صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 16
کد خبر: ۲۸۱۰۰

شرط و شروط واشنگتن برای استعمار سودان

معاون وزیر امورخارجه آمریکا ضمن اشاره به تمایل این کشور به خروج نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریسم و رفع تحریم های این کشور اظهار داشت: برای تحقق چنین امری شرایطی وجود دارد و همه امیدواریم که این امر هرچه سریعتر محقق شود، چون همه به دشواری این موضوع به خوبی واقف هستیم.

به گزارش راهبرد معاصر؛ سقوط دولت دیکتاتوری عمرالبشیر و روی کار آمدن نظامیان در این کشور، ایالات متحده آمریکا را بر آن داشته تا با بهره گیری از شدیدترین فشارهای بین المللی زمینه نزدیکی فزاینده خارطوم به سیاست های واشنگتن در تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا را فراهم آورد.

 

سودان در سال 1993 طی دوره رئيس جمهوری پیشین عمر البشیر در فهرست آمریکایی از کشورهای حامی تروریسم قرار داده شد و این وضعیت به مدت بیش از سه دهه تا به امروز ادامه یافته است.

 

شایان ذکر است که سودان با وجود قرار داشتن در لیست کشورهای حامی تروریسم قادر نخواهد بود از حمایت طرفهای پول قرض دهند مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برخوردار شود و با وجود این وضعیت به قرض های سربار این کشور تخفیف داده نمی شود.

 

از طرفی حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم درها را به روی سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور می‌گشاید.

 

ایالات متحده آمریکا در سال 2017 تحریم‌های اقتصادی علیه سودان را برداشت اما «ممنوعیت حواله‌های مالی جهانی» به این کشور را باقی گذاشت چالشی که به گفته کارشناسان بزرگترین مانع در برابر روند رشد اقتصادی سودان است.

 

اعترضات علیه رژیم البشیر در دسامبر 2018 و به علت افزایش قیمت نان آغاز شد و به گستره آن افزایش یافت تا اینکه عمر البشیر در تاریخ 11 آوریل گذشته از قدرت برکنار شد.

 

هم اکنون قدرت در سودان را شورای حاکمیت متشکل از نظامیان و غیرنظامیان برای دورهای انتقالی بر عهده خواهد داشت تا به برگزاری انتخاباتی جهت انتقال کامل قدرت به غیرنظامیان منتهی شود.

 

خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که دولت این کشور از این پس سودان را حامی تروریست ندانسته و مایل است در تدوین قانون اساسی این کشور مشارکت داشته باشد.

 

بر اساس این گزارش، تیبور ناگی دستیار وزارت خارجه آمریکا عصر دیروز در جمع خبرنگاران گفت که آمریکا از این پس با دولت سودان روابطه خصمانه نداشته و تلاش خواهد کرد با همکاری همپیمانان، نام این کشور را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج سازد.

 

وی علت این تغییر رویکرد واشنگتن را تغییر حاکمیت در این کشور آفریقایی اعلام و افزود که حذف کامل نام سودان از لیست کشورهای حامی تروریست مستلزم طی فرایندهایی است و تابع گذشت زمان می شود.

 

ناگی ضمن هشدار از اینکه این حادثه طی روندی شکل گرفته و باید با احتیاط پی گرفته شود، اضافه کرد: این یک حادثه نبوده و همانند زدن کلید یک چراغ نیست. این یک روند است و ما به شدت و با احتیاط تمام با طرف های سودانی در حال تعامل هستیم تا ببینیم چگونه می توانم این امر را محقق کرد.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا آمریکا خود را برای رفع تحریم ها علیه سودان نیز متعهد می داند، گفت: خیر، برای تحقق چنین امری شرایطی وجود دارد و همه امیدواریم که این امر هرچه سریعتر محقق شود، چون همه به دشواری این موضوع به خوبی واقف هستیم.

 

در عین حال روزنامه "سودان تریبیون" گزارش داد که "دونالد بوث" نماینده ویژه آمریکا در سودان دیروز در دیدار با سرلشکر "عبدالفتاح برهان" رئیس شورای حاکمیتی این کشور در خارطوم  با او در باره گسترش همکاری های دوجانبه، مذاکرات صلح دولت خارطوم با گروه های مسلح و روند اجرای دمکراسی در سودان طی دوره انتقالی گفت وگو کرده و خواستار مشارکت آمریکا در تدوین قانون اساسی جدید این کشور شد.

 

وی در یک نشست مطبوعاتی درباره محورهای مذاکراتش باطرف سودانی گفت که از آنجایی که پیش بینی می شود همکاری های دو کشور موفقیت آمیز باشد، واشنگتن می تواند در زمینه تدوین قانون اساسی جدید سودان و برگزاری انتخابات در این کشور در پایان دوره انتقالی کمک های موثری بکند.

 

کارشناسان معتقدند نقش آفرینی آمریکا در تدوین قانون اساسی سودان ضمن آنکه تحقیر حقوقدانان، سیاستمداران و مردم این کشور است، می‌تواند بستر بروز مشکلات سیاسی - اقتصادی - اجتماعی و فرهنگی در ساختار سودان جدید شود.

 

روزنامه "آل افریکا" نیز چندی پیش در گزارشی از خارطوم اعلام کرده بود که "برایان شوکان" کاردار سفارت آمریکا در خارطوم در دیدار با وزیر خارجه سودان اعلام کرده بود که حوادثی در جریان است که می تواند به خروج نام این کشور از فهرست کشورهای حامی تروریسم و نیز رفع تحریم ها بیانجامد.

 

وی در این دیدار درباره ارتقای روابط دیپلماتیک میان دو کشور به سطح سفیر، حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی گروه های تروریستی و گسترش همکاری‌ها دوجانبه گفت‌وگو کرده بود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: