صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 17
کد خبر: ۲۲۵۸۴
در نشست آنکارا چه گذشت؟

از سوئیفت روسی تا استناد پوتین به قرآن

نشست سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه در رابطه با چگونگی حل بحران سوریه روز گذشته در آنکارا برگزار شد. نشست فوق با دیدارهای چند جانبه و حواشی متعددی همراه بود.

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا و حول محور چگونگی حل چالش انسانی حاکم بر سوریه، روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای به کار خود پایان داد.

 

روسای جمهور سه کشور ترکیه، روسیه، ایران در بیانیه پایانی خود در پنجمین نشست سران در آنکارا درباره سوریه بر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی این کشور و پای‌بندی به مصوبات سازمان ملل تاکید کردند.

 

سران سه کشور همچنین مخالفت خود با ایجاد گروه‌های جدید به بهانه مبارزه با تروریسم در سوریه را ابراز داشتند.

 

آنها همچنین بر امنیت و ثبات در شمال شرقی سوریه براساس حاکمیت و احترام به تمامیت ارضی این کشور تاکید کردند.

 

رهبران سه کشور همچنین تصمیم آمریکا درباره بلندی های جولان را ناقض حقوق بین الملل و تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه دانسته و آن را محکوم کردند.در ادامه به مهمترین رخدادهای صورت پذیرفته در این نشست سه جانبه خواهیم پرداخت.

 

پوتین: با تلاش‌های سه جانبه میزان خشونت در سوریه کاهش یافته است

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه و در نشست خبری سه‌جانبه با همتایان خود از ترکیه و ایران اوضاع در استان «ادلب» سوریه را «نگران‌کننده» توصیف کرد.

 

به نوشته خبرگزاری آناتولی، پوتین در بخش دیگری از اظهاراتش در این کنفرانس خبری مشترک با «حسن روحانی» و «رجب طیب اردوغان»، روسای جمهور ایران و ترکیه تصریح کرد با همکاری مشترک ایران، روسیه و ترکیه سطح خشونت در اراضی سوریه کاهش داشته است.

 

رئیس‌جمهور روسیه گفت نشست سه‌جانبه در خصوص سوریه در آستانه موثرین ساز و کار برای کمک به روند حل و فصل مسائل در این کشور است.

 

پوتین اضافه کرد ترکیه، روسیه و ایران، بنیان‌هایی برای حل و فصل دائمی بحران سوریه ایجاد کرده‌اند.

 

روحانی: ایده تغییر رژیم در سوریه شکست خورده است

حجت الاسلام حسن روحانی هم در این در این نشست سه جانبه اظهار داشت: «مهم‌ترین دستور کار ما ارزیابی تلاش‌های سه کشور جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه برای خاتمه دادن به بحران سوریه از طریق مسالمت‌آمیز، مبارزه با تروریسم، کمک به تشکیل کمیته قانون اساسی، بازگشت آوارگان، تبادل بازداشت شدگان و ربوده شدگان، بهبود کمک رسانی انسان‌دوستانه، بازسازی و همچنین ارزیابی تلاش‌های بین‌المللی در این زمینه می‌باشد.»

 

وی بیان داشت: «اکنون با گذشت دو سال و نیم از آغاز این روند، علاوه بر موفقیت‌ها و دستاوردهای جدید آن، شاهد بالندگی و تقویت جایگاه و تأثیرگذاری این روند در کمک به سوریه و جامعه بین‌المللی برای پشت سر گذاشتن مشکلات و تنش‌ها در این کشور هستیم.»

 

رئیس جمهور همچنین خاطر نشان کرد: «جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته معتقد است بحران سوریه تنها راه‌حل سیاسی دارد و این مهم صرفاً از طریق تعامل سازنده و مشارکت کلیه آحاد مردم سوریه به انجام می‌رسد. دولت و مردم سوریه - با همه تنوعی که دارند - خود قادرند این راه سرنوشت‌ساز و البته خطیر را بپیمایند. جمهوری اسلامی ایران از ابتدا بر ناکارآمدی راه‌حل نظامی برای پایان بخشیدن به این بحران تأکید کرده است و این حقیقت هنوز پابرجا است.»

 

وی ادامه داد: «اکنون پس از گذشت حدود 9 سال از بحران سوریه و بر مبنای تجربیات حاصله از آن، همچنان بر این باوریم که دیدگاه تغییر نظام که برخی به دنبال آن بودند، ناکام و شکست خورده است. بحران سوریه و سایر بحران‌های مشابه در منطقه، باید با راه‌کارهای صلح‌آمیز و توسط مردم خود آن کشور حل و فصل شود. تلاش ما در طول سال‌های گذشته و به ویژه پس از متمرکز شدن فعالیت‌ها در چارچوب روند آستانه، همواره بر مبنای تسهیل روند گفتگو و تشویق دولت و معارضه برای پیوستن به این مهم بوده است.»

 

اردوغان: حفظ تمامیت ارضی سوریه در اولویت است

رئیس‌جمهور ترکیه هم در این نشست بر حفظ وحدت و تمامیت ارضی سوریه و حل سیاسی بحران این کشور تاکید کرد.

 

رئیس‌جمهور ترکیه تاکید کرد که «ما همیشه تلاش داشتیم که وحدت اراضی سوریه را حفظ و بحران این کشور را از راه سیاسی حل کنیم».

 

وی اعلام کرد که «به تلاش‌های خود در چارچوب نشست سه‌جانبه برای رسیدن به مرحله جدید از طریق خشکاندن ریشه تروریسم در شرق فرات ادامه خواهیم داد».

 

رئیس‌جمهور ترکیه افزود: «ترکیه، روسیه و ایران باید تحرکات بیشتری را برای جایگزین کردن صلح در سوریه انجام دهند».

 

اردوغان تاکید کرد که تنها پیش‌نویس بیانیه نشست آستانه است که بر اساس آن می‌توان به راه‌حل‌های مفید و ملموس برای خاموش کردن آتش درگیری در سوریه، دست یافت.

 

پوتین: برجام جایگزینی ندارد

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه دوشنبه بعد از دیدار با «حسن روحانی» و «رجب طیب اردوغان»، روسای جمهور ایران و ترکیه درباره توافق هسته‌ای برجام اظهارنظر کرد.

 

به نوشته خبرگزاری ایتارتاس پوتین گفت که «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، علی‌رغم خروج آمریکا از آن هنوز زنده است و جایگزینی برای آن وجود ندارد.

 

پوتین در بخش دیگری از سخنانش گفت دیدار دوجانبه او با رئیس‌جمهور ایران در حاشیه نشست سه‌جانبه آنکارا بر تلاش جهت حفظ برجام متمرکز بوده است.

 

رئیس‌جمهور روسیه گفت: «نظر ما این است که این توافق هسته‌ای، علی‌رغم خروج آمریکا از آن هنوز زنده است. سایر شریکان در این توافق هم همین نظر را نارند. هیچ جایگزین منطقی برای این توافق وجود ندارد.»

 

وی اضافه کرد: «روسیه نهایت تلاش خودش را برای اطمینان از اجرای کامل برجام انجام می‌دهد.»

 

روحانی: آمریکایی‌ها در سوریه اهداف بسیار خطرناکی را مد نظر دارند

 

حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور پس از برگزاری نشست سه جانبه با روسای جمهوری ترکیه و روسیه در کنفرانس خبری اظهار داشت: نشست مفید و سازنده بود که امروز به میزبانی ترکیه و جناب آقای اردوغان شاهد بودیم.

 

وی ادامه داد: در این نشست، فرصتی بود که یک بار دیگر بر همه فعالیت هایی که طبق روند آستانه انجام شده؛ هم تحولات سیاسی و هم تحولات میدانی را مورد بررسی قرار دهیم. ما در اکثریت قریب به اتفاق مسائل سوریه اتفاق نظر دارند همه ما نسبت به مسئله یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه نظر واحد داریم و همه ما با حضور نیروهایی که در امور سوریه بدون دعوت دولت قانونی سوریه مداخله می‌کنند که نمونه آن آمریکا است (مخالف هستیم).

 

روحانی گفت: آمریکایی ها در طول این مدت یا به تروریست‌ها کمک کردند یا مداخلات نابجا در سوریه انجام دادند و اهداف بسیار خطرناکی را مد نظر دارند آنها در فکر تجزیه سوریه هستند که برای همه کشورهای منطقه از جمله این سه کشور قابل قبول نیست.

 

وی ادامه داد: سوء نیت آمریکایی‌ها از اینجا آشکار می‌شود که بخشی از خاک سوریه یعنی بلندی‌های جولان را به یک تجاوزگر بخشیده است و این از چیزهای عجیب تاریخی است که یک کشوری خاک کشور اشغال شده را به متجاوز بدون اجازه قانونی و یا توانی که این کار داشته باشد اینجا پیداست که آمریکا نسبت به مردم سوریه و نسبت به کشور سوریه سوءنیت دارد.

 

وی بیان داشت: در کنار این اقدامات آمریکا ، مداخله های مداوم و روزانه اسراییل و بمباران مردم بی‌گناه سوریه و زیرساخت های این کشور ، با حاکمیت ملی سوریه منافات دارد . همگان باید به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارند.

 

روحانی افزود: همچنین هر سه رهبر سه کشور بزرگ منطقه معتقدند مبارزه با تروریسم باید ادامه پیدا کند چرا که هنوز ادلب در تصرف تروریست‌ها است و متأسفانه در ماه‌های اخیر حضور تروریست‌ها از جمله جبهه النصره در این منطقه بیشتر شده است.

 

رییس جمهور با بیان اینکه تا چه زمانی باید مردم سوریه در انتظار نابودی و خروج تروریست‌ها باشند و مردم آواره باشند ؟، اظهارداشت: آیا 9 سال زمان کافی نیست؟ 9 سال است که مردم سوریه در رنج و عذاب تروریست‌هایی هستند که همه می‌دانیم با پول چه کسانی این تروریست‌ها اداره شدند و امروز هم چه کسانی به اینها پول می‌دهند و با سلاح چه کشورهایی اینها تأمین شدند و این همه مردم بی‌گناه در سوریه کشته شدند.

 

روحانی تاکیدکرد: ضرورت دارد با تروریست‌ها از جمله در ادلب مبارزه و به دولت سوریه کمک کنیم همچنین در مسأله شرق فرات و منطقه ای که در کنترل و سیطره آمریکایی‌ها هست و گروهی از تروریست‌ها در آنجا حضور دارند و حاکم هستند.

 

رییس جمهور همچنین لزوم کمک به بازگشت آوارگان سوری به خانه و سرزمین خودشان را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: در این زمینه، تجربه زیادی داریم هم در جنگ 8 ساله عده‌ای از مردم کشورم را صدامیان آواره کردند و هم در میزبانی از مردم آواره افغانستان. در ایران میزبان بیش از 3 میلیون آواره افغانی در طول 40 سال گذشته هستیم و 40سال است که 3 میلیون افغانی میهمان کشور ما هستند و می‌دانیم که آوارگی یعنی چه و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند.

 

رییس جمهور اضافه کرد: همه آواره‌ها می‌خواهند به خانه و مزرعه خودشان بازگشته و از نو در آن کشت و کار کنند.

 

روحانی با تاکید بر اینکه باید کل سوریه را امن کنیم، تا مردم سوریه به خانه‌هایشان برگردند، گفت: باید در بازسازی سوریه هم کمک کنیم و از لحاظ بشردوستانه نیز به مردم عزیز سوریه که در مشکلات و رنج فراوان هستند یاری و کمک کنیم.

 

وی با ابراز خوشحالی از ادامه روند آستانه اظهارداشت: کمیته قانون اساسی، تکمیل شده و امیدواریم این تحول سیاسی اصلاح قانون اساسی، سریع‌تر انجام بگیرد . از شرکت دو دولت عراق و لبنان به عنوان ناظران جدید در روند آستانه استقبال می‌کنم و امیدوارم در اجلاس ششم در ایران میزبان دو کشور عزیز روسیه و ترکیه باشیم.

 

رئیس قوه مجریه در پاسخ به پرسشی درباره حملات اخیر یمنی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان سعودی اظهار کرد: مردم یمن ناچارند در برابر این همه تجاوز و سیل اسلحه از آمریکا و اروپا به سمت عربستان و امارات، پاسخ دهند؛ آنها نمی‌توانند در برابر ویرانی کشورشان دفاع مشروع نداشته باشند.

 

رئیس‌جمهوری گفت: کاری که مردم یمن انجام می‌دهند دفاع مشروع از خودشان و حمله متقابل است. راه‌حل اساسی نیز پایان دادن به این تجاوز علیه یمن است. ما معتقدیم راه‌حل یمن سیاسی است و شاید آنچه در روند آستانه مشاهده کردیم بتواند الگویی برای یمن باشد و کشورهای منطقه بتوانند تلاش کنند تا صلح و امنیت را به این کشور بازگردانند.

 

 

دیدار روحانی و پوتین

 

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور عصر امروز در حاشیه پنجمین دور اجلاس سه جانبه سران ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا، و در دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، روابط و همکاری‌های دو کشور را راهبردی، روبه توسعه و پیشرفت روزافزون دانست و گفت: ایران و روسیه علاوه بر روابط سیاسی و اقتصادی در زمینه همکاری‌های دفاعی و هسته ای نیز پیوندهای خوبی با هم دارند.

 

رئیس جمهور افزود: رایزنی ها و تعامل دوستانه مسئولان بلند پایه ایران و روسیه در حاشیه اجلاس های گوناگون بین المللی از جمله سازمان ملل متحد، شانگهای و اوراسیا و نیز روابط چند جانبه دو کشور با دیگر کشورها بویژه با ترکیه در موضوع سوریه و با آذربایجان در زمینه حمل و نقل در تامین منافع دو ملت و منطقه تاثیرگذار است.

 

روحانی ادامه داد: با اراده دو دولت روابط ایران و روسیه در حال حاضر از هر زمانی عمیق‌تر و صمیمانه‌تر است.

 

رئیس جمهور فعالیت و ارتباط مستمر روسای کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور را عامل مهمی در اجرای توافقات فیمابین دانست و اظهار داشت: استفاده دو کشور از پول ملی در مناسبات تجاری طی ماه‌های گذشته روند رو به افزایش داشته و این روند ادامه خواهد یافت.

 

روحانی تصریح کرد: همکاری ایران با اتحادیه اورآسیا که به زودی عملیاتی خواهد شد، فرصت بزرگی برای توسعه همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای در زمینه‌های مختلف اقتصادی ایجاد خواهد کرد.

 

رئیس جمهور عملیات احداث نیروگاه سیریک در جنوب و برقی کردن خط آهن اینچه برون - گرمسار را نمادی دیگر از فصل جدید همکاری های دو کشور دانست و گفت: ایران از سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی و بخش خصوصی روسیه در عرصه‌های مختلف اقتصادی و توسعه همکاری های مشترک استقبال می‌کند.

 

روحانی اظهار داشت: امروز آمریکا بدنبال بی نظمی در جهان بوده و قوانین و مقررات بین‌المللی را یکی پس از دیگری زیر پا می گذارد، از اینرو باید با گسترش همکاری ها در برابر یکجانبه گرایی ایستادگی کنیم.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه برجام، توافقی مهم و بین المللی و نماد حل و فصل مسائل از طریق دیپلماتیک بود، گفت: امروز که آمریکا بدون دلیل از این توافق خارج شده است، دیگر طرف های مذاکره بویژه روسیه میتوانند نقش آفرینی مثبتی را در مسیر حفظ برجام داشته باشند.

 

روحانی اظهار داشت: اقدامات ایران در کاهش تعهدات برجامی گامی در راستای حفظ برجام و تعهد کامل طرفین آن است و در صورت ایفای تعهدات طرف مقابل، ایران نیز آماده بازگشت به تعهدات برجامی است.

 

رئیس جمهور همکاری های ایران، روسیه و ترکیه در راستای روند آستانه را مهم و درتوسعه امنیت و ثبات پایدار در سوریه قابل توجه دانست و خاطرنشان کرد: امروز سوریه در شرایط حساسی قرار گرفته و دولت این کشور پیروزی های خوبی علیه تروریست ها به دست آورده است؛ از اینرو همچنان تعاملات و کمک های سه کشور می تواند در روند توسعه امنیت در سوریه و منطقه بیش از پیش تاثیرگذار باشد.

 

روحانی ادامه داد: مهمترین اقدام برای سوریه در حال حاضر عملیاتی شدن توافقات مربوط به پاکسازی ادلب از تروریست ها و ایجاد ثبات و امنیت در این منطقه است.

 

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در این دیدار با بیان اینکه روابط و همکاری های دو کشور به خوبی ادامه داشته و روبه گسترش است، گفت: تهران و مسکو در عرصه‌های مختلف بین المللی بویژه در سازمان ملل متحد، سازمان شانگهای و سازمان همکاری های اوراسیا تعاملات و همکاری های متقابل و مثبتی با هم دارند.

 

رئیس جمهور روسیه روابط اقتصادی با ایران را روبه توسعه دانست و افزود: در 6 ماهه نخست سال جاری شاهد رشد قابل توجه تعاملات تجاری و اقتصادی فی مابین ایران و روسیه بوده‌ایم و باید در راستای گسترش بیش از پیش آن تلاش کنیم.

 

وی با بیان اینکه باید در راستای استفاده هرچه بیشتر از ارز ملی در روابط تجاری تلاش کنیم، گفت: زمینه‌های لازم برای اتصال سیستم بانکی دو کشور به پیام رسان های اختصاصی در مراحل نهایی است.

 

پوتین با بیان اینکه روسیه از حضور ایران در اتحادیه اقتصادی اورآسیا استقبال می‌کند و آن را فرصت مهمی برای توسعه همکاری‌های دوجانبه ای و منطقه‌ای می‌داند، اظهار داشت: مصمم هستیم توافقات و پروژه‌های مشترک اقتصادی دو کشور که بر مبنای چشم اندازی ۵۰ میلیارد دلاری تدوین شده؛ هر چه سریعتر به نتیجه برسد و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه سیریک و برقی کردن راه‌‌آهن اینچه برون-گرمسار آغاز این فرآیند خواهد بود.

 

وی ادامه داد: روسیه همچنین متعهد به ادامه همکاری با ایران در حوزه‌های دفاعی، نظامی و هسته ای است.

 

پوتین خاطرنشان کرد: نقش جمهوری اسلامی ایران در حل و فصل مسائل منطقه، بویژه در پیشبرد ساز و کار سیاسی حل بحران سوریه، مبارزه با گروههای تروریستی و شکل گیری و ایجاد کمیته قانون اساسی در این کشور، مثبت و بسیار حائز اهمیت است.

 

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: موضع مصمم مسکو حفظ برجام بوده و در این مسیر تلاش خواهد کرد.

 

وی ادامه داد: روسیه به برجام متعهد است و نظارت آژانس بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مهمترین نشانه بر پایبندی ایران به تعهدات خود می داند.

 

استناد پوتین به آیه‌ای از قرآن

رئیس جمهوری روسیه در بخشی از کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با سران ایران و ترکیه با استناد به آیه ای از قرآن کریم، پیشنهاد روس ها برای کمک به عربستان را ارایه داد.

 

ولادیمیر پوتین دوشنبه شب اظهار داشت: از آنجا که در ترکیه کشوری با اکثریت مسلمان حضور دارم نمی توانم به آیه ای از قرآن کریم اشاره نکنم که در آن گفته شده است، رحمت خداوند را به یاد بیاورید، شما زمانی دشمن یکدیگر بودید.

 

وی ادامه داد: خداوند قلوب شما را سازش داد و شما را برادر یکدیگر کرد.

 

رئیس جمهوری روسیه با بیان اینکه فکر می کنم با توجه به این(آیه) باید اقدام کرد، افزود: در رابطه با کمک گفته شده که شما با رحمت برادر شدید، تاکید شده است که آنچه در بین انسانها تفرقه می اندازد و منجر به مناقشه می شود باید در درجه دوم اهمیت قرار گیرد؛ منظورم نزدیکی معنوی بین انسانهاست.

 

پوتین گفت: در رابطه با عربستان سعودی باید گفت که در قرآن بر غیرقابل قبول بودن خشونت به غیر از دفاع از خاندان تاکید شده است، از آنجا که عربستان می خواهد از خاندان و کشور خود دفاع کند ما آماده ایم به این کشور کمک لازم را ارایه دهیم کافی است که رهبران سیاسی عربستان هم تصمیمی عاقلانه بگیرند.

 

رئیس جمهوری روسیه اظهار داشت: همان طور که ایرانی ها اقدام کردند و از روسیه اس۳۰۰ خریدند و اردوغان هم اس۴۰۰ یا تریوموف خریداری کرد چرا که آنها (سامانه پدافند موشکی روسیه) به صورت مطمئن از عربستان دفاع خواهد کرد.

 

وضع سوئیفت روسی یا افزایش پرداخت‌ها با ارزهای ملی طرفین

 

اوایل پاییز پارسال بود که روس ها از طرح خود برای راه اندازی سوئیفت روسی با نام «اس.پ.ف.اس» خبر دادند تا زنگ خطری دیگر برای مقامات واشنگتن به صدا درآید که در آینده نزدیک دیگر نمی توانند با اعمال نفوذ خود در مبادلات مالی و بانکی جهان، به دیگر کشورها برای همراه ساختن اجباری دل خوش کنند.

 

«اولگا اسکوروباگاتووا» معاون بانک مرکزی روسیه اعلام کرده که سوئیفت روسی آماده شده و بانک‌های خارجی می‌توانند عضو آن شوند.

 

به گفته وی، سوئیفت روسی به بازیگران خارجی امکان می‌دهد با شرکت‌های روسی که در فهرست تحریم‌های خارجی قرار گرفته‌اند، همکاری کنند.

 

معاون بانک مرکزی روسیه این را هم گفت که سال گذشته 416 شرکت و موسسه مطرح روسیه از جمله خزانه‌داری فدرال، شرکت گازپروم نفت و روس نفت به این سیستم ملحق شده اند.

 

از یک سال پیش تاکنون بارها مقامات روسیه از تمایل کشورهای ترکیه، چین و هند برای پیوستن به «اس.پ.ف.اس» سخن گفته‌اند اما آبان سال گذشته بود که «آناتولی آکساکوف» رئیس کمیسیون امور مالی دومای روسیه به ایرنا خبر داد که مقامات مالی و بانکی ایران و روسیه درحال مذاکره برای پیوستن سیستم‌های مالی دو کشور به یکدیگر و استفاده ایران از سوئیفت روسی هستند.

 

وی گفت: همکاری‌های فنی با ایران در حال انجام و امکان پرداخت‌های مستقیم با شرکت‌های ایرانی بوجود آمده و روسیه همزمان با بانک های مرکزی ایران، ترکیه و چین در حال مذاکره است.

 

اظهارات آکساکوف زمانی صورت گرفت که «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی ایران با همتای روس خود در مسکو در حال رایزنی و گفت وگو بود.

 

رئیس کمیسیون امور مالی دومای روسیه ادامه داد: این کشورها باید فناوری‌های مالی خود را هماهنگ کنند تا مساله‌ای در استفاده از سیستم‌های داخلی ارسال اطلاعات مالی در سوئیفت روسی بوجود نیاید.

 

وی در عین حال مدعی شد که سوئیفت روسی که بانک مرکزی این کشور ایجاد کرده از نظر تعداد اعضا از سوئیفت بین‌المللی پیشی گرفته است.

 

اکنون بانک مرکزی روسیه نیز اعلام کرده که سوئیفت روسی آماده بهره‌ برداری است و بانک‌ها و موسسات اعتباری داخلی و خارجی در صورت آماده بودن شرایط فنی می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند.

 

این سامانه همانگونه که بانک مرکزی روسیه مدعی شده، قرار است خدماتی در عرصه انتقال اطلاعات مالی ارائه دهد و «این خدمات شامل انتقال اطلاعات درقالب سوئیفت، انتقال اطلاعات مالی در قالب‌های ویژه به کاربران، کنترل اطلاعات مالی در قالب سوئیفت و امکان مشخص کردن شرکت کنندگان در «اس.پ.ف.اس» برای کاربران و دریافت اطلاعات مالی از آنها است.»

 

در همین باره ولادیمیر پوتین دوشنبه شب در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتایان ایرانی و ترکیه‌ای خود درآنکارا و پس از نشست سه جانبه سران آستانه با بیان این مطلب افزود: امروز دیدارهای دوجانبه ای با حسن روحانی و رجب طیب اردوغان داشتم و با رئیس جمهوری اسلامی ایران درباره همکاری‌های دو کشور در عرصه‌هایی همچون انرژی، اقتصاد و بازرگانی گفت وگو کردیم.

 

وی افزود: با حسن روحانی توافق کردیم که سیستم پرداخت‌ها با ارزهای مالی را گسترش دهیم، بر حفظ برجام هم توافق داریم و معتقدیم که این توافق بین‌المللی قابلیت اجرایی خود را حفظ خواهد کرد.

 

پوتین با اردوغان برای افزایش تلاش ها به منظور عادی سازی اوضاع سوریه توافق کرد

 

ولادیمیر پوتین روز دوشنبه در پایان دیدار دوجانبه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفت که در این دیدار بطور مشروح درباره سوریه گفت وگو شد و این مساله در مرکز توجه و محور مذاکرات قرار داشت.

 

وی ادامه داد: دو طرف در خصوص مسائل مهم و مبرم سوریه ازجمله اوضاع ادلب و کرانه شرقی رود فرات گفت وگو و رایزنی کردیم.

 

پوتین خاطرنشان کرد: ما بر ضرورت همکاری بیشتر سازمان های دو کشور ازجمله وزارت خارجه، دفاع و سازمان های اطلاعاتی و تحرک یافتن اقدامات آنها در سوریه تاکید کردیم.

 

رئیس جمهوری روسیه سپس به نقش قابل توجه اردوغان برای هماهنگی و توافق در مورد ترکیب کمیته قانون اساسی سوریه اشاره کرد و افزود: کار تشکیل این کمیته تقریبا به پایان رسیده است و باید شرایط آغاز بکار آن تعیین شود.

 

وی سپس بر لزوم تلاش برای بهبودی اوضاع سوریه و کمک و مشارکت بین المللی در این عرصه تاکید کرد.

 

رئیس جمهوری روسیه همچنین به گفت و گو با همتای ترکیه ای خود در خصوص موضوعات همکاریهای دوجانبه و راستاهای مختلف تعامل و همکاری روسیه و ترکیه در دیدار امروز اشاره کرد.

 

متن بیانیه پایانی

رئیس جمهوری اسلامی ایران جناب آقای حسن روحانی، رییس جمهور فدراسیون روسیه جناب آقای ولادیمیر پوتین و رییس جمهوری ترکیه جناب آقای رجب طیب اردوغان در تاریخ 16 سپتامبر 2019 در آنکارا برای شرکت در یک نشست سه جانبه سران، گردهم آمدند.

 

روسای جمهور:

 

۱- وضعیت میدانی جاری در سوریه را مورد بحث قرار داده، تحولات پس از آخرین نشست خود در سوچی مورخ 14 فوریه 2019 را بررسی کرده و عزم خود مبنی بر تقویت همکاری های سه جانبه در سایه توافقات خود را تکرار کردند.

 

۲- بر تعهد مستحکم خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین به اهداف و اصول منشور ملل متحد تأکید کردند. آنها تصریح نمودند که این اصول باید از سوی همگان مورد احترام قرار گیرد و هیچ اقدامی، فارغ از عامل/عاملان آن، نباید این اصول را تضعیف نماید.

 

۳- در این ارتباط، بر لزوم احترام به تصمیمات حقوقی بین المللی شناخته شده بین المللی از جمله آن مفادی از قطعنامه های ذیربط ملل متحد که اشغال جولان سوریه را رد می کند بویژه قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت سازمان ملل تاکید و تصمیم دولت امریکا در خصوص جولان اشغالی سوریه که نقض فاحش حقوق بین الملل محسوب شده و صلح و امنیت منطقه ای را به خطر می اندازد را محکوم کردند. آنها حملات نظامی اسراییل در سوریه را بی ثبات کننده و ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی ان کشور تلقی کرده که منجر به تشدید تنش در منطقه می شود.

 

۴- وضعیت در شمال شرق سوریه را مورد بررسی قرار داده و تاکید کردند که امنیت و ثبات در این منطقه تنها از طریق احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور قابل دسترسی است و توافق کردند تلاش های خود در این راستا را با یکدیگر هماهنگ کنند.

 

۵- تمامی تلاش ها به منظور ایجاد واقعیات جدید در صحنه میدانی به بهانه مبارزه با تروریسم از جمله ابتکارات غیرمشروع خودمختاری را مردود شمرده و اراده خود برای ایستادگی در برابر مقاصد تجزیه طلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین امنیت ملی کشورهای همسایه را ابراز نمودند.

 

۶- وضعیت ناحیه کاهش تنش ادلب را به طور مفصل بررسی و بر لزوم احترام به آرامش در صحنه از طریق اجرای کامل تمامی توافقنامه ها در خصوص ادلب بویژه تفاهم نامه مورخ 17 سپتامبر 2018 تاکید کردند. آنها نسبت به خطر وخامت بیشتر وضعیت انسانی در این منطقه و پیرامون آن در نتیجه ادامه تنش هشدار داده و توافق کردند اقدامات مشخصی برای کاهش نقض ها انجام دهند. آنها همچنین نگرانی جدی خود در مورد افزایش حضور سازمان تروریستی هیات تحریر الشام در منطقه را ابراز نموده، و بر عزم خویش مبنی بر ادامه همکاری برای نابودی نهایی داعش، جبهة النصره و تمامی دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند، تصریح کردند. آنها ضمن ابراز تاسف از تلفات غیرنظامی و بی خانمانی مردم، توافق کردند اقدامات مشخصی بر پایه توافقات پیشین به منظور اطمینان ازحفاظت ازغیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی در انطباق با حقوق بشردوستانه بین المللی و نیز ایمنی و امنیت نیروی نظامی ضامنین حاضر در داخل و خارج از منطقه کاهش تنش ادلب انجام دهند.

 

۷- بر این باور خود تصریح نمودند که منازعه سوریه هیچ راه‌حل نظامی نمی‌تواند داشته باشد و تنها از طریق یک فرایند سیاسی سوری سوری با تسهیل سازمان ملل در راستای قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل می‌توان به آن پایان داد.

 

۸- رضایت خود مبنی بر تکمیل موفقیت آمیز کار ترکیب کمیته قانون اساسی را ابراز نموده و حمایت خود از تلاش های نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل گیر او. پدرسن برای دستیابی به توافق میان طرفهای سوری در ارتباط با آیین کار کمیته قانون اساسی را اعلام کردند. آنها همچنین بر آمادگی خود برای تسهیل شروع بکار کمیته قانون اساسی در ژنو در انطباق با تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوری در سوچی تاکید کردند.

 

۹- آنها بر نیاز به افزایش دسترسی بشردوستانه برای تمامی سوری ها در سراسر کشور بدون هیچ پیش شرطی تاکید کردند. به منظور تسکین آلام سوری ها و حمایت از پیشرفت در فرایند حل و فصل سیاسی، آنها از جامعه بین المللی، سازمان ملل و آژانس های بشردوستانه آن خواستند مسولیت بیشتری در سهیم شدن در این زمینه برعهده بگیرند و مساعدت خود به سوریه را در این میان از طریق اجرای پروژه های بهبودی سریع از جمله اعاده امکانات زیرساخت های اساسی، تاسیسات عرضه آب و برق، مدارس و بیمارستان‌ها و همچنین اجرای مین زدایی انسان دوستانه افزایش دهند.

 

۱۰- بر ضرورت تسهیل بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان و اشخاص بی خانمان شده داخلی به مناطق اصلی زندگی شان در سوریه و اطمینان از حق بازگشت و حمایت از آنها تاکید کردند. در این ارتباط آنها از جامعه بین المللی خواستند تا کمکهای مناسبی برای اسکان مجدد و زندگی عادی آنها فراهم نماید و همچنین بر آمادگی خود برای ادامه تعامل با تمامی طرفهای ذی ربط شامل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و دیگر آژانس‌های بین المللی تخصصی تاکید کردند. آنها توافق کردند هماهنگی های لازم در خصوص ابتکارات خود برای برگزاری کنفرانسهای بین المللی با موضوع کمک های بشردوستانه به سوریه و بازگشت پناهجویان سوری را مبذول دارند.

 

۱۱- از شرکت عراق و لبنان به عنوان ناظران جدید فرمت آستانه استقبال کردند.

 

۱۲- علاوه بر مساله سوریه، آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی و نیز همکاری در زمینه های مختلف را بررسی نموده و بر تصمیم خود مبنی بر ارتقای همکاری مشترک اقتصادی و بازرگانی تاکید کردند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: