صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۰۲:۱۱
  • سه‌شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Tuesday 14 May 2024
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 12
کد خبر: ۳۰۶۱۹

همه می‌خواهند بدانند رهبر انقلاب چگونه به این جایگاه رسیده‌اند

مهدی نقویان کارگردان مستند «روایت رهبری» از دشواری‌های ساخت این اثر گفت.

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از فیلم‌های اکران شده در سیزدهمین دوره جشنواره سینما حقیقیت، مستند «روایت رهبری» است. نخستین سانس این مستند در دومین روز جشنواره اکران شد. «روایت رهبری» از چگونگی رسیدن آیت الله سید علی خامنه ای به مقام رهبری انقلاب اسلامی می‌گوید. بسیاری از تصاویر مستند، از تصاویر آرشیوی و سخنرانی‌هایی است که در آن زمان انجام شده است. پس از پایان اکران با مهدی نقویان کارگردان «روایت رهبری» گفت‌وگو کردیم.

 

نقویان درباره مراحل ساخت اثر از ابتدا تا تدوین گفت: همیشه دوست داشتم درباره این موضوعات مستند بسازم؛ چراکه ممکن است دشمنان ما زودتر سراغ آن بروند و از حقایق سوء استفاده کنند. درباره این موضوع هم قبل از اینکه حاشیه‌هایی به دست بی بی سی فارسی ایجاد شود، ایده ساختش را داده بودم. طرح مستند را نوشتم، اما آن زمان برای مسئولان امر موضوع جدی نبود. بعد از اینکه بی بی سی مستندی درباره چگونگی رسیدن حضرت آقا به جایگاه رهبری ساخت، به من گفتند این مستند را بساز. این کار دغدغه مهم اجتماعی و سیاسی است. همه می‌خواهند بدانند که شخص اول یک کشور چگونه انتخاب شده است. اتفاقاً سوالم این است که چرا دیگران به موضوعات حساس این چنینی نمی‌پردازند. حقیقتاً بازخورد منفی درباره مستند تا الان نداشتیم؛ اما عده‌ای برای ساخت این اثر به ما فحاشی کردند.

 

وی درباره روند ساخت مستند اظهار کرد: به دلیل حساسیت در تحقیق و به دست آوردن اطلاعات دقیق، دو سال ساخت اثر طول کشید. البته ده سالی می‌شود که مستند آرشیوی می‌سازم و دیگر راه و چاه این کار را بلد هستم؛ اما هر وقت که سراغ کار جدیدی می‌روم، سعی می‌کنم برای پژوهش از صفر شروع کنم؛ چراکه موضوعات با هم متفاوتند. ساخت فیلم آرشیوی هم مثل فیلم تولیدی دردسر‌های خاص خودش را دارد. همانطور که یک مستند ساز تولیدی باید سر صحنه هماهنگی‌ها را انجام دهد و بررسی کند آب و هوا چگونه است، جمع آوری تصاویر و صوت آرشیوی هم مشکلات خود را دارد. دو سال کل کار، یک سال و سه ماه متن و نگارش طول کشید.

 

کارگردان مستند روایت رهبری در ادامه گفت: با توجه به پخش مستندی ۱۴ دقیقه ای در بی بی سی مبنی بر جلسه انتخاب مقام معظم رهبری فرض را بر این گذاشتیم که این رسانه ۴ ساعت جلسه مجلس خبرگان رهبری را در اختیار دارد. به همین دلیل شخصی از صحبت کنندگان در جلسه را حذف نکردیم. ما فقط جلسه خبرگان را خلاصه کردیم؛ مثلا یکی از اعضا پنج دقیقه صحبت کرده است، ما سی ثانیه از آن را گذاشتیم. بعضی‌ها به من می‌گفتند شنیدیم فلانی آمد و اظهار نظر کرد، در جواب این افراد گفتم ۴ ساعت جلسه نهایی خبرگان را بدون توقف دیدم، اینگونه نبود؛ اگر سندی دارید رو کنید.

 

نقویان در پایان درباره جشنواره سینما حقیقت هم بیان کرد: جشنواره سینما حقیقت یک فرصت بسیار عالی است که اثر فیلمساز دیده شود. جشنواره خیلی خوب با کیفیت عالی در حال برگزاری است و از نظر بین المللی وجهه خوبی دارد. اهمیتی که در جشنواره فجر وجود دارد در این جشنواره هم دیده می‌شود. شاید موضوعی که امسال رخ داد، رزرو بلیت سانس‌های اکران است. شاید این به گونه‌ای ضعف باشد که یکباره بگویند همه بلیت‌ها باید از قبل رزرو شود و همین موضوع باعث شد استقبال از فیلم‌ها به نسبت قبل کم شود. می‌توانستند سالانه و آرام آرام بخش‌هایی از صندلی‌های سینما را برای رزرو قرار دهند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما