صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 01
کد خبر: ۱۷۴۹۰۷
حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

بایدها و نبایدهای سفر گروسی به ایران

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ثابت کرده است تحت تأثیر فضاسازی‌های آمریکا و غرب عمل می‌کند، گفت: مردم و مسئولان جمهوری اسلامی انتظار دارند رافائل گروسی داوری کاملاً منصفانه نسبت به فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و تحت تأثیر فضاسازی‌ها و اتهام‌زنی ها قرار نگیرد.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: سفر آینده رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران یک‌سری مقدماتی داشت و با حضور هیئت پنج نفره، مذاکرات فشرده‌ای در هفته گذشته به ریاست معاون پادمانی آژانس انجام شد.

 

وی فضا را برای این سفر مناسب ارزیابی کرد و افزود: امیدواریم سفر نویدبخش همکاری ایران با آژانس در چارچوب موضوعات حرفه‌ای و بی‌طرفانه بدون دخالت کشورهای غربی باشد. در عین حال همواره نگرانی‌هایی برای ما با توجه به دخالت‌های سیاسی وجود دارد و متأسفانه کشورهای غربی سعی دارند از همه ابزارهای بین‌المللی به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند.

 

اگر سفر روزهای آتی گروسی به ایران ناظر بر تداوم رفتارها و سیاست های خصمانه ضد ایرانی باشد، به نظر می آید غربی ها باید بدانند می تواند آخرین سفر گروسی به ایران باشد

 

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره سفر احتمالی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران و ملاحظاتی که در این سفر به صورت دوجانبه باید رعایت شود، به «راهبرد معاصر» گفت: از سال 2015 و بعد از امضای توافقنامه تاکنون طبق آمارهای رسمی و گزارش بازدیدهای مختلف، ایران به تمامی تعهدات مندرج در بندهای توافقنامه برجام عمل کرده است. با وجود این، آمریکا و اروپا به انجام تعهدات بین المللی خود در برابر ایران وقعی ننهادند.

 

وی افزود: جامعه جهانی ثابت کرده است با عقلانیت و توجه به امور ملت‌های مستقل و آزاده اداره نمی شود و نوعی قانون جنگل بر جهان حاکم است که به جای روابط مسالمت آمیز و احترام به حقوق ملت‌ها، هژمونی آمریکا و قانون جنگل بر فضای تعاملات بین المللی حاکم است.

 

کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: گروسی نشان داده است شخصیت مستقلی ندارد و زیر فشار آمریکا و تروئیکای اروپا (انگلیس، فرانسه و آلمان) گزارش های خود را به شورای حکام ارائه می‌کند؛ به‌گونه‌ای که در هشت سال گذشته چندین قطعنامه از سوی شورای حکام منتشر شده است، بنابراین می توان گفت، آژانس تحت تأثیر لابی صهیونیستی، آمریکا و اروپاست و نگاه منفی به فعالیت صلح انگیز هسته ای ایران دارد.

 

هانی زاده معتقد است: اگر سفر روزهای آتی گروسی به ایران ناظر بر تداوم رفتارها و سیاست های خصمانه ضد ایرانی باشد، به نظر می آید غربی ها باید بدانند می تواند آخرین سفر گروسی به ایران باشد. اگر بار دیگر گروسی بخواهد تحت تأثیر آمریکا و اروپا علیه ایران جریان سازی کند، واقعیت فعالیت های هسته‌ای ایران را در ارائه گزارش خود لحاظ نکند و بازیچه دست دولتمردان غربی باشد، انتظار می رود ایران از«ان.پی.تی» خارج شود و به سرعت تصمیم قاطعی برای قطع همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی اتخاذ کند.

 

وی تصریح کرد: مردم و مسئولان جمهوری اسلامی انتظار دارند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داوری کاملاً منصفانه ای نسبت به فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و به تبع آن تحت تأثیر فضاسازی‌ها و اتهام زنی ها قرار نگیرد.

 

هانی زاده عنوان کرد: آخرین اتهام وارد شده به ایران غنی سازی 84 درصدی است که هیچ‌گاه درست نبوده، زیرا ایران به این سمت حرکت نکرده و آنچه مطرح می شود، سلسله اتهام زنی هایی برای ادامه تحریم‌ها علیه ایران است که از آن به عنوان دستاویز استفاده می شود.

 

کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: امیدواریم مسئولان مربوط در این موضوع کمترین اجحافی به خرج ندهند و بر این موضوع تأکید کنند در صورت تداوم فضاسازی ها علیه برنامه های هسته‌ای ایران، اجازه سفر گروسی به تهران داده نمی شود، ضمن اینکه ایران مسیر دیگری را در پیش خواهد گرفت.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: