صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 28
کد خبر: ۲۹۱۵۴

سیاست‌ جذب گردشگران چینی

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در حالی امروز درصدر هیاتی عازم چین شده است که پیشتر مکررا از تمایل کشور جهت جذب حداقل دو میلیون گردشگر چینی در سال سخن به میان آورده بود.

به گزارش راهبرد معاصر؛ جذب گردشگر خارجی و توجه به صنعت گردشگری امروز بخش عمده درآمد شماری از کشورها را به خود اختصاص داده است. در این میان از چین به عنوان مهم‌ترین منبع تامین گردشگر در جهان نام برده می شود. در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۱۵۰ میلیون چینی به خارج از مرزهای این کشور سفر کرده اند. وزارت فرهنگ و گردشگری چین پیش‌بینی کرده است با تداوم رشد اقتصادی و افزایش درآمدهای سالانه شخصی، آمار سفر شهروندان این کشور به خارج از چین تا سال ۲۰۲۲ میلادی به ۱۷۸ میلیون نفر در سال برسد همچنین تخمین زده شده این گردشگران در مجموع حدود ۱.۲ تریلیون «یوان» هزینه کنند.

 

روابط حسنه ایران و چین توام با تشدید فشارهای اقتصادی ایالات متحده بر علیه کشورمان موجب شده تا مقامات گردشگری ایران در پی جلب نظر مساعد گردشگران چینی برآیند. در همین زمینه علی اصغر مونسان معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران موفق شد تا موافقت هیات دولت با لغو یک‌طرفه ویزای ایران برای اتباع چین را فراهم نماید.

 

او با بیان اینکه لغو روادید برای گردشگران چین، پس از هفت ماه تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ثمر رسیده است، یادآور شد: جلسات متعددی با بخش خصوصی فعال گردشگری برگزار شد، امیدواریم با این اقدام و برنامه‌های بعدی که برای معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران به مردم چین در دستور کار است، شاهد افزایش ورود گردشگران چینی باشیم.

 

به گزارش سازمان میراث‌فرهنگی، مونسان با اشاره به جمعیت قابل توجه گردشگران چین گفت: در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۵۰میلیون توریست چینی از کشورهای مختلف جهان بازدید کرده‌اند و هدف‌گذاری ما این است که با ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گسترده کشورمان بتوانیم سالانه میزبان ۲میلیون گردشگر چینی باشیم.

 

در همین راستا صبح امروز وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران که به دعوت همتای چینی خود به این کشور سفر کرده است ساعتی پیش در راس یک هیات عالی رتبه وارد فرودگاه پکن شد.

 

«علی اصغر مونسان» عصر امروز پنجشنبه در بدو ورود به فرودگاه بین المللی پکن از سوی مقامات چین و همچنین «محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور مورد استقبال قرار گرفت.

 

شرکت در اجلاس بین المللی وزرای گردشگری تمدن های کهن در پکن، شرکت در نشست گردشگری ایران و چین با حضور آژانس های گردشگری ایرانی و چینی و  گفت و گو با تلویزیون گردشگری چین از جمله برنامه های مونسان در سفر به چین است.

 

دیدار و ملاقات با وزیر فرهنگ و گردشگری چین، دیدار با وزیر گردشگری یونان و گفت و گوهای خبری با رسانه های چین از جمله «سی سی تی وی» تلویزیون دولتی چین و روزنامه های گلوبال تایمز و چاینا دیلی کالچر از دیگر برنامه های مونسان در سفر به پکن است.

 

ایران از سال ۲۰۱۱ به فهرست مقاصد گردشگری چین وارد شد و از سال ۱۳۹۵ نیز سیاست‌ جذب گردشگران چینی را در دستور کار قرار داد در این راستا هیات وزیران اوایل تیرماه سال ۱۳۹۸ مصوبه لغو یک طرفه روادید با چین را صادر کرد و از ۲۵ تیرماه به اجرا در آمد بر اساس این مصوبه چینی ها به مدت ۲۱ روز بدون ویزا می‌توانند به ایران سفر کنند.

 

سال گذشته میلادی ۵۲ هزار و ۸۰۰ گردشگر از چین به ایران سفر کردند پیش بینی تهران این است که با لغو روادید شمار این گردشگران بسرعت افزایش یافته و در آینده ای نه چندان دور به یک میلیون نفر برسد و سفر «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران نیز با این هدف انجام شده است.

 

گردشگری حلقه اتصال ایران و چین است

نماینده دفتر تبلیغات و بازاریابی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در شانگهای گفت: گردشگری یکی از حلقه های اتصال ایران و چین است و باید از این فرصت به نحو مناسبی برای تقویت روابط دو کشور استفاده کرد.

 

«حسین خلیفی» روز سه شنبه در هفتمین کنفرانس بین المللی گردشگری با محوریت چای در دانشگاه بین الملل ماکائو در جنوب چین افزود: چین و ایران از تمدن های کهن راه ابریشم بوده اند و اکنون نیز روابط دو کشور به ویژه در عرصه گردشگری در چارچوب طرح یک کمربند - یک جاده افزایش یافته است.

 

وی با اشاره به مصوبه لغو یک طرفه روادید با چین افزود این اقدام که در راستای تقویت روابط گردشگری میان دو کشور صورت گرفته است تاثیر زیادی در افزایش تعداد گردشگران چینی به ایران و برعکس دارد

 

نماینده دفتر تبلیغات و بازاریابی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در شانگهای تاکید کرد سرمایه گذاری در این صنعت در تمام کشورهای دارای جاذبه‌های جهانگردی رو به افزایش است ایران نیز به عنوان یکی از کشورهای مقصد گردشگران چینی، ظرفیت‌های زیادی برای سرمایه گذاری در این حوزه دارد.

 

وی با اشاره به اینکه جذب گردشگران خارجی به ایران یکی از برنامه‌های دفتر بازاریابی و تبلیغات سازمان میراث فرهنگی در شانگهای است به سرمایه گذاران چینی اطمینان داد سرمایه گذاری در زمینه گردشگری ایران پربازده و سودآور خواهد بود.

 

خلیفی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: توسعه گردشگری کشاورزی یکی از راهبردهای مناسب در کشورهای مختلف برای جذب گردشگر و همچنین تقویت نواحی روستایی است و می تواند به عنوان یکی از عرصه های تنوع بخش اقتصاد روستایی مدنظر قرار گیرد.

 

او از گردشگری روستایی به عنوان یکی از شاخه های مهم در صنعت گردشگری یاد کرد و گفت: در ایران نیز توسعه گردشگری روستایی در دستور قرار گرفته است که هم باعث حفظ روستاها شده و همچنین فرصتی را برای فراهم آوردن گردشگری روستایی فراهم کرده است.

 

خلیفی گردشگری کشاورزی را در ابعاد اقتصادی، زیست‌محیطی، اجتماعی و فرهنگی تاثیرگذار دانست و گفت: این نوع گردشگری می‌تواند فرهنگ و سنن روستایی را حفظ نماید، وضعیت اجتماعی کشاورزان را بهبود دهد و زنان کشاورز را توانمند سازد.

 

نماینده دفتر تبلیغات و بازاریابی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در چین در ادامه به تاریخچه کشت چای در ایران، میزان تولید و مصرف آن و همچنین معرفی انواع چای و شیوه مصرف آن پرداخت.

 

هفتمین کنفرانس بین المللی گردشگری چای با همکاری بنیاد ماکائو، کالج انجمن دانشگاه چینی هنگ کنگ و ماهنامه مینگ پائو چین و با مشارکت ۲۰ کشور آسیایی مسیر یک جاده - یک کمربند به مدت سه روز برگزار شد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: