صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۸:۱۱
  • سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
  • Tuesday 15 August 2023
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۴۲۵
محمدعلی بصیری، تحلیلگر مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

چرا دشمن به دنبال ایجاد ناامنی در کشور است؟

محمدعلی بصیری، تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه تبادل زندانیان با آمریکا و آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران اثرات مطلوبی روی بازار و شاخص کالاها گذاشت، گفت: موفقیت به‌دست‌آمده ضدانقلاب و دشمنان خارجی را عصبانی و تحریک کرد با تدارک حمله تروریستی به حرم حضرت شاه‌چراغ موضوعات مثبتی همچون مهار تورم، گسترش تجارت خارجی و بهبود معیشت مردم را به لحاظ روانی تحت تأثیر قرار دهند.

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چند هفته پیش با انهدام شبکه‌های تروریستی به وسیله وزارت اطلاعات که قصد انجام اقدامات ناامن‌ساز را در نقاط مختلف کشور و به ویژه مکان های مذهبی داشتند، گفته شد یکی از تاکتیک‌های ویژه حریف شکستن خط امنیتی یا به عبارتی اقتدار امنیتی با هدف یارگیری در کف خیابان است.


از این رو  در بررسی‌های مقدماتی به نظر می‌آید انتخاب مجدد حرم حضرت شاهچراغ برای این عملیات تروریستی و در این مقطع زمانی با چنین هدفی انجام شده باشد؛ به ویژه با توجه به اینکه با انهدام گسترده تیم‌های تروریستی در کشور نمی‌توان این عملیات را از زنجیره قبلی جدا کرد.


نکته اینجاست حساب‌های ضدانقلاب و وابسته بیش از آنکه از عبارت «کار خودشونه» که در آبان 1401 با اهداف خاص شکل ‌گرفت استفاده کنند، با کنایه به وضعیت امنیتی در کشور پرداختند و به دنبال شکستن اقتدار امنیتی نظام هستند.


به نظر می آید هدف از عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ که با عجله عجیب داعش در پذیرش مسؤلیت آن همراه شد، جلوگیری از فرسایش روحیه و انگیزه ضدانقلاب و کاهش نرخ ارز به عنوان تبعات حتمی آزادسازی ۶ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران است. موضوعیت تکرار ترور در همان مکان نیز از حیث تحقیر دستگاه امنیتی کشور است که با هشیاری مردم و رسانه ها در همان نطفه خفه شد.

باید با مدیریت درست مانع از اثرگذاری التهابات روانی حمله تروریستی حرم حضرت شاهچراغ روی بازار و اقتصاد کشور شد


محمدعلی بصیری، تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره اینکه چرا شاهد حمله مجدد به حرم شاهچراغ شیراز بودیم و چه ارتباطی با ازسرگیری فتنه ضدانقلاب دارد، به «راهبرد معاصر» گفت: حمله به حرم حضرت شاهچراغ در شیراز از این منظر باید بررسی و تحلیل همه جانبه شود که عوامل پشت پرده تدارک آن به دنبال تحقق اهدافی همچون ناامن سازی و ایجاد آشوب در آستانه فصل بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستند.


وی افزود: حمله به حرم شاهچراغ را از بُعد دیگری نیز می توان ارزیابی کرد و آن حفظ امنیت ایران است. با توجه به اینکه یکی از دستاوردهای مهم نظام جمهوری اسلامی با وجود بی ثباتی کشورهای منطقه و همسایگانمان، استقرار امنیت بسیار بالا در کشور است، می توان ادعا کرد جمهوری اسلامی پرچمدار ثبات و امنیت در منطقه به شمار می رود.


تحلیلگر مسائل بین‌الملل تصریح کرد: آمریکا با همراهی محور شرارت منطقه، یعنی رژیم صهیونیستی و همکاری کشورهای غربی و گروه‌های نیابتی خود در منطقه تلاش می کند امنیت ایران را به اشکال مختلف ازجمله حملات تروریستی تحت الشعاع قرار دهد تا شاخص امنیت را به عنوان دستاوردی مهم از بین ببرد و به افکار عمومی این گونه القا کند که ایران در این زمینه عملکرد موفقی نداشته است.


بصیری معتقد است: حملات کور به حرم شاهچراغ، مجلس شورای اسلامی، مرقد حضرت امام خمینی (ره) و مشهد الرضا (ع) و عملیات های انتحاری که بعضاً در استان های مرزی مانند سیستان و بلوچستان انجام می شود، ادامه روندی است که نشان می دهد آمریکا و رژیم صهیونیستی مایل هستند امتیاز مثبت جمهوری اسلامی، یعنی امنیت را تحت الشعاع قرار دهند و خدشه‌دار کنند.


وی درباره نگرانی دشمنان داخلی و خارجی از دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم و ارتباط این موضوع با برهم زدن آرامش بازارهای مختلف گفت: یکی از مهم ترین شعارهای دولت سیزدهم گره نزدن معیشت مردم به برجام است. با وجود تداوم تحریم ها و بازنگشتن آمریکا به اجرای توافقنامه هسته ای، دولت تلاش کرد با توسعه دیپلماسی اقتصادی و عادی سازی ارتباط با کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای، بدون اتکا به برجام اقتصاد را مدیریت ‌کند. طبعاً توفیق دولت در تحقق این وعده که به کاهش تورم تیر ماه و بهبود وضعیت معیشتی مردم منجر شده، در تدارک حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ بی تأثیر نبوده است.


تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: تبادل زندانیان با آمریکا و آزادسازی اموال بلوکه شده ایران که اثرات مطلوبی روی بازار و شاخص کالاها گذاشت، ضدانقلاب و دشمنان خارجی را تحریک کرد با تدارک حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ موضوعاتی همچون مهار تورم، گسترش تجارت خارجی و بهبود معیشت مردم را که به لحاظ روانی آثاری روی نرخ ارز و بازار دارایی ها می گذارد، تحت تأثیر قرار دهند.


بصیری با بیان اینکه باید با مدیریت درست مانع از اثرگذاری التهابات روانی حمله تروریستی حرم حضرت شاهچراغ روی بازار و اقتصاد کشور شد، عنوان کرد: این موضوع باید به سرعت مدیریت شود و مانع از تحقق آثار روانی آن بر آثار مثبت دستاوردهای اقتصادی سیاست خارجی و تجاری کنونی شد.

توفیق دولت در تحقق وعده هایش که به کاهش تورم تیر ماه و بهبود وضعیت معیشتی مردم منجر شده، در تدارک حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ بی تأثیر نبوده است


وی درباره انگیزه های کلید زدن آشوب و فتنه در کشور بعد از حمله تروریستی به حرم شاهچراغ عنوان کرد: با وجود اینکه آشوب‌های جریان زن، زندگی، آزادی که هزینه های مادی و معنوی قابل توجهی برای کشور ایجاد کرد، در 6 ماه گذشته کاملاً برچیده شده و کشور به سمت آرامش و ثبات هدایت شده است، به نظر می آید ضدانقلاب و دشمنان خارجی که مایل به زنده کردن آشوب و اغتشاشات هستند. در این راستا از هفته های گذشته در فضای مجازی زمینه های آشوب را کلید زده اند و تلاش می کنند در شهریور ماه و زمان آغاز مدارس و بازگشایی دانشگاه ها اعتراضات را ازسر بگیرند.

 
بصیری افزود: ضدانقلاب و دشمنان خارجی مدت هاست مستقیم و غیر مستقیم تلاش می کنند بخشی از بدنه جامعه را علیه  نظام تحریک کنند و به همین دلیل از حمله تروریستی شیراز خشنود هستند. آنها تلاش می کنند با هر ابزار و از هر فرصتی برای تحریک جامعه استفاده کنند.


وی عنوان کرد: نیروهای امنیتی و مردم باید بدانند دشمن آرامش کشور را نمی خواهند مایل است درگیری های خیابانی و اغتشاشات کلید زده شود؛ به همین دلیل جوانان باید مراقب باشند و با گروه های برهم زننده آرامش اجتماعی، اقتصادی و سیاسی همراهی نکنند تا بسترهای لازم برای تحقق خواسته دشمن در کلید زدن آشوب ایجاد نشود.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: