صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۷:۴۷
  • چهارشنبه ۰۶ مهر ۱۴۰۱
  • Wednesday 28 September 2022
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 25
کد خبر: ۲۰۱۳۶
واکاوی ابعاد مختلف مصوبات مجلس شورای اسلامی در حوزه «اقدام متقابل»

طرح‌های ضدآمریکایی مجلس و مقابله با اقدامات کنگره آمریکا بر علیه ایران

حفظ اقتدار ایران در مقابل آمریکا و انگلیس در مسأله نفتکش ایرانی و نفتکش توقیف شده انگلیسی این امر را اثبات کرد که سکوت در مقابل زیاده‌خواهی و پررویی دشمن نه تنها به صلاح نیست بلکه او را پرروتر خواهد کرد و در مقابل، ایستادگی و در مواقعی حتی مقابله به مثل عزت و اقتدار را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ چهل سال است از پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد انقلابی که از همان ابتدا منافع سران غرب بالاخص آمریکا در منطقه غرب آسیا را به مخاطره انداخت. این امر سبب شد آمریکا از همان ابتدای امر به دنبال سنگ‌اندازی و مشکل تراشی برای انقلاب مردمی ایران باشد و بخواهد با تحریم‌های سیاسی، بین‌المللی و اقتصادی مقابل رشد، توسعه و پیشرفت ایران را بگیرد.

 

سال‌ها از این دشمنی آمریکا علیه ایران گذشت تا آنکه ایران و آمریکا در برهه‌ای از تاریخ به پای میز مذاکره رسیده و برجام را به عنوان نتیجه این مذاکرات بلندمدت به جهانیان معرفی کردند. اما برجام هم نتوانست روند تحریم‌ها و دشمنی‌های آمریکا با ملت ایران بگیرد و در ادامه این خصومت با نقض آشکار این توافق بین‌المللی ادامه یافت و در نهایت ایالات متحده از برجام خارج شد و پس از آن هر روز تحریمی علیه جمهوری اسلامی وضع کرد؛ تا جایی که کنگره آمریکا به صورت فعال، طرح‌ها و ولوایح مختلفی را علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساند.آنها ظرف سه سال نزدیک به 300 طرح مختلف چه در زمینه گردشگری و علمی و چه در زمینه اقتصادی و سیاسی علیه کشورمان به تصویب رساندند.

 

همزمان با اقدامات دولت و قوه مقننه در آمریکا، مجلس شورای اسلامی در مقابل این کنش سکوت اختیار کرده و جز چند طرح نمادین و غیر اجرایی کاری نکرده بود. رهبر معظم انقلاب هم با ابراز گلایه‌مندی از وکیلان ملت و دولتمردان خواستار حرکتی در مقابله هجمه‌ های ایالات متحده آمریکا شدند. واکنشی در برابر تحریم های زنجیره‌ای دولت و مجلس آمریکا که به عنوان یک رهبرد پایاپای ِ مقابله‌ای به توان از ظرفیت‌های آن استفاده کرد.

 

20 طرح ضد آمریکایی روی میز مجلس

این امر موجب شد پژوهشگران به کمک مجلس شورای اسلامی بیایند و با پژوهش و بررسی و ترجمه مصوبه‌های کنگره آمریکا علیه ایران، آن‌ها هم دست به طراحی طرح‌هایی ضدآمریکایی بزنند که این بار برخلاف دفعات پیش کاملاً هم اجرایی است. فارغ از اینکه چقدر دولت نسبت به این طرح‍ها روی خوش نشان داد یا نداد و چقدر نسبت به اجرای آنها اراده دارد یا ندارد باید بگوییم پژوهش‌های انجام شده پیرامون این امر نهایتا به طراحی 10 طرح ضد آمریکایی در مرحله نخست و 10 طرح بعدی در مرحله دوم انجامید. طرح‌هایی که هر یک گوشه‌ای از عزت و اقتدار ایران اسلامی را با اجرا به تصویری جهانی خواهد کشید.

 

حمایت از آب های سرزمینی

شاید اولین و مهمترین طرح در این زمینه طرح حمایت از امنیت آب‌های سرزمینی است؛ این طرح با توجه به اقدامات خصمانه و تحریک‌آمیز ایالات متحده آمریکا در منطقه، دولت ایران را موظف می‌کند به منظور تأمین امنیت حمل و نقل آبی تنگه هرمز از کلیه شناورهای تجاری و نظامی اعم از کشتی‌ها و ناوها که قصد عبور از آب‌های تنگه هرمز را دارند عوارض تأمین امنیت اخذ کند این امر نه تنها ارمغان‌آور امنیت در منطقه خواهد شد بلکه برای کشور هم در مقابل هزینه تأمین امنیت درآمدزایی خواهد کرد و از طرفی هم دست آمریکا را در تشکیل ائتلاف‌هایی از این دست و به بهانه تأمین امنیت در منطقه کوتاه خواهد کرد.

 

همسایه‌های میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا مراقب باشند!

دومین طرح در این زمینه طرح الزام دولت به اقدام مقتضی علیه کشورهای همسایه ای که در این شرایط تحریم‌های آمریکا علیه ایران، میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند. در توضیح این طرح آمده است نظر به ضرورت حفظ امنیت ملی، چنانچه از سوی پایگاه‌های آمریکایی حاضر در کشورهای همسایه، اقدامی علیه منافع و امنیت ایران انجام شود، دولت ایران تبعات این اقدام را متوجه کشور مزبور دانسته و نسبت به اقدام لازم علیه آن کشور تدبیر لازم را خواهد نمود.

 

تنبیه شرکت های بدعهد در زمانه تحریم‌ها

طرح الزام دولت به اقدام قانونی علیه شرکت‌هایی که به تحریم‌های ضدایرانی آمریکا پیوستند هم طرح دیگری است که با توجه به ضرورت حفظ منابع ملی در مقابل اقدامات خصمانه آمریکا در قراردادهای تجاری دولت یا شرکت های تابعه ایران، شرکت‌ها یا طرف‌های خارجی در صورت عدم پایبندی به تعهدات خود در قراردادها آن هم به بهانه تحریم‌های ضدایرانی آمریکا، متعهد به پرداخت جریمه معادل درصدی از کل قرارداد گردند.

در تحلیل این طرح‌ها باید عنوان کرد این طرح ها نه تنها زمینه اجرایی دارند بلکه هر کدام گوشه ای از عزت و اقتدار ایران را با وجود تحریم ها به ملت ایران باز می‌گرداند.

 

غرامت از اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا

الزام دولت به پیگیری و جبران خسارات ناشی از اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در خصوص اتباع ایرانی طرح دیگری است که که این موضوع را گوشزد می‌کند که اگر آمریکا مانند حادثه حمله به هواپیمای مسافربری ایران در سال 67 یا امثال آن و از طرق مختلف از قبیل نظامی، اطلاعاتی، سیاسی و پزشکی و ... دست به نقض حقوق بشر حالا یا مستقیم یا در پوشش فعالیت‌های اقتصادی، علمی و پزشکی؛ بیولوژیکی و حتی صنعتی بزند، دولت ایران از طریق پیگیری های حقوقی نسبت به اخذ غرامت از اقدامات و جنایات علیه ایران در محاکم ذی صلاح بتواند غرامت کسب کند.

 

تاسیس موزه جنایات آمریکا

طرح تأسیس موزه جنایات آمریکا با همکاری‌های بین‌المللی و به تصویر کشیدن جنایات ضد حقوق بشری آمریکا در ابعاد مختلف نظامی، اقتصادی، علمی و صنعتی طرح دیگری است که نوعی کار فرهنگی محسوب می شود که به گفته کارشناسان و پژوهشگران در حوزه گردشگری هم می تواند موجب جذب گردشگر و مخاطب داخلی و خارجی نیز خواهد شد.

 

سرفصل جنایات آمریکا در کتب درسی

طرح الزام دولت به تأمین سرفصل های کتب درسی پیرامون جنایات آمریکا و اقدامات ضد حقوق بشری در کشورهای جهان، منطقه و خود کشور ایران به منظور آشنایی هر چه بیشتر دانش‌آموزان و آینده‌سازان به عنوان سرمایه های اصلی این مرز و بوم هم طرحی فرهنگی برای مقابله با طرح‌های کنگره آمریکا است که علاوه بر به تصویر کشیدن چهره منفور جهانی آمریکا سبب ثبت تاریخی این جنایات در کتب درسی خواهد شد.

 

باشگاه کشورهای تحریم شده

طرح تشکیل باشگاه کشورهای تحریم شده توسط ایالات متحده طرح دیگری است که این الزام را ایجاد می کند که ایران روابط تجاری با این کشورها را در اولویت قرار دهد و از ظرفیت های اقتصادی این کشورها استفاده کند.

جایگزینی کالا و خدمات داخلی در مقابل کالا و خدمات خارجی طرح دیگری از سلسله طرح‌های اعلام وصول شده به مجلس برای مقابله با تحریم‌های آمریکاست که خواهد توانست هم چرخ کارخانجات داخلی را به چرخش وادارد  و هم پشتوانه‌ای داخلی با وجود تحریم‌ها ایجاد کند.

 

شکایت از هالیوود

شکایت از هالیوود یکی از محورهای مهمی است که با توجه به تولیدات ضد ایرانی و تمسخر فرهنگ و تمدن ایرانی مانند فیلم 300 که چهره‌ای خشن و متوحش از ایرانی‌ها به نمایش گذاشته می‌شود نیازمند پیگیری است و این نیز به عنوان یکی از طرح‌های ضدآمریکایی در مجلس اعلام وصول شده است چنانچه به گفته کارشناسان این امر پیش از این در دنیای عرب مطرح و نتیجه گرفته است.

 

بهره سخن

به طور کلی طرح‌های سری دوم که در آستانه سالروز کودتای 28 مرداد ارائه شده است اقداماتی در مقابل کنگره آمریکا است که هر گونه اقدامات ضد ایرانی از سوی کنگره آمریکا با اقدامی متناسب پاسخ داده می‌شود. پیگیری حقوقی کودتای 28 مرداد در دادگاه‌های بین‌المللی و احقاق حقوق ملت ایران در این حوزه خصوصاً تاراج نفت بعد از این کودتا توسط آمریکا و انگلیس، همچنین پیشگیری از هر گونه خود تحریمی، همکاری و همسویی نهادها و شرکت ها و مؤسسات داخلی با تحریم‌های آمریکا در حوزه بین‌الملل، در حوزه فرهنگی هم حمایت از کنفرانس افق نو و در حوزه نظامی هم رسانه‌ای کردن اطلاعات پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه از مهمترین محورهای این طرح ها به شمار می‌رود.

حفظ اقتدار ایران در مقابل آمریکا و انگلیس در مسأله نفتکش ایرانی و نفتکش توقیف شده انگلیسی این امر را اثبات کرد که سکوت در مقابل زیاده‌خواهی و پررویی دشمن نه تنها به صلاح نیست بلکه او را پرروتر خواهد کرد و در مقابل، ایستادگی و در مواقعی حتی مقابله به مثل عزت و اقتدار را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: