صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۳ - ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 29
کد خبر: ۲۱۰۸۴۴

چرا افراد مبتلا به آلزایمر سردرگم می‌شوند؟

بر اساس یافته های آزمایش های جدید، محققان زوال عقل آسیب هایی را در نواحی بسیار تکامل یافته مغز پیدا کرده اند که معمولاً به ما در تشخیص اطلاعات جدید کمک می کند.

به گزارش راهبرد معاصر، علت سردرگمی که افراد مبتلا به زوال عقل هنگام وقوع اتفاق غیرمنتظره ای تجربه می کنند، می تواند به شبکه خاصی در مغز مربوط شود. تحقیقات جدید درک ما را از این ارتباطات عصبی توسعه داده و به بیماران کمک می کند تا موقعیت ها را بهتر مدیریت کنند.

 

یک مطالعه جدید توسط پزشکان و محققان دانشگاه‌های کمبریج و آکسفورد، داده‌های یک دهه را جمع ‌آوری کرده تا نشان دهد که چگونه تغییرات مغز در بیماران زوال عقل، از جمله آن‌هایی که آلزایمر دارند، بر واکنش‌های آن‌ها به موضوعات جدید تأثیر می ‌گذارد.

 

برای انجام این کار پژوهشگران از تکنیکی به نام مگنتوآنسفالوگرافی استفاده کردند که می تواند هزار بار در ثانیه مغز را اسکن کند. این امر به محققان اجازه داد تا ببینند که مغز یک فرد دقیقاً چگونه باید به یک رویداد غیرمنتظره پاسخ دهد و آن را با مغز یک بیمار مبتلا به زوال عقل مقایسه کند.

 

گفتنی است که مگنتوآنسفالوگرافی (MEG) یک آزمایش پزشکی غیر تهاجمی است که میدان های مغناطیسی تولید شده توسط جریان های الکتریکی مغز را اندازه گیری می کند. این آزمایش برای نقشه برداری از عملکرد مغز و شناسایی محل دقیق منبع تشنج های صرع انجام می شود.

 

دکتر توماس ای کوپ (Thomas E Cope) یکی از پژوهشگران این مطالعات در دانشگاه کمبریج در این باره گفت: این تست منفی عدم تطابق نامیده می شود که در آن می توانید افراد را در یک اسکنر قرار دهید و سپس همان محرک را اجرا کرده و بارها آن را تغییر دهید. به گزارش سیناپرس، او ادامه داد: در اینجا ما از یک بوق به عنوان یک محرک شنیداری استفاده می کنیم.

 

در این آزمون، تغییر می تواند فقط یک زیر و بم متفاوت یا یک ریتم جدید باشد. با این حال، نحوه واکنش مغز به این موضوع مانند هر غافلگیری دیگری در زندگی واقعی، مانند تغییر موضوع صحبت در میانه گفتگو، یا جابجایی اثاثیه اتاق عمل می کند.

 

در یک مغز سالم، پاسخ در دو مرحله است. کوپ گفت: اولین مورد با سیستم شنوایی توجه به صدا مرتبط است، در حالی که فعالیتی که در ادامه اتفاق می افتد در ناحیه متفاوتی از مغز است که تفاوت را تشخیص می دهد. زمانی که مغز بداند صدا متفاوت است، واکنش نشان می دهد.

 

اما به گفته کوپ، در بیماران مبتلا به زوال عقل، مغز آنها به آنها نمی گفت که تغییری رخ داده است و به آنها دستور نمی داد که در مورد آن چه کاری انجام دهند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد مبتلا به زوال عقل هنگام وقوع رویدادهای غیرمنتظره دچار مشکل می شوند./ صد آنلاین

نظر شما