صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۰۲۶۷

سفر نخست وزیر چین به آلمان

نخست وزیر چین در جریان سفر به آلمان به دیدار رئیس جمهور این کشور در شهر برلین رفت.

به گزارش راهبرد معاصر، «لی کیانگ»، نخست وزیر چین در سفر به آلمان به دیدار «فرانک والتر اشتاینمایر»، رئیس جمهور این کشور رفته و از آمادگی کشورش برای همکاری با برلین در راستای «کمک به موفقیت و ثبات جهانی» خبر داد.

 

به نوشته «خبرگزاری فرانسه» لی کیانگ ماه مارس گذشته به سمت نخست وزیری چین منصوب شد و از روز دوشنبه عازم سفر به دو کشور اروپایی آلمان و فرانسه شده است.

 

به نوشته خبرگزاری فرانسه، رئیس جمهور آلمان در دیدار با نخست وزیر چین درخواست تقویت گفتگو بین پکن و واشنگتن را مطرح کرد.

 

«سرستین گملین»، سخنگوی اشتاینمایر در توئیتر نوشت، رئیس جمهور آلمان در این دیدار بر اهمیت روابط چین و آمریکا برای «همکاری و امنیت جهانی» تاکید کرده است.

 

اشتاینمایر همچنین «خواستار تقویت مجاری ارتباط بین این دو کشور شد.»

 

خبرگزاری «شینهوا» نوشت، لی کیانگ نیز گفت، چین آماده همکاری با آلمان با هدف کمک به «موفقیت و ثبات جهانی» است.

 

تور سفرهای اروپایی نخست وزیر چین بعد از سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا به پکن به اجرا درآمد.

 

«کین گانگ»، وزیر امور خارجه چین که هم اکنون به خاطر سفر بلینکن در کشورش حضور دارد، با «آنالنا بائربوک»، همتای آلمانی خود گفتگوی تلفنی انجام داد. به نوشته شینهوا، وزیر خارجه چین در این گفتگوی تلفنی درخواست کرد، پکن و برلین همکاری را به جای تقابل در پیش بگیرند.

 

مقام‌های کابینه دولت‌های چین و آلمان روز سه‌شنبه مذاکراتی را تحت نظارت لی کیانگ و «اولاف شولتز»، صدر اعظم آلمان برگزار می‌کنند. سند استراتژی امنیت ملی آلمان که چند روز قبل انتشار پیدا کرد احتمالا بر این مذاکرات تاثیر خواهد گذاشت.

 

آلمان در این سند چین را متهم به عمل کردن بر خلاف منافعش، «وارد کردن فشار فزاینده» به امنیت بین المللی و بی اعتنایی به حقوق بشر کرده اما همزمان همکاری با چین در حوزه مسائل جهانی همچون مبارزه با تغییرات آب و هوایی را ضروری دانسته است.

 

دولت چین به این مواضع و همچنین توصیف آلمان از این کشور به عنوان یک «شریک، رقیب و حریف نظام‌مند» در این سند اعتراض و تاکید کرده، این برچسب زنی‌ها تنها «جهان را به ورطه تفرقه و تقابل می‌کشاند.»/ فارس

برچسب ها
نظر شما