صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 15
کد خبر: ۳۰۸۹۷

لاریجانی: تاکید بر همگرایی، محور اصلی مجمع مجالس آسیایی بود

رئیس مجلس پس از ورود به فرودگاه مهرآباد در تشریح دستاوردهای حضورش در اجلاس مجمع مجالس آسیایی اظهار داشت: گرایش کلی این اجلاس این است که با همکاری ایران، امنیت پایدار در منطقه به وجود بیاید. بر همین اساس کشورهای عضو، رفتار آمریکایی‌ها را در مورد نادیده انگاری ایران نمی‌پذیرند و به بیان‌های مختلف می‌گویند که باید روابط نزدیک امنیتی و اقتصادی با ایران داشته باشند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ انجمن مجالس آسیایی برای صلح (AAPP) در سال ۱۳۷۸ و به پیشنهاد مجلس بنگلادش تشکیل شد که در سال ۸۵ به پیشنهاد تهران اساسنامه و نام انجمن از AAPP به مجمع مجالس آسیایی (APA)تغییر نام داد.

 

علی لاریجانی روز شنبه در رأس هیات پارلمانی عازم ترکیه شد تا در دوازدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی(APA) حضور یابد. علی لاریجانی در این سفر با هیات های دیپلماتیک شماری از کشورها من جمله قطر، عمان و ترکیه دیدار و رایزنی نمود. رییس مجلس شورای اسلامی پس از سفر یک روزه به ترکیه دقایقی قبل وارد فرودگاه تهران شد.

 

لاریجانی پس از ورود به فرودگاه مهرآباد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اجلاس مجالس کشورهای آسیایی از سوی تهران ابداع شده است که جلسات آن در کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

 

وی بیان کرد: با توجه به نقش و آینده آسیا چنین اجلاسی مستمراً در حال پیشرفت است، به طوری که اعضای آن نسبت به سال‌های گذشته فعالتر شده‌اند.

 

رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از موضوعات مهم اجلاس مجمع مجالس آسیایی این بود که دنیای امروز احتیاج به چندجانبه گرایی دارد و باید از ظرفیت قطب‌های مختلف که یکی از آنها آسیاست، استفاده شود.

 

لاریجانی با اشاره به مباحثی که در دوازدهمین مجمع مجالس آسیایی شکل گرفت، ادامه داد: محور اصلی اجلاس، همگرایی کشورهای آسیایی بود.

 

وی عنوان کرد: کشورهای حاضر در این اجلاس نسبت به سال‌های گذشته همسنخ‌تر و به یکدیگر نزدیکتر شده‌اند و هر چند فرمت‌ها یک شکل نیست، اما دریافته‌اند که از نظر اقتصادی باید با هم کار کنند و برای ایجاد امنیت در منطقه از ظرفیت‌ها استفاده کنند، از این رو گرایش‌ها به یکدیگر نزدیکتر شده است.

 

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دستاوردهای دوازدهمین مجمع عمومی مجالس آسیایی در ترکیه اظهار داشت: درباره همکاری‌های اقتصادی با رییس مجلس ملی ترکیه صحبت‌هایی انجام شد که نشان می‌داد نگاه‌ها مثبت است. همچنین راه‌های گسترش این همکاری‌های اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت که دو طرف باید پیگیر آن باشند.

 

رییس قوه مقننه، رایزنی در مسائل منطقه‌ای با توجه به نقش‌آفرینی ایران و ترکیه را دیگر محور گفت و گو با رییس مجلس ملی ترکیه توصیف کرد و افزود: همچنین از این فرصت یک روزه برای دیدار با مجالس برخی کشورهای حوزه خلیج‌فارس که دوست ما هستند، استفاده شد و مذاکراتی در زمینه اقتصادی و همین طور برخی مسائل منطقه‌ای با آنها صورت گرفت.

 

لاریجانی تاکید کرد: گرایش کلی این اجلاس این است که با همکاری ایران، امنیت پایدار در منطقه به وجود بیاید. بر همین اساس کشورهای عضو، رفتار آمریکایی‌ها را در مورد نادیده انگاری ایران نمی‌پذیرند و به بیان‌های مختلف می‌گویند که باید روابط نزدیک امنیتی و اقتصادی با ایران داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: باید از این ظرفیت استفاده و ظرفیت‌ها را به نحو احسن فعال کرد.

نظر شما