صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 12
کد خبر: ۱۶۳۰۶۵
گزارش بلومبرگ؛

بی‌تأثیر بودن تعیین سقف قیمت نفت بر درآمد روسیه

به باور اقتصاددانان جهانی، سقف قیمت «گروه هفت» برای صادرات نفت روسیه آن‌قدر پایین نیست که بخش بزرگی از درآمدهای نفتی کرملین را در سال آینده تحت تأثیر قرار دهد.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ اقتصاددانان دنیا معتقدند، سقف قیمت «گروه هفت»  بر صادرات نفت روسیه به اندازه‌ای پایین نیست که بر بخش بزرگی از درآمدهای کاخ کرملین در سال آینده تأثیرگذار باشد. حتی اگر این موضوع به کاهش تولید نفت خام منجر شود، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دست کم در کوتاه مدت همچنان پول نقد زیادی برای تداوم سیاست های خود در منطقه دارد.


سوفیا دونتس، کارشناس اقتصادی در مصاحبه با نشریه «رنسانس کاپیتال» گفت: به نظر می آید تعیین سقف قیمت 60 دلار در هر بشکه بسیار سخاوتمندانه باشد. این قیمت نزدیک به همان قیمتی است که بازار جهانی برای سال 2023 تعیین کرده بود و نزدیک به همان سطح پیشنهادی قیمت در بودجه روسیه است.

روسیه حتی با وجود هزینه‌های نظامی توانست کسری بودجه خود را با استفاده از صندوق سرمایه گذاری و استقراض از بازار اوراق قرضه داخلی به راحتی پوشش دهد


مقام های اروپایی سقفی را که هفته گذشته پس از ماه ها چانه زنی میان آمریکا و متحدانش مصوب شد، به عنوان راهکاری برای آنچه «محدود کردن ماشین جنگی روسیه» خوانده می شود، تبلیغ می کنند. این در حالی است که سقف قیمت آن قدر پایین نبود که کرملین را به کاهش قابل توجه تولید مجبور کند؛ موضوعی که می تواند به افزایش قیمت های جهانی منجر شود.


روسیه تاکنون به این اقدام پاسخ نداده است، اما مقام های ذی ربط می گویند قصد دارند به کشورهایی مانند چین و هند که به طور رسمی توافق تعیین محدودیت قیمت را امضا نکرده اند، ادامه دهند. حتی بدون تعیین سقف قیمت‌ها، کرملین این پیش بینی را کرده بود با کاهش تولید در نتیجه محدودیت‌های اعمال شده بر حمل‌ونقل و بیمه که برای تحریم تجارت روسیه در نظر گرفته شده بود، به میزان حدوداً 25 درصد از درآمدهای نفت و گاز خود کاهش یابد.


روسیه حتی با وجود هزینه‌های نظامی توانست کسری بودجه خود را با استفاده از صندوق سرمایه گذاری و استقراض از بازار اوراق قرضه داخلی به راحتی پوشش دهد.

 

تصمیم احمقانه غربی ها

در همین زمینه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه گفت، تعیین سقف قیمت نفت روسیه نه تنها به این کشور، بلکه به همه تولیدکنندگان مربوط می شود.


وی در کنفرانسی مطبوعاتی پس از سفر به قرقیزستان افزود: اگر کسی موافق باشد که مصرف کننده قیمت تعیین کند، باعث فروپاشی صنعت نفت می شود، زیرا در این صورت همواره مصرف کننده بر قیمت پایین تر پافشاری می کند.


رئیس جمهور روسیه تأکید کرد: تعیین سقف قیمت نفت به کاهش سرمایه گذاری در بخش انرژی تا حد صفر منجر و باعث افزایش فاجعه بار قیمت ها می شود و این تصمیمی احمقانه است.


پوتین گفت: البته مشکل از ما نیست، بلکه مشکل از وضعیت کلی حاکم بر انرژی جهانی است. در کل نگران بودجه روسیه نباشید. روسیه به کشورهای غیردوستی که سقف قیمتی تعیین می کنند، نفت نخواهد فروخت.

نشریه آلمانی بیلد نیز در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت: غرب در حال اعلان جنگ نفتی به روسیه است


آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه نیز گفت، مسکو در حال آماده سازی اقدامات تلافی جویانه در رابطه با معرفی محدودیت قیمت نفت روسیه به وسیله کشورهای «گروه هفت» و اتحادیه اروپا و اکنون برای ارزیابی تأثیر سقف قیمت بر بودجه بسیار زود است.


دود زیان تعیین سقف قیمت نفت در چشمان اروپا می رود

نشریه آلمانی بیلد نیز در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت: غرب در حال اعلان جنگ نفتی به روسیه است. کشورهای توسعه‌یافته اتحادیه اروپا و «گروه هفت» با هم در حال هجوم به حوزه نفت خام؛ یعنی جایی هستند که احتمال می رود بیشترین آسیب به مسکو برسد، اما خطر بسیار زیاد است و نباید فراموش کرد اروپا مقابل خود دومین تأمین کننده نفت خام جهان را دارد.


با این اقدام خطر افزایش قیمت انرژی در اروپا و سراسر جهان وجود دارد، زیرا جریان های جهانی نفت باید معکوس شود. علاوه بر این، نفت روسیه درنهایت اگر به طور کامل حذف شود، قیمت ها بیشتر افزایش خواهد یافت و این در حالی است که روسیه برای خود مشتری های جایگزین همچون چین و هند دارد که می توانند بیشتر از نفتی که به اروپا می رفت، دریافت کنند. 

نظر شما