صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۷ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 08
کد خبر: ۳۰۱۳۵

مونسان: ایران رتبه نخست شهرهای صنایع دستی جهان را دارد

وزیر میراث فرهنگی در جلسه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که با حضور جهانگیری تشکیل شد اظهار داشت: در بخش صنایع دستی با اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده، از کشور چین سبقت گرفته ایم و هم اکنون رتبه نخست شهرهای صنایع دستی جهانی را در اختیار داریم و در ثبت میراث جهانی نیز از رتبه ۱۱ به رتبه ۹ در بین کشورهای جهان ارتقاء پیدا کرده ایم.

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به چهار ماه از تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران با تایید مجلس شورای اسلامی می گذرد، این وزارتخانه که تا ‍۱۴ مرداد ۱۳۹۸ در قالب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و در زیر مجموعه ی دولت فعالیت می کرد، وظیفه ی اداره ی مسائل مربوط به آثار تاریخی و باستانی ایران و نیز مدیریت گردشگری ایران را برعهده دارد.

 

علی‌اصغر مونسان، وزیر این وزارتخانه در خلال ماه های اخیر کوشیده است تا با اتکا به رونق گردشگری و تکریم میراث فرهنگی زمینه ارز آوری در این حوزه را فراهم آورده و از میزان فشار مالی ناشی از تحریم ها بر کشور بکاهد.

 

مونسان شب گذشته و در جلسه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گزارشی از اقدامات انجام شده برای جذب گردشگر به کشور ارائه کرد و گفت: با تلاش های صورت گرفته، ایران به جایگاه دومین کشور دنیا در سرعت رشد جذب گردشگر دست یافته است.

 

مونسان همچنین با اشاره به اشتغالزایی فراوان بخش گردشگری با سرمایه گذاری اندک، تصریح کرد: ایجاد فرصت های شغلی پایدار در بخش گردشگری، علاوه بر ارزآوری به جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها نیز منجر شده است.

 

وی افزود: در بخش صنایع دستی نیز با اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده، از کشور چین سبقت گرفته ایم و هم اکنون رتبه نخست شهرهای صنایع دستی جهانی را در اختیار داریم و در ثبت میراث جهانی نیز از رتبه ۱۱ به رتبه ۹ در بین کشورهای جهان ارتقاء پیدا کرده ایم.

 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین گزارشی از روند سبک سازی سقف مسجد شیخ لطف الله و مرمت این مسجد ارائه کرد و گفت: با وجود اینکه تمام مراحل مرمت این مسجد به شکل اصولی و با رعایت ملاحظات انجام شده است، برای رفع دغدغه افکار عمومی و صاحبنظران، هیاتی برای بررسی دقیق تر و نظارت بر روند مرمت مسجد شیخ لطف الله اصفهان اعزام خواهد شد.

 

اسحاق جهانگیری در این جلسه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر لزوم حراست و حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان هویت کشور، گفت: افکار عمومی و نخبگان کشور حساسیت ویژه ای نسبت به میراث فرهنگی و تمدنی و مفاخر کشور دارند و ضروری است که برنامه ریزی دقیقی برای حفاظت از این آثار و تمدن ایرانی انجام شود.

 

 

جهانگیری با اشاره به تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای این اتفاق مهم قدردانی کرد و افزود: تشکیل این وزارتخانه فرصتی است تا با مدیریت منسجم تر و همه جانبه تر، شاهد تحول و بهبود در هر سه بخش مهم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشیم که تاثیر تعیین کننده ای بر اقتصاد و تمدن کشور دارد.

 

وی به نقش اثرگذار گردشگری و صنایع دستی بر توسعه اقتصاد و اشتغالزایی کشور اشاره و تصریح کرد: تقویت این دو بخش می تواند نقش مهمی در تامین ارز مورد نیاز کشور و ایجاد فرصت های شغلی ایفا کند.

 

معاون اول رییس جمهوری همچنین با اشاره به دغدغه افکار عمومی و برخی صاحبنظران حوزه میراث فرهنگی در خصوص نحوه مرمت مسجد شیخ لطف الله اصفهان که مثل یک گوهر ارزشمند برای ایران و شهر اصفهان است، از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست با تبیین و تشریح دقیق اقدامات انجام شده، دغدغه علاقه مندان و صاحبنظران نسبت به مرمت این مسجد تاریخی را مرتفع سازد و شخصا بر این امر نظارت مستمر داشته باشد.

 

در این جلسه که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند. در این جلسه موضوع تصویب فهرست ۲۱ مجموعه ملی جهت اداره و نگهداری بصورت هیات امنایی در اجرای ماده ۵ قانون تشکیل میراث فرهنگی و گردشگری و ماده ۳ آئین نامه اجرایی ماده مذکور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با کلیات آن موافقت شد.

 

برنامه جامع مدیریت بحران بازارهای تاریخی و تامین تجهیزات و ساماندهی تاسیسات شهری و روستاهای ارزشمند، در برابر حوادث و مخاطرات بطئی و محیطی از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این جلسه بود که به تایید رسید.

 

در ادامه این جلسه همچنین پیشنهاد اصلاح عنوان و موادی از آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر فعالیت آنها (مصوب ۱۳۹۴/۶/۴ هیات دولت) مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و به تصویب رسید.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: