صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۱۶۳۰۴۴

آیت الله رئیسی: در کنار سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ و علم، افزایش بهره‌وری ضروری است

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در کنار سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ و علم، افزایش بهره‌وری ضروری است گفت: باید به وضع موجود و مطلوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و فاصله موجود میان آنها نگاه داشته باشیم.

به گزارش راهبرد معاصر،

مراسم سی و هشتمین سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان همایش گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسیر تحول، صبح امروز شنبه 19 آذرماه با حضور آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

 

رئیس جمهور در این مراسم ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) گفت: ان‌شاءالله همه ما از برکت نام حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بتوانیم وظایف‌مان را بشناسیم و به آن عمل کنیم.

 

وی افزود: برای تحول که عنوان جلسه است، طبیعتاً لازم است ما نگاهی به آنچه تاکنون شورای انقلاب فرهنگی با آن داشته باشیم و به فاصله بین وضع موجود و مطلوب توجه کرده و آن را کم کنیم. این نگاه باید دقیق، نقادانه و کارشناسی باشد.

 

رئیس جمهور بیان کرد: برای اینکه ببینیم شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف خودش را به درستی انجام داده یا خیر، باید به اسناد بالادستی و اهداف امام راحل از تشکیل این شورا و فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای آن نگاه کنیم.

 

وی افزود: باید به وضع موجود و مطلوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و فاصله موجود میان آنها نگاه داشته باشیم. نگاه باید عادلانه و نقادانه باشد. باید به اسناد بالادستی و نکاتی که در روزهای آغازین از سوی امام (ره) تحت عنوان انتظار از شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد، پرداخته شود.

 

رئیسی با بیان اینکه اولین گام در تحول نگاه تحولی است، اظهار کرد: نگاه، اندیشه و انگیزه تحولی اگر نباشد، تحول اتفاق نمی‌افتد. باید در فرایندها نیز باز نگاهی توسط اهل فن و خردمندان انجام شود که ببینیم فرآیندها با یک نگاه تحولی هم‌خوانی دارد یا خیر.

 

وی خاطرنشان کرد: آنچه در جلسه اخیر رهبر انقلاب به آن تاکید فرمودند، بالاتر از بحث سازمان ها و نهادها و دستگاه ها بود، اینجا هم یک ضرورت است و باید معلوم شود که موازی کاری‌ها کجاست. ما در کنار سرمایه‌گذاری در حوزه فرهنگ و علم، افزایش بهره‌وری را بسیار ضروری می‌دانیم. من در جلسه متعددی اشاره کردم و اینجا هم می گویم که ما در کشور نیازمند افزایش بهره‌وری هستیم.

 

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: من در جلسه متعددی اشاره کردم و اینجا هم می گویم که ما در کشور نیازمند افزایش بهره‌وری هستیم. با وجود این میزان از نیروی انسانی کارآمد که به نقلی ۸۰ هزار و نقل دیگر ۱۰۱ هزار هیات علمی در کشور داریم، باید به بهره‌وری توجه کرد، همچنین بودجه و امکانات که در این رابطه است.

 

وی افزود: عمیقاً معتقدم که هزینه کردن در حوزه آموزش نوعی سرمایه‌گذاری است و نباید نگران هزینه شد اما حتماً کسانی که شرایط را رصد می‌کنند، ببینند که نتیجه ما در این قضیه با هزینه‌ای کردیم، درخور بوده است یا خیر و اگر نباشد حتماً باید یک باز نگاه جدی صورت بگیرد.

 

رئیسی با تأکید بر اینکه در فرهنگ اسلامی هیچ مفهومی به گستردگی و فراگیری عدالت نداریم، گفت: مقوله عدالت را نباید فراموش کرد؛ عدالت را محدود نبینیم و باید عدالت را در همه حوزه‌ها ببینیم. در آموزش و پرورش عدالت به آموزش بیشتر تأکید داشته در حالی که تربیت نیز مقوله مهمی است.

 

رئیس‌جمهور همچنین اضافه کرد: بزرگی ۵۰ سال قبل در تعریف از بحث تربیت می‌گفت که تربیت احیاء تمایلات عالی انسانی نفسانی است. بنده چند هفته قبل، بعد از مراسم ۱۳ آبان به اردوگاه شهید باهنر رفتم و در جمع دانش آموزان سمپادی حضور داشتم، حرف های خوب و شنیدنی داشتیم، دانش آموزان می‌گفتند در مدارس سمپادی مطالب علمی را خوب آموزش می‌دهند، اما چرا زمانی برای پاسخ به سوالات سیاسی اختصاص داده نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه باید شناخت و بصیرت نسبت به مسائل وجود داشته باشد، تصریح کرد: نگرانی که رهبر انقلاب دارند و در مقوله بصیرت بیان کردند، تنها برای مسائل مربوط به ۸۸ نبوده و همواره وجود دارد، یعنی یک دانش آموز، دانشجو یا استاد در کنار علم افزایی تحلیل درستی هم داشته باشند.

 

رئیسی با اشاره به وجود سازوکارها برای حفظ و ارتقای فرهنگی گفت: سازوکارهای هدایت فرهنگی وجود دارد و باید البته بازنگاهی به آن شود، زیرا مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی هدایت فرهنگی است.

 

وی افزود: پرداخت در خصوص رتبه بندی معلمان بهانه بود، بلکه اصل شأن و جایگاه معلمان است که در این دولت به آن توجه شد اما قسمتی که باید توجه شود، مساله شأن و جایگاه و منزلت یک معلم است که آنچه به دانش‌آموز می‌آموزاند، باید او را در مقابل مسائل جامعه و در مقابل انحراف‌ها مصون بدارد و باید در مقابل این هجمه‌ها دانش آموز را مصونیت بخشد تا دانش آموزان بتوانند فرهنگ، آداب و رسوم، داشته‌ها، باورها و اعتقادهایشان را حفظ کنند.

 

رئیس جمهور با انتقاد از برخی واژگان مانند بازنشستگی، فارغ التحصیلی و مهاجرت، بیان کرد: واژه بازنشستگی باید عوض شود و این یعنی نشستن و منتظر ماندن و فارغ التحصیل هم واژه عجیب است چون امام راحل بعد از تحصیل، زعامت یک انقلاب جهانی را در دست گرفت. فردی ۴۵ سالگی بازنشسته می‌شود و می‌گوید همه کار تمام شد و خود این لفظ بار فرهنگی دارد و طرف را متوقف می‌کند.

 

رئیسی درباره واژه اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بیان کردند، گفت: واژه اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری در فرهنگ ما مفهوم بلندی ایجاد کرده است؛ اقتصاد مقاومتی یعنی در مقابل تکانه‌ها تکان نخورد.

 

وی بیان کرد: این نگاه که همه دارندگان مدرک به میز وصندلی نظر داشته باشند نه تولید، نگاه درستی نیست؛ در سفر پنچ شنبه گذشته‌ام به رباط کریم و هفته قبل‌تر از آن به پاکدشت، این مفهوم را دیدم، وقتی به من گفتند نیروی کار کم دارند و افراد تحصیل کرده حاضر نیستند در کارخانه‌های تولیدی کار کنند.

 

رئیس‌جمهور با تأکید بر مفهوم گسترده عدالت، به عدالت و نبوت، عدالت و معاد، عدالت انفسی، عدالت اقتصادی، عدالت آموزشی، عدالت اجتماعی اشاره و بیان کرد: هر جا از محوریت عدالت عقب ماندگی داریم، باید جبران کنیم./ تسنیم

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: