صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۹:۰۶
  • پنجشنبه ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
  • Thursday 01 September 2022
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۵ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 29
کد خبر: ۱۴۹۰۰۶

افزایش ۴۰ درصدی صادرات نفت و تبادلات تجاری

صولت مرتضوی گفت: شاهد افزایش ۴۰ درصدی صادرات نفت و تبادلات تجاری بوده‌ایم و امیدواریم با اقداماتی که در حوزه مسکن در حال انجام است، به زودی شاهد ثبات در بازار و کاهش مشکلات اقتصادی مردم باشیم.

به گزارش راهبرد معاصر، سید صولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در برنامه صف اول درباره اقدامات یک ساله دولت سیزدهم، ضمن تسلیت ایام سالگرد شهادت شهیدان رجایی و باهنر و گرامیداشت یاد وخاطره آنان گفت: به عنوان کوچکترین عضو دولت از همراهی مردم ایران تشکر میکنیم و اگر همراهی مردم نبود، شاید توفیقات ما در طول این یک سالی که از عمر دولت انقلابی آیت الله رئیسی می‌گذرد، نبود.

مرتضوی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهمترین اقدامات و دستاوردهای دولت در یک سال گذشته چه بوده است، گفت: بحمدالله در این مدت، سند تحول دولت تنظیم و تقدیم مراجع مرتبط شد. این سند به عنوان خط مشی دولت و یک سند راهبردی و بالادستی در دستورکار دولت قرار گرفته است. 

وی افزود: در چارچوب این اسناد بالادستی، اقدامات زیادی انجام شده است. در طول این مدت دولت توفیقات زیادی از جمله حضور بین مردم به دست آورده است. سفرهای استانی از توفیقات این دولت بود.

معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: معیشت مردم از مهمترین دغدغه های رئیس جمهور بود که اقدامات زیادی در این راستا از جمله اصلاح نظام اقتصادی کشور انجام شد. 

مرتضوی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه سلامت نیز، گفت: پیش از این دولت، آمار تلفات بیماری کرونا بسیار بالا بود که با یک تماس تلفنی آیت الله رئیسی با رئیس جمهور چین و واردات واکسن در کنار تلاش های دانشمندان ما که کشور را در حوزه واکسن خودکفا کردند، پیشرفت بسیاری در حوزه کنترل بیماری کرونا اتفاق افتاد.

وی در ادامه تصریح کرد: اقدام دیگر، وصول مطالبات دولت و ملت با اقدامات حوزه سیاست خارجی، در کنار 250 سند و توافقنامه بین المللی بود. در حوزه اقتصادی نیز به ثبات رسیدیم و براساس گزارش مرکز آمار،‌ تورم نیز نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

وی افزود:کاهش تورم به معنی کاهش قیمت ها نسبت به سال قبل نیست، بلکه حکایت از کاهش شیب افزایش قیمت ها دارد؛ امیدواریم در ادامه شاهد کاهش ادامه روند کاهشی نرخ تورم باشیم.

 معاون اجرایی رئیس‌جمهور تاکید کرد: ما شاهد افزایش 40 درصدی صادرات نفت و تبادلات تجاری بوده ایم و امیدواریم با اقداماتی که در حوزه مسکن در حال انجام است، به زودی شاهد ثبات در بازار و کاهش مشکلات اقتصادی مردم باشیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا دولت برنامه ای برای افزایش رشد اقتصادی کشور دارد؟ گفت: این دولت تنها دولتی است که در حوزه های مختلف، دارای برنامه است و انشاءالله در چارچوب این برنامه ها دولت به وظایف خود عمل خواهد کرد و به فضل الهی شاهد رونق اقتصادی خواهیم بود.

مرتضوی در پاسخ به این سوال که هدف دولت از سفر به استانها چیست؟ گفت: دولت اهداف متعددی در این خصوص دارد؛ اولین مورد این است که وظیفه دولت، ارتباط با مردم است، چرا که دولت برای مردم است و پیوند دولت و ملت، یک وحدت ملی است.

وی اضافه کرد:‌مسئله بعدی شناسایی مشکلات و بررسی و رسیدگی میدانی به آنان است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تصریح کرد: خوشبختانه در این مدت دولت به این تکلیف خود عمل کرده و 31 سفر استانی در بازه زمانی یک ساله در کنار هفت سفر موضوعی داشته و به طور میانگین هر 9 روز یک سفر انجام داده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اکثر این سفرها در روزهای جمعه و تعطیل بوده است، افزود: رئیس جمهور، علاوه بر سفر به استانها، 138 بازدید موضوعی در استان ها داشته است و در کنار حضور در مراکز استان، به بازدید از شهرها و روستاها و طرح ها و واحدهای صنعتی پرداخت.

وی تصریح کرد: علاوه بر بازدیدهای شخص رئیس جمهور،‌ وزرا و معاونان و مدیران دولت نیز بازدیدها و حضورهای میدانی داشته‌اند و این حضور رئیس جمهور و مسئولان، برکات زیادی داشته است، چرا که شنیدن حرف مردم و متعاقبا صدور دستورات مقتضی توسط رئیس جمهور به پیگیری و حل مشکلات منجر می‌شد.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به تعداد طرح های نیمه تمام در کشور گفت: ‌روایت های متعددی وجود دارد و بعضا معتقد هستند که بیش از 40 هزار طرح نیمه تمام داریم و در سفرهای استانی نیز اولویت با طرح های نیمه تمامی بود که سبب حل مشکلات آن منطقه می شد.

مرتضوی تصریح کرد: در این 31 سفر، 910 توافق با دستگاه های اجرایی منعقد شد. در این توافق ها 5030 طرح عمرانی و اقتصادی به تصویب رسید که در حوزه زیربنایی 1578 طرح، در حوزه کشاورزی 678 طرح در حوزه بهداشت و درمان 472 طرح، در حوزه صنعت و معدن 142 طرح، در حوزه اشتغال و رفاه اجتماعی،‌900 طرح، در حوزه آموزش،‌ فرهنگ و ورزش 1101 طرح و در حوزه قضایی و انتظامی 161 طرح اولویت دار در این سفرها شناسایی شدند و خوشبختانه منابع لازم برای اجرای این طرح ها پیش بینی شد و آنچه در سال 1400 پیش بینی شده بود انجام شده و انشاءالله در ادامه نیز به طور کامل محقق خواهد شد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که چند درصد از مصوبات سفرهای استانی محقق شده است؟ گفت: خوشبختانه بخش قابل توجهی از این طرح ها و مصوبات به اجرا و بهره برداری رسیده اند، بطوریکه از 5030 طرحی که عرض کردم، تاکنون 191 مورد به اتمام رسیده،‌4587 مورد در دست اجراست و 252 مورد در دست پیگیری است و به زودی عملیات اجرای آن آغاز می‌شود.

مرتضوی درباره تامین منابع این طرح ها گفت: منابع این طرح ها از چند محل تامین می شود؛ بخشی منابع عمومی است که از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده می شود و بخشی از محل اقدامات وزارت نفت و بخشی نیز از محل منابع دستگاه های اجرایی و سایر بخش های مختلف که برای هرکدام از اینها اقدامات لازم صورت گرفته است.

معاون اجرایی رئیس جمهور اظهارداشت: خوشبختانه از محل منابعی که در سال اول پیش بینی شده است، تاکنون 52 هزار میلیارد تومان پرداخت کرده ایم و تا پایان شهریور نیز منابع خوبی تزریق خواهد شد./ فارس

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: