صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 21
کد خبر: ۲۲۹۲۱

وزارت علوم برای مقابله با پایان نامه فروشی چه در سر دارد؟

حسن وکیلیان گفت: قرار است افرادی به عنوان «بازرسان ویژه» از موسسات آموزشی و پژوهشی که احیانا در تولید و توزیع فروش پایان‌نامه نقش دارند، بازدید کنند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ پایان نامه فروشی یکی از روش های غیرقانونی و متقلبانه ای است که برخی دانشجویان برای دریافت درجه کارشناسی ارشد و یا دکتری در دانشگاه های کشور انجام می دهند. این دانشجویان که به واسطه برخی مسائل نظیر ناتوانی علمی و یا نداشتن فرصت کافی توان نوشتن پایان نامه یا رساله خود را ندارند، با مراجعه به بازار فروش پایان نامه اقدام به خرید پایان نامه می کنند. در کنار دانشجویانی که متقاضی این پایان نامه ها هستند، اساتیدی که توان تشخیص تقلب از سوی دانشجوی تحت راهنمایی خود را ندارند و یا با این موضوع کنار آمده اند و نیز موسساتی که اقدام به فروش پایان نامه می کنند، سه ضلع این تخلف علمی را تشکیل می دهند.

 

حسن وکیلیان مدیر کل لوایح، تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم در همین باره از تدوین طرحی به منظور بازرسی وزارت علوم از موسسات آموزش و پژوهشی خبر داد و اظهار کرد: قرار است وزارت علوم، افرادی را به عنوان «بازرسان ویژه» برای بازدید از موسسات آموزشی و پژوهشی که احیاناً در تولید، توزیع و فروش پایان نامه نقش دارند، به کار بگیرد.

 

مدیر کل لوایح، تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم با تاکید بر اینکه این بازرسان در واقع ضابطان خاص دادگستری هستند، افزود: برای این افراد حکمی رسمی از سوی وزیر و یا معاون وزیر علوم صادر می شود.

 

وکیلیان در تشریح وظایف این بازرسان گفت: در جریان روند بازرسی ها، چنانچه شواهدی مبنی بر اقدام موسسه ای به فروش پایان نامه یافت شود، این بازرسان می توانند با حضور در محل، ادله جرم را ضبط و حتی به عنوان ضابط دادگستری، شکایتی را مطرح کنند.

 

وی ضمن اشاره به اینکه این افراد این اختیار را دارند که با هماهنگی دادستان، موسسه متخلف را پلمب کنند، اظهار کرد: در حال حاضر این طرح تدوین و دستورالعمل تکالیف بازرسان مشخص شده است و ان شاءالله ظرف یک ماه آینده ابلاغ خواهد شد.

 

مدیر کل لوایح، تدوین و تنقیح قوانین و مقررات وزارت علوم ادامه داد: تعداد بازرسان در کشور زیاد نخواهد بود، چرا که ضروری است طرح را به گونه ای اجرا کنیم که امکان نظارت بر کار خود این افراد نیز برای ما وجود داشته باشد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: