صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 15
کد خبر: ۱۶۳۸۷۹

درگیری هواداران فوتبال در شهر‌های فرانسه با چاشنی نژادپرستی

شادمانی فرانسوی‌ها پس از پیروزی ۲ بر صفر مقابل مراکش در مرحله نیمه‌نهایی جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر، در بسیاری از شهر‌های این کشور به درگیری با هواداران مراکش انجامید و با چاشنی نژاد پرستی به خشونت کشیده شد.

به گزارش راهبرد معاصر، از تارنمای روزنامه «دیلی میل»،‌ شب گذشته و در پی صعود تیم ملی فوتبال فرانسه به فینال جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با شکست دو بر صفر تیم ملی فوتبال مراکس، هزاران پلیس ضد شورش در کشورهای فرانسه و بلژیک به منظور ساماندهی شرایط وارد عمل شدند. به طوریکه تنها ۲ هزار و ۲۰۰ پلیس در پاریس و خیابان شانزلیزه مستقر شده بودند.

تصاویر منتشر شده از شهرهای جنوبی فرانسه از جمله «نیس» و «مون پولیه» نشان می‌دهد نیروهای پلیس برای سرکوب ناآرامی ها از باتوم‌ و ماشین آب‌پاش استفاده کردند، هواداران خوشحال و ناراضی دو تیم فوتبال نیز سطل‌های زباله را آتش زده و به سمت یکدیگر اجسام مشتعل پرتاب کرده اند.

بر اساس این گزارش، در بروکسل نیز درگیری‌ میان تعداد اندکی از هواداران مراکش و نیروهای پلیس ضد شورش مشاهده شده که هواداران با پرتاب گاز اشک‌آور توسط پلیس متفرق شدند.

در این میان، تصاویری دلخراش از وقوع حادثه برای یک پسر ۱۴ ساله که بخشی از گروه بزرگی از طرفداران مراکشی بود منتشر شده است. هنگامی که این گروه در تلاش بود پرچم فرانسه را از افراد داخل یک خودروی در حال حرکت بگیرد، راننده آن با یک دور سریع،‌ این پسر را زیر میگیرد.

مقام های فرانسوی تایید کردند که نوجوان ۱۴ ساله برغم انتقال به بیمارستانی در نزدیکی محل حادثه, بعلت شدت جراحت های وارده، فوت کرده است.

 

خبرگزاری تاس نیز به نقل از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» نوشت: در درگیری بین هواداران دو تیم فوتبال شعارهای نژاد پرستانه و توهین‌آمیز شنیده شده که فرانسوی ها خواستار بازگشت مراکشی ها به کشور خودشان شده اند و همچنین هواداران عصبانی به سمت یکدیگر سنگ، بطری و همچنین زباله پرتاب می‌کردند که پلیس برای متفرق کردن جمعیت از گاز اشک آور استفاده کرد.

در تاریخ، روابط میان فرانسه و مراکش با مسائلی از جمله استعمار و استفاده از کارگران مهاجر از شمال آفریقا توسط فرانسوی ها پیوند خورده و باعث ایجاد یک رابطه متزلزل و در برخی موارد پرخاشگر شده است.

فرانسه و بلژیک هر دو محل زندگی یک جامعه بزرگ مراکشی هستند که بسیاری از آن‌ها تابعیت دوگانه دارند.

پیشتر و با رسیدن فرانسه به نیمه نهایی جام جهانی، شورش‌هایی در این کشور آغاز شد. هزاران هوادار تیم ملی مراکش بلافاصله پس از پایان بازی بین مراکش و پرتغال در خیابان‌های پاریس تجمع کردند و در میان استقرار گسترده نیروهای پلیس، پرچم مراکش را به اهتزاز در آوردند و بوق زدند.

حمله هواداران جوان مراکشی به پلیس ضد شورش در خیابان شانزه لیزه، خیابان اصلی پاریس رخ داد که موجب درگیری دو طرف شد.

پس از اینکه مراکش در جام جهانی قطر پرتغال را با نتیجه یک بر صفر شکست داد، در شهرهای لیل و آوینیون نیز ناآرامی‌هایی به راه افتاده بود./ ایرنا

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: