صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 25
کد خبر: ۲۸۸۶۲

وزیر علوم: ۴۰ دانشگاه کشور در جمع هزار دانشگاه برتر جهان قرار دارند

منصور غلامی با تشریح وضعیت مناسب علمی کشور در آستانه ۲۰۲۰، از قرار گرفتن نام ۴۰ دانشگاه کشور در میان یکهزار دانشگاه برتر جهان خبر داد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر منصور غلامی روز دوشنبه در نشستی که با حضور جمعی از روسا و اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شهرهای همجوار در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر برگزار شد، افزود: بر اساس داده های معتبر بین المللی نام بیش از ۴۰ دانشگاه ایران در زمره یکهزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفته که رتبه برخی از دانشگاههای ما در این میان زیر ۵۰۰ و برخی دیگر بین ۵۰۰ تا یکهزار است.

 

وی با تاکید بر این که جایگاه علمی ایران و دانشگاههای کشور بر اثر فعالیت در حوزه های علمی و تحقیقاتی ارتقاء یافته و به روز است، گفت: آنچه که باید هم اکنون در کشور مورد تاکید قرار گیرد کاربردی کردن نتایج و یافته های علمی است و خوشبختانه دانشگاه های ما روی این محور در حال تلاش هستندن.

 

وزیر علوم توضیح داد: از دو دهه پیش با شکل گیری پارک های رشد و علم و فناروی جریان عملیاتی کردن نتایج تحقیقات علمی و کاربردی کردن پژوهش ها را فعال کردیم و  امروز در حوزه وزارت علوم بیش از ۱۹۵ مرکز رشد و در دانشگاه های کشور  نیز بیش از ۴۳ پارک علم و فناوری فعال است.

 

وی افزود: در این مجموعه ها از صاحبان ایده ها تا شرکت های کوچک فناور و شرکت های دانش بنیان فعال هستند و بعضی از این شرکت ها امروز جزو شرکت های پیشرو حوزه اقتصادی کشور هستند ولی در مجموع این جریان، یک جریان جوان است که قطعا آینده کشور در پیش روی این فعالیت ها است .

 

غلامی گفت: خوشبختانه دانشگاه های ما این ظرفیت را به خوبی کسب کرده اند و توانسته اند در این بخش ها به موفقیت هایی دست یابند و در مجموع دانشگاه های تخصصی و ماموریت محوری مانند دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) و سایر دانشگاه های دستگاه های مختلف بویژه دانشگاه هایی که در حوزه نظامی فعالیت دارند، در این بخش موفق تر بوده اند .

 

وزیر علوم همچنین با تمجید از فعالیت های علمی و تحقیقاتی در دانشگاههای نظامی کشور، اظهار داشت: نتایج بررسی ها نشان داده که مجوزهایی که به دانشگاه های نظامی داده می شود کاملا دقیق و منطبق با استاندارد انجام می شود.و امروز در مجموعه های نظامی از این حیث خیال ما راحت است.

 

وی با اظهار این که خواسته ها و انتظاراتی هم که مراکز علمی و دانشگاهی نظامی از وزارت علوم دارند یک خواسته کاملا منطقی و قابل پیگیری است، افزود: امروز نظام جمهوری اسلامی به واسطه برخورداری از نیروهای نظامی و دفاعی به خود می بالد و افتخار می کند و این موضوع یک واقعیتی است که دستاوردهای نسل جوان ، استادان جوان و دانشجویان جوان بوده است.

 

غلامی با اشاره به این که تجربه ای که در دوران هشت سال دفاع مقدس به دست آمده دستمایه علمی و تجربه گرانقدری در تربیت نیروهای نظامی از سطوح فرماندهی گرفته تا رده های پائین تر بوده است، گفت : خوشبختانه آثار و علائمی که در خلیج فارس اخیرا رخ داده  و یا مانورهای نظامی که در کشور دیده شده، تاثیرگذاری آن در عرصه بین المللی بویژه در طی دو سال گذشته از نتایج این دانشگاه ها است و این موضوع ، موضوع بسیار جدی است و به همین خاطر همه وظیفه داریم در این حوزه کمک کنیم تا بتوانیم این زحمات به نتیجه برسد .

 

وی افزود : امروز در حوزه علم و دانش در کشور می توان به عنوان یک سرمایه گذاری در عرصه جهانی با توجه به رقابت هایی که روز به روز تنگ تر و بیشتر می شود باید به آن نگریست و به حساب آورد .

 

وی اظهار داشت : اگر چه در این سال ها گاهی در حوزه علمی و تحقیقاتی رشد خوبی داشته ایم اما ظرفیت های که در کشور وجود دارد ، ظرفیت های قابل توجهی است .

 

وزیر علوم با قدردانی از مجموعه دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) نوشهر به خاطر موفقیت های کسب شده در این مرکز علمی، وعده داد به هر شکل ممکن به این دانشگاه در حل مشکلاتش کمک کند.

 

غلامی درخواست تشکیل گروه تخصصی دریا در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره ) نوشهر را  منطقی توصیف کرد و گفت که این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

 

وی در عین حال افزود: در حوزه آموزش عالی تلاش بر آن است که از خط استاندارد ها عدول نکنیم هرچقدر به حداکثر نزدیک تر باشد به یقین نزدیک تر است خوشبختانه زبان را و این بحث استاندار را در مجموعه نظامی خیلی راحت می توان طرح کرد و مواردی که در این دانشگاه اشاره شده پیگیری آن را انجام خواهم داد تا با ایجاد امکانات ، هیات علمی بتواند آنجا خدمات ارائه دهد و برنامه هایی که  به لحاظ اجرایی ممنوعیتی وجود ندارد اجرایی کنند.

 

شبکه آموزش عالی در استان‌ها راه‌اندازی می‌شود

منصور غلامی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در نوشهر افزود: بر اساس این طرح، دانشگاه های بزرگ و یا توانمند هر استان، نظارت و هدایت مجموعه های کوچکتر را از نظر علمی و پژوهشی بر عهده می گیرند و توزیع ماموریت های علمی و پژوهشی نیز از این طریق صورت می گیرد تا هر واحد آموزشی بتواند بر اساس ظرفیت های خودش نقش کلیدی ایفا کند.

 

وی با اعلام این که بعد از اجرای طرح، افزایش واحدهای جدید مقدور نیست، گفت: در طول زمان اجرای طرح هم احتمالا برخی از واحدهای استان در هم ادغام و تجمیع می شوند.

 

وزیر علوم طرح ساماندهی آموزش عالی از جمله طرح های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کرد و افزود: این طرح در راستای کاهش داوطلب و افزایش کیفی واحدهای آموزشی ابتدا در واحدهای دانشگاه دولتی و سپس در واحدهای دانشگاهی غیر دولتی اجرایی می شود.

 

تسهیلات جا به جایی، نه سهمیه

غلامی در پاسخ به پرسشی در باره  سهمیه ویژه برای اعضای هیات علمی دانشگاهها هم اظهار داشت: فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه ها سهمیه ای ویژه ای در دانشگاه ها ندارند بلکه تسهیلات انتقال جا به جایی برای فرزندان آنان همانند بقیه افراد پیش بینی شده که بر اساس ان اعضای هیات علمی می توانند فرزندان خودشان را در دانشگاه ها جا به جا کنند، مشروط بر اینکه ۹۲ درصد نمره آخرین نفر دانشگاه مقصد را کسب کرده باشد.

 

وزیر علوم در خصوص ظرفیت بالای دانشگاه علوم دریایی نوشهر هم گفت: دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) جزو دانشگاه های خوب و به روز کشور از لحاظ تخصصی است و با وجود اینکه نسبتا جوان  است ولی توفیقات خوبی کسب کرده است.

 

وی افزود: با توجه به ظرفیت خوب این دانشگاه قرار است رشته های تخصیصی این دانشگاه گسترش یابد و ما هم آمادگی کمک به این دانشگاه را داریم.

 

غلامی گفت : همچنین قرار است مجموعه ای به عنوان واحد وابسته به این دانشگاه در جنوب کشور تاسیس شود که وزارتخانه هم برای کمک به راه اندازی این دانشگاه به انان کمک خواهد کرد.

 

وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری اطلاعات در جریان سفر یک روز خود به غرب استان مازندران صبح امروز پس از ورود به نوشهر در محوطه دانشگاه علوم دریایی نوشهر با شهدای هشت سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.

 

وی همچنین قرار است از دانشگاه  و موسسات اموزش عالی در شهرهای نوشهر و چالوس ، مرکز علم و فناوری رشد نوشهر بازدید کند.

 

آخرین برنامه وزیر علوم عصر امروز شرکت در جلسه شورای اداری شهرستانهای نوشهر ، چالوس و کلاردشت در نوشهر است.

 

طرح رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشور سال ۹۹ اجرایی می‌شود

دکتر منصور غلامی روز دوشنبه در جریان بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی چالوس در جمع اساتید و مسئولان این دانشگاه افزود: شاخص های رتبه بندی دانشگاه ها بازنگری و کاملا بررسی و تعریف مجدد شده و با شاخص های جدید می توانیم دانشگاههای کشور علاوه بر مقایسه با یکدیگر، با دانشگاه های خارج هم مقایسه کنیم.

 

وی ادامه داد: در حوزه پژوهش هم دانشگاه های کشور حضور قوی داشتند و با این حضور قوی هم نه تنها جایگاه عملی دانشگاه ها را در رتبه بندی ۲۰۲۰ حفظ کردیم بلکه به عبارتی می توانیم ارتقا دهیم ضمن اینکه تعداد قابل توجهی از دانشگاه های کشور در این رتبه بندی قرار دارند.

 

وزیر علوم با تاکید بر این نکته که آموزش عالی کشور اعم از بخش دولتی و غیر دولتی باید در راستای توسعه کشور قرار گیرد، گفت: دانش آموختگان ما هر چقدر کیفی تر و بهتر آموزش ببیند در آینده می توانند نیروی قوی تر و تاثیر گذارتر در اجرا باشند.

 

طرح مهارت آموزی دانشجویان

غلامی همچنین اجرای طرح مهارت آموزی دانشجویان را یکی از طرح های خوب آموزش عالی توصیف کرد و گفت: این طرح که از ۲ سال پیش در دانشگاه های کشور اجرایی شده، توفیقات خوبی داشته و بر اساس این طرح دانشجویان در حین تحصیل مهارت هایی را که مرتبط با شغل آینده آنان است آموزش می بینند.

 

وی افزود: هدف طرح این است که تحصیلکردگان دانشگاهی به عنوان توان به کارگیری دانشی را که در دانشگاه ها کسب کردند، به عنوان نیروی انسانی در بخش های مختلف جامعه پیاده کنند تا بتوانند انتظاری را که از آنان در بحث اشتغال وجود دارد، برآورده کنند.

 

رییس دانشگاه آزاد اسلامی هم در این جلسه از جذب ۴۰۰ عضو هیات علمی جدید در دانشگاه آزاد کشور خبر داد و گفت: برای ارتقای این دانشگاه به دنبال جذب نیروهای جوان تا آخر آذر ماه هستیم.

 

مهدی تهرانچی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی  هم اکنون ۲۴ هزار نفر عضو هیات علمی و ۳۴ هزار کارمند دارد.

 

وی با اشاره به وجود یک هیات ممیزی در دانشگاه آزاد کشور، خواستار افزایش هیات ممیزی برای افزایش فرآیند و تحرک بیشتر این دانشگاه شد.

 

رییس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه آزاد ۳۸ درصد آموزش عالی کشور را بر عهده دارد و با دارا بودن ۱۷ هکتار وسعت می تواند نقش بسزایی در بستر سازی لازم برای کارآمدی در مهارت افزایشی همراه با کیفی سازی داشته باشد.

 

وی بر ضرورت تغییر ماهیت در این دانشگاه برای روش ها و آموزش ها به علوم غیر پزشکی و علوم پایه و کار آفرینی آنها تاکید کرد.

 

وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری اطلاعات در جریان سفر یک روز خود به استان مازندران صبح امروز پس از ورود به نوشهر در محوطه دانشگاه علوم دریایی نوشهر به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس ادای احترام کرد.

 

دکتر غلامی همچنین از دانشگاه  و موسسات آموزش عالی در شهرهای نوشهر و چالوس ، مرکز علم و فناوری رشد نوشهر بازدید کرد.

نظر شما