صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۳ - ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 20
کد خبر: ۳۱۳۷۰

تشکیل کارگروه مشترک کمیته امداد و قوه قضائیه برای رفع آسیب‌ها

در دیدار رئیس کمیته امداد با آیت‌الله رئیسی، بر تشکیل کارگروه مشترک بین کمیته امداد و قوه قضائیه برای رفع آسیب های اجتماعی و آمادگی دستگاه قضا برای پیگیری دعاوی مددجویان تاکید شد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد به همراه اعضای هیأت امنا و مدیران کل استانی این نهاد با رئیس قوه قضائیه دیدار و به بیان اقدامات و برنامه‌های این نهاد در کمک به محرومان و نیازمندان پرداختند.

 

آیت‌الله رئیسی در این دیدار ضمن تقدیر از تلاش‌های مسئولان کمیته امداد در یاری‌رسانی به نیازمندان گفت: کمیته امداد نهادی ارزشمند و از افتخارات نظام اسلامی است که در کارنامه چهل ساله‌اش ارائه خدمات پر ارج به مردم محروم، مستضعف و کسانی که امید توجه در نظام اسلامی را دارند، ملاحظه می‌شود.

 

فقر محصول بی‌عدالتی اجتماعی است

رئیس قوه قضائیه با اشاره اعتماد مردمی به عنوان سرمایه اجتماعی کمیته امداد، ادامه داد: امروز هرکس و با هر سلیقه‌ای نسبت به مجموعه کمیته امداد اعتماد دارد که بخشی از این اعتماد را بنیانگذاران و هیأت مؤسس این مجموعه که حتی یک ریال و یک صندلی برای خودشان نمی‌خواستند و به دنبال نهادی کارآمد برای خدمتگزاری به مردم بودند، ایجاد کردند.

 

آیت‌الله رئیسی برنامه کمیته امداد در توانمندسازی و خودکفایی مستضعفان را سیاستی درست و موردپسند محرومان عنوان و ابراز امیدواری کرد معاون جوان اشتغال و خودکفایی کمیته امداد بتواند با فکر و اندیشه و انگیزه بلند، بحث اشتغال‌زایی را برای جامعه هدف دنبال کند.

 

وی در بخش دیگری از اظهاراتش فقر را محصول بی عدالتی‌های اجتماعی دانست و تاکید کرد: اگر عدالت در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، پولی و بانکی و تقسیم ظرفیت‌ها برقرار شود، فقر در کشور کاهش پیدا می‌کند.

 

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بارها رهنمود داده‌اند و سیاستگذاری کرده‌اند که عدالت می‌تواند فقر را در جامعه کاهش دهد.

 

وی با تاکید بر اینکه کشور باید در ابعاد مختلف و با اصل و اساس عدالت، توسعه یابد، گفت: اقدامات کمیته امداد یک اقدام ترمیمی است و اصل، وجود بنیادهای عدالت در کشور است که باید هرکس با ظرفیت‌هایی که به صورت عادلانه در جامعه تقسیم می‌شود، مورد توجه قرار گیرد. البته این مهم به اصلاح ساختارهای موجود و ریل گذاری مناسب بستگی دارد و حتماً باید صورت گیرد.

 

آیت الله رئیسی با بیان اینکه مهمترین شعار نظام اسلامی اجرای عدالت است، اظهار کرد: اجرای عدالت می‌تواند هرکسی را به حق خود برساند و ما شاهد کاهش فقر در جامعه باشیم.

 

رئیس قوه قضائیه وجود مجموعه‌ای برای کمک به آسیب دیدگان اجتماعی را امری دانست که ناگزیر باید وجود داشته باشد و منشأ برکات هم بوده است؛ ولی در عین حال گفت که این موضوع نباید اصل باشد و اصل عدالت اجتماعی است.

 

نقش مشارکت مردم در خدمتگزاری کمیته امداد به محرومان

آیت الله رئیسی نقش مشارکت مردم در خدمت‌گزاری کمیته امداد به محرومان را بسیار مهم توصیف کرد و با اشاره به اجرای طرح اکرام ایتام، گفت: این طرح یکی از اقدامات خوبی است که با مشارکت مردم شکل گرفته و هرکاری در کشور که در آن مشارکت مردم وجود داشته، موفقیت آمیز بوده است.

 

رئیس قوه قضائیه کمیته امداد را الگوی بسیار موفقی برای مشارکت حقیقی مردم در امدادرسانی دانست و بیان کرد: در کاهش و پیشگیری از وقوع جرم و اجرای عدالت اجتماعی نقش مردم نقش برجسته‌ای است که البته نباید در قالب استفاده از مردم برای یک میتینگ سیاسی و تشریفات باشد.

 

وی تاکید کرد: امام خمینی (ره) وقتی دم از مردم می‌زدند، حقیقتاً به مردم اعتماد داشتند که یکی از جلوه‌های آن کمیته امداد است که نقش مردم در آن واقعی و مشارکت آنان حقیقی است. این نقش بسیار ارزشمند و اعتماد مردم به کمیته امداد سرمایه بزرگی است که به دلیل خدمت رسانی‌های خالصانه و صادقانه موجود در این مجموعه، روز به روز در حال افزایش است.

 

اعلام آمادگی دستگاه قضا برای پیگیری دعاوی مددجویان کمیته امداد

آیت الله رئیسی پیرامون همکاری‌های کمیته امداد و قوه قضائیه در زمینه ارائه کمک‌های حقوقی گفت: مددجویانی در کمیته امداد هستند که ممکن است احساس کنید حقی از آن‌ها ضایع شده و پولی برای اخذ وکیل و لسانی برای بیان حق خود ندارند که در این زمینه می‌توان سازوکاری ایجاد کرد که کاملاً بتوانند به حق خود برسند.

 

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: کسانی که فقط به دلیل اینکه دستشان به جایی نمی‌رسد و زبان حقوقی برای استیفای حق خود ندارند، نباید از حقشان بمانند و نسبت به این افراد مسئولیت داریم.

 

وی از اعلام آمادگی دستگاه قضا برای رسیدگی و پیگیری دعاوی مددجویان کمیته امداد خبر داد و گفت: معاونت حقوقی کمیته امداد کار مددجویانی که پرونده‌های خانوادگی و مالی و از این دست دارند، در دستگاه قضائی دنبال کند تا مورد رسیدگی قرار گیرد؛ چراکه ممکن است اگر این افراد به حق قانونی خود برسند، از پوشش کمیته امداد خارج شوند. به عنوان مثال ممکن است پرونده‌هایی در مورد سهم الارث در برخی مناطق وجود داشته باشد که مشکلات به وجود آمده بین وراث باعث شده برخی از آن‌ها تحت پوشش کمیته امداد قرار گیرند؛ در صورتی که اگر این موضوع حل شود، مشکلات چند خانواده رفع می‌شود.

 

آیت الله رئیسی در ادامه بر رسیدگی سریع به دعاوی حقوقی مربوط به کمیته امداد که موضوع آن مردمی و در جهت گره گشایی از زندگی مردم است، اشاره کرد.

 

تشکیل کارگروه مشترک بین کمیته امداد و قوه قضائیه برای رفع آسیب‌های اجتماعی

وی در رابطه با پیشنهاد عضو هیأت امنای کمیته امداد مبنی بر اقداماتی در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، گفت: اگر در مرحله آسیب به این‌گونه مسائل توجه شود، حتماً درمان خواهد شد؛ ولی وقتی تبدیل به جرم شود، دستگاه قضا باید با آن برخورد کند و به دنبال این اتفاق یک نفر زندانی و خانواده او دچار مشکل می‌شود.

 

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد که نشستی مشترک بین کمیته امداد و معاونت‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و فرهنگی قوه قضائیه برگزار و کارگروهی برای رفع این آسیب‌ها تشکیل شود.

 

آیت الله رئیسی در مورد پیشنهاد ایجاد مرکز نیکوکاری در قوه قضائیه که در نشست مطرح شد، بر ایجاد ظرفیت و سازوکاری که از موضع قضا و کار حقوقی به مسائل ایتام و فقرا و محرومان رسیدگی کند، تاکید کرد و گفت: معاونت حقوقی کمیته امداد با همکاری مرکز امور وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده و معاونت‌های پیشگیری از وقوع جرم و فرهنگی نسبت به این موضوع اقدام کنند.

 

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: مجموعه تلاش‌های نهادهای مختلف کشور باید امید را در جامعه افزایش دهد و توطئه دشمن در ایجاد یاس را خنثی کند و روز به روز بر سرمایه اجتماعی و کارآمدی نظام بیفراید تا در عمل واج را مردم احساس کنند که کارآمدی وجود دارد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان کمیته امداد باید در میدان عمل و در زمینه خودکفایی و اشتغال زایی «ما می‌توانیم» را بیش از پیش به منصه ظهور و بروز برسانند.

 

مهمترین سرمایه اجتماعی کمیته امداد، اعتماد مردم به این نهاد است

در ابتدای این نشست سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد در سخنانی گفت: در سال گذشته ۹۰ هزار خدمت توسط وکلا به مددجویان ارائه شده و ۱۰ هزار پرونده در مراجع قضائی حل شده است.

 

بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه مجموعه تحت پوشش کمیته امداد یک میلیون و ۵٣٩ هزار خانوار است، خاطرنشان کرد: به اعضای کمیته امداد علاوه بر مستمری، حدود ۱۲۰ خدمت دیگر ارائه می‌شود. ۱۱ برنامه و ۲۹ فعالیت از دیگر اقدامات کمیته امداد برای مددجویان است.

 

رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه خوشبختانه کمک‌های مردمی رو به افزایش است و سرمایه اجتماعی کمیته امداد که همان اعتماد مردم است، از سطح مناسبی برخوردار است، گفت: مأموریت اصلی این کمیته توانمندسازی و خودکفایی مددجویان است.

 

بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر توانسته‌ایم شغل‌های زیادی برای مددجویان ایجاد کنیم، افزود: سال گذشته ۱۴۸ هزار شغل ایجاد کردیم و پیش‌بینی ما این است که امسال ۲۰۰ هزار شغل ایجاد کنیم.

 

وی افزود: با توانمندسازی مددجویان تحت پوشش نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر از پوشش کمیته امداد خارج شده‌اند و این توانمندسازی نزدیک به ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در هزینه‌های کمیته امداد صرفه‌جویی ایجاد کرد.

 

رئیس کمیته امداد با اشاره به سخنان رئیس کل بانک مرکزی که مددجویان کمیته امداد را خوش حساب‌ترین افراد نزد بانک‌ها اعلام کرده است، خاطرنشان کرد: ٩٠ درصد این افراد تسهیلات ارائه شده را بازگردانده اند.

 

بختیاری با اشاره به فرد نیکوکاری که توانسته ١٧ هزار یتیم را تحت پوشش قرار دهد، گفت: ۶٠ درصد مددجویان کمیته را زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند.

 

منبع:مهر

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: