کنند، این گروه خاصیت عملیاتی خود را از دست داده و دوباره در لیست تروریستی کشورهای اروپایی و آمریکا قرار می‌گیرد. موضوع دیگری که باید به آن پرداخت، اقدامات ضد ایرانی منافقین در سالهای اخیر بوده است. بی‌شک هر عملی با عکس العملی پاسخ داده خواهد شد. این گروه باید بداند عملیات مستمر علیه منافع و امنیت ایران، از عراق تا آلبانی بی‌پاسخ نخواهد ماند. 

برچسب ها
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: