صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 02
کد خبر: ۳۹۳۸۵
امیر موسوی در مصاحبه با راهبر معاصر مطرح کرد:

احتمال اقدام نظامی آمریکا علیه شخصیت های دینی و سیاسی عراق بالاست

 در صورت عدم رای آوری الزرفی در پارلمان، آمریکا آخرین برگ خود را می سوزاند و احتمال دارد بر علیه گروه های مخالف آمریکا به ویژه فرماندهان حشدالشعبی و برخی از شخصیت های دینی و سیاسی برجسته عملیاتی انجام دهد تا کار را یکسره کند و زمین عراق را برای خود هموار کند.

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیر موسوی تحلیلگر مسائل عرب براین باور است که ورود نیروهای امریکایی به عراق برای فشار بر روی مرجعیت کردها و سنی ها هست تا به عدنان الزرفی رای بدهند. به دلیل اینکه عدنان الزرفی فرد مورد نظر امریکایی ها است و باید ایشان نخست وزیر بشود تا امریکایی ها بتوانند ایده هایی که در عراق از جمله منطقه دارند را پیاده کنند.

 

*دلیل ورود نیروهای امریکایی به عراق چیست؟ ایا این اعلام کودتا علیه عراق است؟

تلاش آمریکا برای جا انداختن خط آمریکایی در عراق در چند ماهه اخیر مشهود است. این تلاش برای بی اعتبار کردن سه رکن اساسی در عراق دیده می شود. سه رکنی که معمولا همیشه در صحنه هستند و اجازه اجرایی کردن نقشه های آمریکا و رژیم صهیونیستی در عراق را نمی دادند. مرجعیت، نیروهای حشد الشعبی و نیروهای مقاومت که روابط استراتژیک بین ایران و عراق است که در تظاهرات اخیر فقط به این سه رکن حمله می شد.

 

 آمریکا سعی کرده است افکار عمومی عراقی ها را نسبت به این سه رکن بد کند. اما آمریکا نتیجه ای نگرفت و سعی کرد نیرویی آمریکایی را به عنوان نخست وزیر جا بیندازد که با عکس العمل شدید نیروهای شیعه، سنی ها و کرد ها روبرو شد. البته آقای مقتدی صدر تا امروز پشت ایشان است ولی با باقی نیروها مخالفت کردند و این احتمال می رود که نظر مقتدی صدر نیز طی روزهای آینده تغییر کند چون عدنان  الزرفی قاتل شخصیت های برجسته ای از گروه صدر بود. هم در نجف و هم در بصره شخصا بر ترور این افراد نظارت داشتند.

 

 لذا پایگاه مقتدی صدر در حال حاضر بر علیه او حالتی شورشی دارند و با این همه جنایتی که در حق گروه و عناصر صدر انجام داد از حمایت های مقتدی صدر خشمگین هستند. او زمانی که استاندار نجف بود و زمانی که معاون سازمان امنیت عراق بود شخصا در خیابان ها ترور و اعدام می کرد و اسامی آنها را به عنوان گروه مقاومت به آمریکایی ها می داد تا این افراد را دستگیر و ترور کنند. لذا چنین کارنامه سیاهی در رابطه با گروه صدر دارد. امروز نیز در نجف جلسات زیادی بر علیه موضع آقای صدر تشکیل شده است. علت حمایت او نیز قولی بود که عدنان الزرفی در رابطه با محاکمه مالکی بعد از نخست وزیری داده بود تا مالکی را کلا از صحنه سیاسی عراق خارج کند و همین صدر را خوشحال می کند چون او درگیری هایی با آقای مالکی دارد.

 

 در صورت عدم رای آوری الزرفی در پارلمان، آمریکا آخرین برگ خود را می سوزاند و احتمال دارد بر علیه گروه های مخالف آمریکا به ویژه فرماندهان حشدالشعبی و برخی از شخصیت های دینی و سیاسی برجسته عملیاتی انجام دهد تا کار را یکسره کند و زمین عراق را برای خود هموار کند. چون این چند شخصیت واقعا مانعی جدی در مقابل آمریکا هستند. آمریکا تلاش زیادی می کند تا عدنان الزرفی بر سر کار بیاید و در این مسیر هم به برخی از نمایندگان رشوه می دهد و هم برای برخی تهدید می فرستد. آمریکا روز دوشنبه گذشته همراه با 180 مزدور عراقی مانوری در امارات داشتند تا نمایشی از عملیات ترور و تغییر وضعیت سیاسی در عراق به راه بیندازند.

 

* آیا آمریکا موفق خواهد شد؟

می تواند طرح بریزد و وضعیت را متشنج کند ولی تجربه ثابت می کند آمریکا تا اینجا هر چه کرده است فقط اوضاع را بهم ریخته و نتیجه ای نگرفته اند. آنها فکر می کنند با حاکم کردن گروهی در بغداد آنها را بعد از سرنگونی صدام مجری برنامه های خود کرده اند ولی دیدند که اینطور نشد و بسیاری از این گروهها ملی گرا بودند و در راستای حاکمیت و استقلال عراق حرکت کردند و تابع مرجعیت نجف بودند. همین مساله باعث ناکامی و مایوس شدن آمریکا شده و این کشور را شخصا به میدان آورده است. جابجایی نیروهای آمریکا در عراق و خالی کردن برخی از پایگاهها به دلیل متمرکز کردن نیروها در مناطق حساس است تا استحکامات بیشتر به نیروها ببخشد و تجمع نیروهای خود را از 12 پایگاه به 6 پایگاه برساند و حتی شاید نیروهای خود را خارج کند. تعدادی از این نیروها برگشته اند و برخی در پایگاههای دیگر پخش شدند همچنین برخی در مانور امارات شرکت کرده اند. تیم نظامی شرکت کننده در مانور امارات اطلاعات دقیق از عراق دارند. نام شخصیت ها، آدرس های دفاتر و منازل آنها را می دانند و روش های برخورد با آنها را می شناسند. تا در زمان اجرای این نقشه شوم بتوانند با نیروهای مقاومت برخورد کنند.

 

* راهکار عراق برای خروج از این بحران چیست؟

آقای برهم صالح برخلاف قانون و مقررات و سنت سیاسی عراق عدنان الزرفی را معرفی کرد و مشورتی با اکثریت شیعه پارلمان نداشت به همین دلیل کردها و سنی ها همکاری نکردند. توافقی نانوشته در عراق وجود دارد که نشان می دهد اکثریت شیعه باید پذیرنده باشند تا جایگاه رییس پارلمان و رییس جمهور بهم نریزد. توافقات طایفه ای و مذهبی عراق سنتی است و از سال 2003 تا اینجا اعمال شده است. عدنان الزرفی نیز با وعده و وعید و قول وزارت و امتیازات اقتصادی و مجوز ها و... پیش می رود تا بتواند گروهی از شیعیان را با خود موافق کند. او تلاش می کند ولی در جلسه گروههای شیعه در صبح امروز مجددا تاکید شد که نباید او نخست وزیر شود.

 

 باید دید او انصراف می دهد و یا تا پایان فرصت قانونی خود باقی می ماند. بسیاری از گروهها عقیده دارند عادل عبد المهدی تا مرحله انتقالی بر سر کار باشد و انتخابات را برگزار کند ولی او استعفا داد و با نظر مرجعیت بود و شخصا قبول نمی کند وگرنه او در این شرایط بهترین شخصیت بود و کردها و سنی ها نیز با او مشکلی ندارند و اکثریت شیعیان جز مالکی و گروه مقتدی صدر کسی با او مشکلی ندارد. امروز آقایان عزت شابندر و ابتان و قاسم العرجی در بین گروههای شیعه مطرح شدند که این افراد نیز رد شد و متاسفانه تا زمان استعفای الزرفی نمی توان کسی را معرفی کرد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: