صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۹:۱۰
  • دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
  • Monday 20 May 2024
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۲ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 02
کد خبر: ۳۹۸۷

وزیر علوم: لزوم استفاده دولت از توانایی جامعه دانشگاهی برای مدیریت کشور

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری گفت: ما دانشگاهیان را در سیاست‌های حکمرانی مشارکت ندادیم و این باعث شده است که در سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پای حوزه آموزش عالی به انحراف برسیم.

به گزارش راهبرد معاصر ؛  منصور غلامی پیش از ظهر امروز در افتتاحیه دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: در وضعیت فعلی دانشگاه‌های ما احساس می‌کنند که در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌ها سهم جدی و برنامه‌ریزی‌ شده‌ای ندارند. این جمعیت دانشجویی باعث افتخار است که تربیت آن برعهده دانشگاه بوده است. امروزه در همه بخش‌های کارشناسی از این ظرفیت و توان بهره‌برداری می‌شود.

وی اضافه کرد: در حوزه پژوهش ورود خوبی داشته‌ایم و در تولیدات علمی شاخص بالایی داریم، اما در بخش‌های دیگر اینگونه نیست و علت آن این است که دانشگاهیان را در سیاست‌های حکمرانی مشارکت نداده‌ایم. این باعث شده که در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های حوزه آموزش عالی انحراف از مسیر داشته باشیم. جایگاه پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی درست تعریف نشده است.

غلامی تصریح کرد: خروج از این چالش نیاز به یک حرکت جدی دارد که بخشی از آن متوجه درون نظام آموزش عالی است و بخش دیگر آن به مجموعه کلان سیاستگذاری کشور مربوط است. در جهان در حال توسعه امروز مبنا و حرکت براساس استفاده از نخبگان علمی است.

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری متذکر شد: مشکل ما این است که سفارش تربیت نیروی انسانی به دانشگاه‌ها داده نمی‌شود و دانشجویان بعد از خروج از دانشگاه احساس وظیفه نمی‌کنند. دومین مسئله این است که اساتید تحقیقات را براساس نگاه علمی خودشان انجام می‌دهند. در نتیجه برای سفارش تحقیق نیز جایگاه و مسیر جدی وجود ندارد. تلاش داریم تا دانشگاه برای جلب توجه مدیران فعالیت کند و به سمت عرضه توانمندی‌های دانشگاه در حوزه سیاستگذاری و حکمرانی برویم.

نظر شما